diş etinin yarılarak iltihabın temizlenmesi

Kodla Büyü

technic_f

Aktif Üye
iki ay önce yaptırdığım zirkonyum kaplama dişlerden birisinde oluşan sancı sebebiyle kaplama yapan doktora gittim. birinin altında iltihap oluşmuş dedi. ve zannedersem ismi apikal rezeksiyon olan bir yöntemle iltihabı temizleyeceğini söyledi. daha önce bu şekilde tedavi olan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. zor mu, ne kadar zamanda iyileşiyor, tekrar ediyor mu vs.

ilaçların yeterli olmadığı zaman yapılan bir işlemmiş başıma geldi yardım orayı 2-3 gün aktı iris sonra
dişi çekti sonrasında tekrar ağrı oluştu orda o zamanda kendi ialcım dediği bir ilaç attı.içine

implant değil hocam. porselen kaplama fakat normalde eskiden porselen kaplamanın içine böyle metal rengi bir kalıp koyuyorlardı, o da rengini hem koyu gösteriyordu hem de diş etine sakıncaları oluyordu. şimdi farklı bir madde kullanıyorlar rengi beyaz. zirkonyum. üzeri yine porselen kaplama oluyor.

:scared: :scared: tırstım valla... diş sancısı gibisi yok... benim de çene dişlerimden bi tanesi yok... doktor dişin kangren olmuş deyip çekti...yeni diş yaptırmam lazım hatta komple bakım yapmak lazım ama insan tırsıyor.. yine de en yakın zamanda diş hekimine gidip dişleri bi kontrol ettireceğim... diş çok önemli...geçmiş olsun...

İşe bak bende yarın bu iş için hastaneye gidecektim.Bir aydır farklı doktorlara gidip farklı ilaçlar kullandım ancak iltihap dinmedi.Son gittiğim doktor kesik atılıp iltihabının ameliyatla alınması gerekir ve dişin kök kısmı alınacak dedi.Bildiğim kadarıyla dişin çekilmesi gerekmiyor yoksa işim yaş en ön diş :mrgreen:

hocam bende geçen yıl kanal tedavisi olmuştum. 1 kaç ay önce diş etim şişti mercimek tanesi gibi ama ağrı yoktu. doktora gittiğimde film çekti ve kanal tedavisi olan dişimde kemik çekme yapmış çökmüş yani orada bi boşluk oluşmuş ve diş etim şişmiş.
bakteriler üremiş o yüzden şişmiş.
daha sonra cerrahi işlem yaptılar diş etimi kesip orayı temizlediler. kemik oluşumunu hızlandırmak için o boşluğa ilaç koydu. daha sonra dikti kapattı.
Ağzınızı uyuşturduğu için bir şey hissetmiyorsunuz. ama ağzınız uzun süre açık kalıyor çok yorucu. bi de bir kaç gün pek yemek yiyemiyorsunuz.

diş etim çekilmiş benimde...dişimde çürük yok ama bişey yiyemiyorum o tarafla.bunun bi çaresi yokmudurki yaa.diş etleri yerine gelmiyomu? doktora gitmem lazım acil ama fırsatım olmadı bi..

başına gelen varmı

Hazır konu açılmışken bir sorda ben sorayım, sağ arka üst azı dişimi geçen hafta çektirdim, hiçbir sıkıntı yok çok şükür ama ileride ne yapmam gerekiyor. o boşluğa bir dişmi yaptırmam yada öylemi kalsın, işin kötüsü tam alt sırasındaki dişimi 5 sene önce dişimi çektirmiştim. Şimdi karşılıklı boş oralar. O boşluklara diş yaptırmam gerekiyormu yaptırmazsam ne olabilir??

yusufpb' Alıntı:
Hazır konu açılmışken bir sorda ben sorayım, sağ arka üst azı dişimi geçen hafta çektirdim, hiçbir sıkıntı yok çok şükür ama ileride ne yapmam gerekiyor. o boşluğa bir dişmi yaptırmam yada öylemi kalsın, işin kötüsü tam alt sırasındaki dişimi 5 sene önce dişimi çektirmiştim. Şimdi karşılıklı boş oralar. O boşluklara diş yaptırmam gerekiyormu yaptırmazsam ne olabilir??
Maddi probleminiz yoksa, implant yaptırın. Bu sayede hem boşluk dolmuş olur hem de normal bir dişinizden farksız bir dişe sahip olursunuz.
Aksi halde bir süre o bölümde kemik erimesi görülebilir ya da komşu dişler oraya doğru kayabilir. En uygun çözüm implant seçeneği ki 1000-1500 TL gibi bir fiyata, iyi bir doktor bulup yaptırabilirsiniz.

