DHCP yanlış ip dağıtıyor. Yardım!!

Kodla Büyü

bbozkurt

Aktif Üye
Arkadaşlar iki gündür uğraşıyorum. Bir el atsanız sevinirim.
Modem 192.168.2.1

Öğretmen arkadaşlar internete girmeye çalışınca ip ler 192.168.1.x şeklinde oluyor ve bu sebeple bağlanmıyor.
Buna telefon ve bilgisayarların tamamı dahil.
Sorun ne çözemedim. DHCP aralığı 2.2 den 2. 254 e kadar fakat bilgisayarlar ve telefonlar 1.x şeklinde almaya devam ediyor.
yardımcı olursanız sevinirim.

Ağınızda access point ya da benzeri başka bir cihaz varsa onun DHCP sunucu özelliği etkinleşmiş olabilir. Cihazlarınız da ondan IP alıyor olabilir.

access point vardır kesinlikle oda modeme bağlı değildir veya yanlış bağlanmıştır bu yüzden yanlış ip alıyor bence

agamuratcelebi' Alıntı:
access point vardır kesinlikle oda modeme bağlı değildir veya yanlış bağlanmıştır bu yüzden yanlış ip alıyor bence

kablosuz repeater var üç tane.. onlardan bağlanırken sorun yok. fakat direk modemin kablosuzundan bağlanınca sorun oluyor.

gerçi repeaterların ip si 192.168.0.254

bu durumda 0.x olması gerekmiyormu. ben anlamadım bu işi valla :S

bbozkurt' Alıntı:

Hocam modemin IP'si 192.168.2.1 olsun. Access Pointin Fabrika ayarı 192.168.0.254 olabilir.

Diyelimki 4 access pointin var. Şunları yapmalısın:

1- DHPC aktife pasif yap ki ip dağıtımını modem yapsın
2. her acces pointinin ip değerini değiştir ve bir köşeye yaz. daha sonra resetlemek istediğinde direk ip'si ile ulaşırsın.

İp'leri şu şekilde ayarlayabilirsin

1. access point 192.168.2.250
2. access point 192.168.2.251
3. access point 192.168.2.252
4.. access point 192.168.2.253

bu şekilde ayar işinizi görecektir.

Ayrıca modemin DHPC kiralama süresini de azalt ki IP'lerin tükenmesin :)

Kolaylıklar dilerim...

osiris' Alıntı:
bbozkurt' Alıntı:

Hocam modemin IP'si 192.168.2.1 olsun. Access Pointin Fabrika ayarı 192.168.0.254 olabilir.

Diyelimki 4 access pointin var. Şunları yapmalısın:

1- DHPC aktife pasif yap ki ip dağıtımını modem yapsın
2. her acces pointinin ip değerini değiştir ve bir köşeye yaz. daha sonra resetlemek istediğinde direk ip'si ile ulaşırsın.

İp'leri şu şekilde ayarlayabilirsin

1. access point 192.168.2.250
2. access point 192.168.2.251
3. access point 192.168.2.252
4.. access point 192.168.2.253

bu şekilde ayar işinizi görecektir.

Ayrıca modemin DHPC kiralama süresini de azalt ki IP'lerin tükenmesin :)

Kolaylıklar dilerim...

hocam kiralama süresi 3600 görünüyordu yanlış hatırlamıyosam.
kaç yapmalıyım mesela..
birde bu kiralama süresinin mantığı şu mu: benim telefon 2. 15 aldı mesela sık sık değişir mi bu süreyi azaltırsam.

bbozkurt' Alıntı:
bu arada ilginiz için teşekkür ederim.

3600değeri dakika cinsinden olması lazım. Bir öğretmen 5saat okulda kalıyorsa 5*60=300 olabilir mesela...

Ama bazı modemlerde DHPC tam randımanlı çalışmıyor. bir kaç deneme yapın. olmazsa tekrar 3600 yaparsınız. Arada da kendi bilgisayarınızdan cihazların ip'si ile bağlanarak REBOOT-YENİDEN BAŞLAT işlemi yaparsınız. IP'ler sıfırlanır...

Kolaylıklar dilerim

osiris' Alıntı:
bbozkurt' Alıntı:
bu arada ilginiz için teşekkür ederim.

3600değeri dakika cinsinden olması lazım. Bir öğretmen 5saat okulda kalıyorsa 5*60=300 olabilir mesela...

Ama bazı modemlerde DHPC tam randımanlı çalışmıyor. bir kaç deneme yapın. olmazsa tekrar 3600 yaparsınız. Arada da kendi bilgisayarınızdan cihazların ip'si ile bağlanarak REBOOT-YENİDEN BAŞLAT işlemi yaparsınız. IP'ler sıfırlanır...

Kolaylıklar dilerim
TEŞEKKÜR EDERİM. YARIN DENEYECEĞİM. İNŞALLAH ÇÖZÜM OLUR.

Geri