Dijital pano yapmak istiyoruz

Kodla Büyü

yildiray75

Süper Üye
Süper Üye
mart ayı içindeki görevim okula dijital pano yapmak.
ben hiçbirşey bilmiyorum bu konu hakkında. nasıl çıkarım bu işin içinden en kolay?

powerpointte yapanlar gördüm forumda.
internet sitesi gibi ama okuldaki pc den çalışanını gördüm
1 tane de video gibi çalışıyor bilgisayara bağlanmadan video oynatıcıyla.

bana tavsiye verebilirmisiniz bu konu hakkında. biraz yapmaya çalıştım biraz oldu ama büyük miktarını kavrayamadım.

sevdiceğim' Alıntı:
mart ayı içindeki görevim derken hocam? idare mi verdi bu görevi

yok idare vermedi. okul olarak yapmayı istiyoruz . idareyle konuştum 1 ay gibi sürede bulabileceğimi tahmin ediyorum. biraz sıkıntılı olucak. bunu becerirsem ki pek sanmıyom ama hakketen çok hoşuma gidicek.
şuan 4 tane yöntem buldum bir tanesi powerpointte onu yapabilecek gibiyim ama diğerleri daha güzel

okudum baya onları
peki bunu tek bir bilgisayara kurmak istediğimiz zaman xibo clint mı kurucaz tek. yoksa gene server + client mı kurucaz
client ta ekran görüntü ayarları çıkıyormu

ben 1 tane pc ye kurdum. client var onda sadece. pc açılınca direk ona geçiyor öyle kalıyor

yildiray75' Alıntı:
yav bi el atın yapamıyom.
clientta server adresi yazıyor orasını nasıl giricez
hocam bende debelenip duruyorumda, önce wamp serverı kuruacaksınız sonra xibo serveri sonrda clienti kuracaksınız, daha önce acılmş olan ve üstteki mesajımda da linkleri olan konuda adım adım anlatılmış, tekrar bir okuyun isterseniz. hepsini tek bir bilgisayara kurabiliyorsunuz.

Bu konu herkesi ilgilendiren bir konu oldu.ortak bir şablon oluşturup asp veya php yönetim panelli bir sistem hazırlansa çok güzel olacak.

Konu: Dijital pano yapmak istiyoruz

uyurgezer' Alıntı:
yildiray75' Alıntı:
hocam bende debelenip duruyorumda, önce wamp serverı kuruacaksınız sonra xibo serveri sonrda clienti kuracaksınız, daha önce acılmş olan ve üstteki mesajımda da linkleri olan konuda adım adım anlatılmış, tekrar bir okuyun isterseniz. hepsini tek bir bilgisayara kurabiliyorsunuz.

aynen yaptım şimdi. hepsini aynı bilgisayara kurdum . ekranlara baktım clientı gördü kaydettim.
şimdi geldi sıra ekranda gösterilecekleri ayarlama kısmına . birkaç şey yaptım ama henüz client ekranında gözükmüyor artık tutorialları izlicem türkçe bişey bulamadım.
bide şunu diyim hepsini aynı bilgisayara kurmak estetik değil. güncellemek istediğimde mecburen televizyonu kapatmam gerekli. ama o bilgisayara internet bağlamaktan kurtarıyor bir açıdan da faydalı.

ama net bağlı olsa server dan direk güncelleyebilicen veya netop ile bağlanıp veya teamwiever ile bağlanıp düzenleyebilicez.

Hocam biz okulda şöyle yaptık. Xibo servere ı müdür yardımcısının bilgiayarına kurmuştum. Bir bilgisayar kasaını da ayarlayıp LCD monitöre taktım ve bu kasaya xibo client kurdum. Değişiklikleri müdür yardımcısı bilgisayarından yapıyorduk LCD ye bağlı bilgisayarın başlangıcına da xibo clienti başlatacak şekilde ayarlamıştım. Tabii teorik olarak böyleydi. Ancak sistemi kurup adam gibi çalışmasını sağlamak 1 aydan uzun sürdü. Çünkü client bir türlü servere görmüyordu. Tam 1 ay uğraştım. En son clientin yüklü olduğu bilgisayarın her türlü güncelleme yapmasını bekledim. Herşeyi yükledi. Framework gerekiyordu onu kurdum ve onun da güncellemelerini yapmasını sağladım. Tam 1 ay sonra tırmalaya tırmalaya çalıştırabilmiştim. Allah kolaylık versin. Umarım siz benim kadar uğraşmazsınız...

yildiray75' Alıntı:
Konu: Dijital pano yapmak istiyoruz

uyurgezer' Alıntı:
yildiray75' Alıntı:

aynen yaptım şimdi. hepsini aynı bilgisayara kurdum . ekranlara baktım clientı gördü kaydettim.
şimdi geldi sıra ekranda gösterilecekleri ayarlama kısmına . birkaç şey yaptım ama henüz client ekranında gözükmüyor artık tutorialları izlicem türkçe bişey bulamadım.
bide şunu diyim hepsini aynı bilgisayara kurmak estetik değil. güncellemek istediğimde mecburen televizyonu kapatmam gerekli. ama o bilgisayara internet bağlamaktan kurtarıyor bir açıdan da faydalı.

ama net bağlı olsa server dan direk güncelleyebilicen veya netop ile bağlanıp veya teamwiever ile bağlanıp düzenleyebilicez.

hocam tutoriallar faydalı oluyor, deneye yanıla çözücez artık, :roll:

Geri