Dijital Oyun Tercihleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan passeul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

passeul

Site Gezgini
Merhaba arkadaşlar,
ben Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri ABD'da doktora öğrencisiyim. Dijital oyunlar ve Türkiye'deki kullanıcıların oyun tercihleri üzerine bir araştırma yürütüyoruz. Nitel araştırma yöntemlerinden betimsel olarak yürüttüğümüz bu çalışmada verileri oyunlar ile ilgili formlardaki kullanıcı yorumlarından alıyoruz. Bu noktada sizlerinde fikirlerini almak ve çalışmaya dahil etmek istiyorum.

Yani;
Dijital oyun tercihlerinizde oyunlardaki kültürünüze ait unsurlar etkili mi? Oyunda yer alan bir bayrak, tanıdık bir mekan veya yer isimleri o oyunu oynamaya devam etmenizde etkili olmakta mı?

Bu konu hakkındaki düşüncelerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim, iyi çalışmalar...

Tai ki hocam, yoksa her oyuna Türkiye Ligi Yaması, İstanbul yaması, Murat 131 yaması, Lazca Counter gibi yamalar kurulur mu?
Milliyetçi yapımızdan dolayı her yerde bir Türk izi, her oyunda bizden bir parça görmek isteriz tabi ki... Aksi saçma olurdu zaten :sleep:

caesai' Alıntı:
Tai ki hocam, yoksa her oyuna Türkiye Ligi Yaması, İstanbul yaması, Murat 131 yaması, Lazca Counter gibi yamalar kurulur mu?
Milliyetçi yapımızdan dolayı her yerde bir Türk izi, her oyunda bizden bir parça görmek isteriz tabi ki... Aksi saçma olurdu zaten :sleep:

Evet hemen her oyuna yapılan yamalar bu konuda bize biraz fikir veriyor. Ancak bir de şöyle düşünmek lazım mesela Age Of 3 de düşman olarak Osmanlı görülüyordu ve Türk bayrağı kalelerde yer alıyordu. Bu durumda da tercihi ne yönde etkiler acaba?

Geri