Destekleme kursları sınıf mevcudu.

Kodla Büyü

ercinc98

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar, Desteklemede okullarınızda sınıf mevcutlarını nasıl ayarlıyorsunuz? 21. öğrenciden sonra 2. sınıf açan okul var mı?

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI e-KILAVUZU
Kod:
http://mugla.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_12/17022133_eklavuz.pdf
sayfa 9 , 7. KURSLARDA SINIFLARIN OLUŞTURULMASI/SONLANDIRILMASI
"Bir sınıfa devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci sınıf oluşturulur. Ancak her bir sınıfın azami öğrenci/kursiyer sayısı dolmadan yeni bir kurs sınıfı oluşturulamaz. Ancak, tek sınıflı kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.."

20 den fazla olmaması esastır diyor, 20 den fazla olursa sınıf açılır ibaresini ben mi göremiyorum.

Diyelimki 20 den fazla öğrenci oldu. 2 grup açtınız ama 2. gruba da 5 veya daha az öğrenci kaldı. (Aynı sınıf seviyesinde) O zaman bu öğrenciler de 1. gruba dahil edilir. Benim anladığım bu.

Soru 36 : DYK'da sınıf oluşturulabilmesi için kaç en az ve en çok kaç öğrenci olmalıdır?

Cevap:

Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.

Ancak, tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

habibocak' Alıntı:
Soru 36 : DYK'da sınıf oluşturulabilmesi için kaç en az ve en çok kaç öğrenci olmalıdır?

Cevap:

Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az; bir kursun sınıf mevcudunun ise 20'den fazla olmaması esastır. Öğrenci/kursiyer sayısının 20’ den fazla olması durumunda ikinci grup oluşturulur. Ancak her bir grubun azami sayısı dolmadan yeni grup oluşturulamaz.

Ancak, tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25’e kadar çıkarılabilir.

bu soru cevap nerede var hocam?

senolak' Alıntı:
Diyelimki 20 den fazla öğrenci oldu. 2 grup açtınız ama 2. gruba da 5 veya daha az öğrenci kaldı. (Aynı sınıf seviyesinde) O zaman bu öğrenciler de 1. gruba dahil edilir. Benim anladığım bu.
Eğer sınıf kapasitesi müsaitse dediğiniz gibi olacak. Bir sınıfta 25 öğrenci olabilir.

Ama ikinci bir sınıf açılmak isteniyorsa o zaman ilk sınıftaki 20 öğrenciden yeni açılan sınıfa 8-9 öğrenci aktarılır. İki sınıfta 11-12 mevcutla kurs yapılabilir.

aakcakaza' Alıntı:
habibocak' Alıntı:

Cevap:

bu soru cevap nerede var hocam?
Bakanlık DYK seminerinde sunu olarak verdi Hocam.

mevcut' Alıntı:
senolak' Alıntı:
Eğer sınıf kapasitesi müsaitse dediğiniz gibi olacak. Bir sınıfta 25 öğrenci olabilir.

Ama ikinci bir sınıf açılmak isteniyorsa o zaman ilk sınıftaki 20 öğrenciden yeni açılan sınıfa 8-9 öğrenci aktarılır. İki sınıfta 11-12 mevcutla kurs yapılabilir.
Aynen Hocam.

bu dediğiniz çok iş çıkartır, 25 i geçirmemeye bakmak lazım o zaman, istekli öğretmen de yok! :(

aakcakaza' Alıntı:
bu dediğiniz çok iş çıkartır, 25 i geçirmemeye bakmak lazım o zaman, istekli öğretmen de yok! :(
Aynen hocam. Bizim öğretmenler girmiyor bazıları ve 27-28 öğrencili gruplarımız var.

O zaman 20'yi bulundu ise 2 grup.

hocam benim 5. ve 7. sınıflarda 10'ar öğrenci kurs talebinde bulunmuş. 10 kişi kurs açmak için yeterli diye biliyorum ama idare 10 kişiye pek sıcak bakmıyor idarenin elinde birşey mi kurs açılmaması yoksa mecbur açmak zorundalar mı ?

tefbilisim' Alıntı:
hocam benim 5. ve 7. sınıflarda 10'ar öğrenci kurs talebinde bulunmuş. 10 kişi kurs açmak için yeterli diye biliyorum ama idare 10 kişiye pek sıcak bakmıyor idarenin elinde birşey mi kurs açılmaması yoksa mecbur açmak zorundalar mı ?

hocam 10 öğrenci seçmişse açmak zorunda.

İdarenin hiçbir yetkisi yok bu konuda hocam. Ben de idaredeyim. Öğretmen sisteme başvurmuşssa ve yeterli öğrenci varsa başvuran, idare sadece kurs programını ayarlayacaktır.

tefbilisim' Alıntı:
10 öğrenci varsa idare 5'ler ve 7'ler için iki sınıf açacak mecbur.

10. sayfa 7.5. "Kursa devam eden öğrenci/kursiyer sayısının 10’un altına düşmesi durumunda, kurs sınıfının birleştirilmesi veya kapatılmasına ay sonunda komisyon tarafından karar verilir, bu işlemler e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından yapılır."
yani kurs açıldıktan 10'un altına düşerse öğrenci sayısı o zaman o ay ki toplantıda kapatılıp kapatılmayacağı kaara bağlanacak. Öğrenci hiç kursa gelmeyebilir . okulunu değiştirebilir. ...

5. sınıflardan 16
6. sınıflardan 20 öğrenci tercihte bulunmuş.
7. sınıflardan 2

Acaba 6. sınıflar için 2 sınıf (10+10) açılabilir mi? Çünkü "20'den fazla olmaması esastır" diyor.

Geri