Devletten,Özel Okula gönderene destek...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Zizu_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

Zizu_

Süper Üye
Süper Üye
Dün şahit oldum ve sizinle paylaşmak istedim.

Akrabalardan biri çocuğunu özel okula yazdırdı, durumları çok iyi.
Tabi devletin desteği filan umurlarında değil.
Dün mesaj gelmiş telefonlarına devlet desteği kazandınız diye.
Tam tamına 3700 TL senelik ve her sene artacakmış.
Zaten bu parayı baz alarak yazdırmadıkları için yandan gelen bir para olarak görüyorlar. Çıkmasa da önemli değil yani.

Şimdi soruyorum arkadaşlar.
Devletimiz zengine yardım yaparken , diğer okulları neden kendi haline bırakıyor. Neden ödenek yok, neden para yok.
Para gidecek diye öğretmen atamıyor.
Emekliye, memura verilen zam neden ülkeyi batırıyor.

Bu hak mıdır, adalet midir, fırsat eşitliği bu mudur.

Yani bu işte bir yanlışlık yok mu? Benim aklım fikrim almıyor.

Devlet Desteği olayını çocuğuokula gönderen öğretmen arkadaşlardan dinlemek daha doğru olur. Özellikle öğretmen arkadaşlardan diyorum çünkü doktora mühendise eğitim ödeneği çıkarken öğretmene çıkmıyorsa bu işte sıkıntı var. Aylık geliri öğretmenin kat kat üstünde olanlar devletin verdiği destekle gönderecekse yazıklar olsun. Verilen para zaten aylık 330 lira civarına geliyor. 10 ay okul olduğunu düşünürsek.
Özel okula neden gider öğrenci? hani şöyle bir durum var, "devletin okulu her şartta kötüdür". Neden kötü, devletin okulu? çalışanda çalışmayan da ipsiz sapsız da aynı sınıfta olduğu ve milli eğitim sistemi öğrenciyi "mecburen" sistemin içinde tuttuğu için. Şimdi anaokuluna gidecek çocuğum var önceki yıl gittiği özel kreşe göndermek istedik.tüm gün geçen sene 600 veriyorduk. Bu sene kendi okuluma almak istedim. Şartlara bakıp kendi okuluma göndermek istiyorum. Özel okulun ekstrası nedir diye sorarsanız, anaokulu olduğu için oyun parkı, ingilizce dersler, ilgi alaka... başka ne artısı var devlet okulundan bilmiyorum. Belki bizim okulun anaokulunda daha mutlu olacak ama eğitim konusunda acaba? diye düşünmeden edemiyorum. Ortada para varsa ihitiyacı olanda olmayanda bu parayı almak için başvuruyor. Devletin bunu neden verdiği de açık! Eğitimin özelleşerek "kaliteyi" arttırılması. Tabi yersek... Altında yatan sebep milli eğitim gevşetile gevşetile artık yönetilemez olmasıdır. Zor olandan kaçan bi yönetimimiz var. Tabi ki bireysel eğitim vermek zor, tabiki öğrenciyi yeteneklerine göre 5. sınıftan itibaren yönlendirmek zor. Tabi ki öğrencinin mesleki eğitiminin zor, tabi ki de liseli öğrencilerin "başa bela" olduğu bir zamanda ülkenin geleceğini sokaklardan kurtarmak ZOR!

Geri