Destekleme ve Yetiştirm kursu iin son gün 25 aralık

Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
25 Aralık 2015 tarihi mesai bitimine kadar okul idareleri açmayı düşündükleri kursları sisteme işleycekler. eğer kurs açmak istiyorsanız ve idare naz yapıyorsa dilekçe vermek için çok az süre kaldı.

Ben idareciyim. Kurs açmak isteyen istemeyen herkese açtım. Azıcık ihtimal olsun yeter diye.. Artık öğretmenlere ve öğrencilere kalmış.
3.1. Kurs merkezi olmak isteyen örgün eğitim kurumları ile halk eğitim merkezleri, kurs merkezi müracaatını e-kurs modülü üzerinden belirlenen iş takvimi doğrultusunda yapar. e-Kurs modülünden hangi sınıf düzeyinde hangi derslerden kurs açacaklarını başvuru ekranından sisteme işler. Kurs merkezi olmak isteyen okul/kurum, imkânları ölçüsünde, her sınıf düzeyinde en az 6 farklı dersten kurs açma isteğinde bulunarak öğrencilerin tercihine sunar. Kurslar, il/ilçe komisyonunca onaylanan derslerden yeterli sayıda öğrenci/kursiyer talebi olması hâlinde açılır.
Kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması
18-25 Aralık 2015

Ekli dosyalar

idare tüm derslere açıp bilişime açmak istemiyorsa ne yapabiliriz ?
ayrıca daha önce kurs açan arkadaşlar sadece lab olanlar mı açtı acaba

hocam lab olursa tabi daha iyi olur ama kurs açmanın labla bir ilgisi yok. öğrencileriniz istiyorsa lab olmadan da kursunuzu açabilirsiniz.

Başvuruyu nasıl yapıyoruz hocam? Öğretmen Kurs talep sekmesine tıkladığımda "Başvurular kapatılmıştır, ana sayfaya dönmek için tıklayınız" yazıyor.

bir ders grafik tasarım seçmiştik ilçe aradı akademik derslerden olacak diye sildirdi. madem öyle neden seçeneklerde var :-1:

Papsukkal' Alıntı:
Başvuruyu nasıl yapıyoruz hocam? Öğretmen Kurs talep sekmesine tıkladığımda "Başvurular kapatılmıştır, ana sayfaya dönmek için tıklayınız" yazıyor.
Öğretmen başvuruları 26 aralıkta başlıyor hocam

5LERDE 3 DERS SEÇİLE BİLİYOR, EN ÇOK SEÇİLEN DERSLER Mİ AÇILABİLİR, YOKSA HER 10 ÖĞRENCİYE Mİ AÇILABİLİR?

Hocam idarenin dersimizi seçip seçmediğini nasıl öğrenebiliriz?

İdareye mi soracağız?

ilk3r' Alıntı:

İdareye mi soracağız?

Öğretmenler eğer okul kurs talebi yaptıysa okulunu secebilecek anladığım kadarı ile.

ilk3r' Alıntı:

İdareye mi soracağız?

bu gün son günmüş idare derslerı belirleyecek daha sonra biz sistemde görününce okul tercihi yapıcaz.
idarenizin kursu açıp açmayacağını direk sorabilirsiniz ve açmak istediğinizi söylersiniz.
benimkiler pek bir gönülsüz sizin idareniz açar belki...

idare e - kurs modülünde 6 çeşit ders ten fazlasını seçemem diyor?
toplantıda 6 ders seçin demişler böyle bir şey var mı
Hatta bir öğretmen de 6 saatten fazla derse giremezmiş

1.22. Örgün eğitim kurumlarında açılan kurslarda; hafta içi bir günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonu bir günde ise en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Yaygın eğitim kurumlarınca yürütülen DYK’larda ise bu süreler halk eğitim merkezi müdürlüklerince belirlenir.

bu maddeden mi bahsediyorlar

Hocam kılavuzda hepsi var ama idareciler istedikleri gibi yorumlayıp anlamak istiyor.
5-6-7 lerde en fazla 3 ders seçilebilir ve toplamda 12 saat girebilir diyor
8 lerde ise 6 ders seçilebilir diyor, sizde buna göre istekte bulunabilirsiniz.
Sistemde müfredatta bulunan tüm dersler mevcut yok diye bir şey yok yani. Siz açacağınızı okula açık bi şekilde söyleyin 10 tane öğrencinizi ayarlayın, sisteme girişlerini yapsınlar işlem tamam.

Hocam siz dilekçeyle başvurun resmiyete dokulsun kafalarina gore 6 ders den baska acmam diye bir keyfiyet soz konusu degil.

bilisimcih' Alıntı:
idare e - kurs modülünde 6 çeşit ders ten fazlasını seçemem diyor?
toplantıda 6 ders seçin demişler böyle bir şey var mı
Hatta bir öğretmen de 6 saatten fazla derse giremezmiş

1.22. Örgün eğitim kurumlarında açılan kurslarda; hafta içi bir günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonu bir günde ise en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Yaygın eğitim kurumlarınca yürütülen DYK’larda ise bu süreler halk eğitim merkezi müdürlüklerince belirlenir.

bu maddeden mi bahsediyorlar

Armudun sapıyla üzümün çöpünü karıştırmamak gerek. Nasıl yorum yapacağımı bilemedim. Hatta sanırım saçmaladım sanırm..

Bu tuhaf varlıklar için "Bırakın idareciliği, üniversiteyi, liseyi bitirmiş vatandaşlarsınız.. okuma yazmanız yok mu? Eğer Devletten ve MEB'den çok şey biliyorsan devlete yada MEB'e kafa tutta görelim.. ln çok bilmiş, açılmayacak dersi oraya niçin eklesinler?" diyesim geliyor..

Bir öğretmen şartlar oluşursa 20 saat bile kurs alabilir....

Bugün bulunduğum ilde okullara uyarı geldi. Başvuru ister olsun ister olmasın türm dersleri açın diye. Öğetmeni olmayan Müzik dersini bile açtık. Eğer 6 dersten fazla seçilmeseydi sistem engellerdi. 5678.sınıflada 50 tane ders seçtim.. Sınıf başına 12,5 ders.. Adamlar Seçmeli ders olan Drama, Kuran, Siyer, zeka oyunları.. onları bile eklemişler.
Nasıl ki seçmeli derslerde öğrencilere 3 den fazla ders verince veya eksik verince sistemi tıkıyorlar, bunda da aynısını yaparlar ve uyarı yaparlardı.

3.1. Kurs merkezi olmak isteyen örgün eğitim kurumları ile halk eğitim merkezleri, kurs merkezi müracaatını e-kurs modülü üzerinden belirlenen iş takvimi doğrultusunda yapar. e-Kurs modülünden hangi sınıf düzeyinde hangi derslerden kurs açacaklarını başvuru ekranından sisteme işler. Kurs merkezi olmak isteyen okul/kurum, imkânları ölçüsünde, her sınıf düzeyinde en az 6 farklı dersten kurs açma isteğinde bulunarak öğrencilerin tercihine sunar. Kurslar, il/ilçe komisyonunca onaylanan derslerden yeterli sayıda öğrenci/kursiyer talebi olması hâlinde açılır.

Klavuzu ve yönetmeliği bir baştan okuyun..

Ekli dosyalar

• dyk seçilebilen dersler.jpg
    dyk seçilebilen dersler.jpg
    196.1 KB · Görüntüleme: 366
Geri