Destek vermek için köy okullarında görev yapan, maker...

Kodla Büyü

teknogenclik

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Destek vermek için köy okullarında görev yapan, maker kültürüne ve STEM çalışmalarına ilgili öğretmenler arıyoruz!

İrtibat: info@robotistan.com

Bana gelen mail. Ben boynumun borcu olarak paylaşıyorum!

hocam maker nedir? stem nedir? araştırırsanız görürsünüz. Bu konulara ilgili köy okulu öğretmenleri varsa destek olacaklar mış muhtemelen malzeme tedariği.

Mail atarsanız cevap yazarlar herhalde benim bir ilgim yok.

robotistan.com sitesi amatörlere yönelik, robot yapmak isteyenler için malzeme satışı yapan bir site. Robotikle ilgilenen, öğrencileriyle bu konuda bir şeyler yapmak isteyen öğretmenlere ulaşmak istiyorlar sanırım.
Ardunio, raspery pi gibi programlanabilir kontrolcüleri kullanarak birçok projeyi çeşitli dilleri kullanarak gerçekleştirmek mümkün.
Maker hareketi, öğrencileri bir şeyler yaparak harekete geçirmek, öğrenmelerine farklı bir boyut kazandıran ve benim çok önemli bir hareket olduğuna inandığım, desteklediğim bir oluşum. Büyük şehirlerde Atölyelerde öğrencilerin belirli bir sürede bir şeyler yaparak öğrenmelerini sağlayan kurumlar var, ancak küçük şehirlerde bu iş biz öğretmenlere kalacak gibi görünüyor.
STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) eğitimde yeni bir yaklaşım. Adından da anlaşılacağı üzere öğrencilerin teknolojik olarak hazırlanmalarını sağlamaya yönelik bir eğitim modeli, maker hareketi ile yakından ilgili bir yaklaşım.
Keşke bu tarz konulara eğilimli, ilgili öğrencilerim olsa da, okulumda bu tarz şeyler yapabilsem. Özellikle 5-6-7. sınıf okutan arkadaşların konuyu gündemlerine almalarını şiddetle tavsiye ederim.

Eğer köy okullarında çalışıyorsanız ve scratch programlama dilini anlatıyorsanız scratch ile programlanan robotlar var. Heralde bu robotlardan yollayacaklar yarın bir mail atar sorarım.

Bilişim teknolojileri öğretmenleri olarak yenilikleri takip etmenizi öneriririm. zira dünya çok hızlı değişmekte.

yakuphan' Alıntı:
robotistan.com sitesi amatörlere yönelik, robot yapmak isteyenler için malzeme satışı yapan bir site. Robotikle ilgilenen, öğrencileriyle bu konuda bir şeyler yapmak isteyen öğretmenlere ulaşmak istiyorlar sanırım.
Ardunio, raspery pi gibi programlanabilir kontrolcüleri kullanarak birçok projeyi çeşitli dilleri kullanarak gerçekleştirmek mümkün.
Maker hareketi, öğrencileri bir şeyler yaparak harekete geçirmek, öğrenmelerine farklı bir boyut kazandıran ve benim çok önemli bir hareket olduğuna inandığım, desteklediğim bir oluşum. Büyük şehirlerde Atölyelerde öğrencilerin belirli bir sürede bir şeyler yaparak öğrenmelerini sağlayan kurumlar var, ancak küçük şehirlerde bu iş biz öğretmenlere kalacak gibi görünüyor.
STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) eğitimde yeni bir yaklaşım. Adından da anlaşılacağı üzere öğrencilerin teknolojik olarak hazırlanmalarını sağlamaya yönelik bir eğitim modeli, maker hareketi ile yakından ilgili bir yaklaşım.
Keşke bu tarz konulara eğilimli, ilgili öğrencilerim olsa da, okulumda bu tarz şeyler yapabilsem. Özellikle 5-6-7. sınıf okutan arkadaşların konuyu gündemlerine almalarını şiddetle tavsiye ederim.

Hocam çok güzel anlatmışsınız.

konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.
ben de köy okulunda çalışıyorum ve mail gönderdim.
1 adet Raspberry Pi bile gönderseler çocukların bilişim teknolojileri ve programlamaya bakış açılarını etkileme açısından çok faydası olacaktır.

girdap08' Alıntı:
1 adet Raspberry Pi bile gönderseler çocukların bilişim teknolojileri ve programlamaya bakış açılarını etkileme açısından çok faydası olacaktır.

Rica ederim hocam cevap geldi mi?

teknogenclik' Alıntı:
girdap08' Alıntı:

Rica ederim hocam cevap geldi mi?

cevap geldi hocam tekrar teşekkürler. bize de gönderiyorlar.

köy okulu olma kriteri nedir aceba bilginiz var mı hocam? yani yakın zamanda mahalle yapılan köylerin durumu nedir diye merak ettim

ben mail attım rica ettim. okulun imkanları yok maalesef. projeksiyon cihazını merkezdeki bir meslek lisesinden gidip istedim aldım. yeni bina, bomboş bina...

Geri