yakuphan' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:
Maddi probleminiz yoksa, implant yaptırın. Bu sayede hem boşluk dolmuş olur hem de normal bir dişinizden farksız bir dişe sahip olursunuz.
Aksi halde bir süre o bölümde kemik erimesi görülebilir ya da komşu dişler oraya doğru kayabilir. En uygun çözüm implant seçeneği ki 1000-1500 TL gibi bir fiyata, iyi bir doktor bulup yaptırabilirsiniz.

Teşekürler hocam, bunun için bir süre varmı, 5 sene önce çekilen, yeri bayağı aşağı inmiş düzleşmiş dişede uygulanırmı acaba ?

diş etinin yarılarak iltihabın temizlenmesi
bu nasıl bi başlıktır yahu :o

yusufpb' Alıntı:
yakuphan' Alıntı:
yusufpb' Alıntı:

Teşekürler hocam, bunun için bir süre varmı, 5 sene önce çekilen, yeri bayağı aşağı inmiş düzleşmiş dişede uygulanırmı acaba ?
Bu konuyla ilgili bir implant işini de yapan bir doktora muayene olursanız, röntgen sonrasında size bir yol haritası çıkaracaktır. Eğer çok fazla kemik kaybı yoksa sorun olmaz, bu durum ancak röntgen ile belli olur. Başlangıçta sanki biraz zorlu gibi görünse de sonuçtan çok memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniz.

nesil_23' Alıntı:
hocam bende geçen yıl kanal tedavisi olmuştum. 1 kaç ay önce diş etim şişti mercimek tanesi gibi ama ağrı yoktu. doktora gittiğimde film çekti ve kanal tedavisi olan dişimde kemik çekme yapmış çökmüş yani orada bi boşluk oluşmuş ve diş etim şişmiş.
bakteriler üremiş o yüzden şişmiş.
daha sonra cerrahi işlem yaptılar diş etimi kesip orayı temizlediler. kemik oluşumunu hızlandırmak için o boşluğa ilaç koydu. daha sonra dikti kapattı.
Ağzınızı uyuşturduğu için bir şey hissetmiyorsunuz. ama ağzınız uzun süre açık kalıyor çok yorucu. bi de bir kaç gün pek yemek yiyemiyorsunuz.
benimki de sizinkine çokbenzer birdurum hocam. sonrasında ağrı sancı çok oluyor mu? bir de diş etinizde iz kaldı mı acaba?

yusufpb' Alıntı:
bence de implant. porselen köprü yapmak isterlerse yaptırmayın derim. çünkü sağ ve soldaki dişleri de kesiyorlar. üç diş birden yapıyorlar.

technic_f' Alıntı:
iki ay önce yaptırdığım zirkonyum kaplama dişlerden birisinde oluşan sancı sebebiyle kaplama yapan doktora gittim. birinin altında iltihap oluşmuş dedi. ve zannedersem ismi apikal rezeksiyon olan bir yöntemle iltihabı temizleyeceğini söyledi. daha önce bu şekilde tedavi olan varsa deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. zor mu, ne kadar zamanda iyileşiyor, tekrar ediyor mu vs.
geçmiş olsunhocam. ben de şuan zirkonyum yaptırıyorum.Sıkıntı zirkonyum olmasından kaynaklanmıyordur umarım?Eski tip porselenlerin içindeki metal kısım yerine daha sağlıklı olduğu için yapıyoruz.bir de patlamasın.fiyatı da az değil meretin.

grandmasterb' Alıntı:
technic_f' Alıntı:
geçmiş olsunhocam. ben de şuan zirkonyum yaptırıyorum.Sıkıntı zirkonyum olmasından kaynaklanmıyordur umarım?Eski tip porselenlerin içindeki metal kısım yerine daha sağlıklı olduğu için yapıyoruz.bir de patlamasın.fiyatı da az değil meretin.
Zirkonyumda da kanserojen madde vs. olduğu söyleniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Ön taraftaki dişler için doğallık bakımından iyi bir görünüm sağlıyor orası doğru ama dayanım olarak metaller kadar değilmiş. O yüzden arka dişler vs. için metal hem maliyet hem de sağlamlık açısından tercih edilebilir. Metalin sağlıksız olduğunu düşünmüyorum.

Geri