Dinamik dizilerin boyut özelliği?

Kodla Büyü

Internet

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Uygulama yaptırırken farkettim.

biliyorsunuz Dinamik dizilerde boyut girilen değerlere göre değişiyor.
ama dizi.Capasity() metodu ile o anki boyutunu öğrendiğimde girilen elemanlardan 3 fazla çıkıyor.

ArrayList dinamikdizi = new ArrayList();
dinamikdizi.Add("Serkan");
dinamikdizi.Add("Avcı");
dinamikdizi.Add(33);
dinamikdizi.Add(true);
dinamikdizi.Add("Başarılı");
dinamikdizi.Add("22");
for (int i = 0; i <=5 ; i++)
{
Console.WriteLine(dinamikdizi.Capacity);
Console.WriteLine("Dizinin {0}. Elemanı = {1}", i, dinamikdizi);

}
Console.ReadLine();

Ekli dosyalar

• 111.JPG
    111.JPG
    23.8 KB · Görüntüleme: 1,071
6 dizi elemanını ben girdim, peki neden 8 olarak tanımladı? 7. 8. elemanlarda ne var ?

hocam Console.WriteLine(dinamikdizi.Capacity) bu komut array'ın girilen eleman sayısını verir. siz döngü ile ilk 6 elemanı listelemişsiniz

hckaya' Alıntı:
hocam Console.WriteLine(dinamikdizi.Capacity) bu komut array'ın girilen eleman sayısını verir. siz döngü ile ilk 6 elemanı listelemişsiniz

hocam 7 ve 8. döngüler için kapasite dışı hatasını veriyor. yani 7. ve 8. elemanı ben eklemedim. ama C# var olarak görüyor.

olay çözülmüştür.

dinamik diziler 1 elemanlı da olsa 8 elemanlı da olsa ilk önce bellekte 8 elemanlık yer açar. 8Byte'lık

__ __ __ __ __ __ __ __ / __ __ __ __ __ __ __ __

eğer dizi 8 elemanı aşarsa bu kez sistem Bellekte 16 elemanlık yer açar. 16Byte'lık olarak kapasite belirler.

hocam count kullanırsanız sanıyorum diziye girilen tam eleman sayısını elde edeceksiniz..5 se 5, 6 ysa 6 veya 15 se 15 gibi...

ArrayList yapısı dizi olarak değil, Collection olarak geçiyor, onu da ekleyeyim.

Başlık ve açıklamaları görünce değil branştan hayattan soğudum :) (konuya vakıf değilim o yüzden)

diziler tüm programlama dillerinde işlenir, dökümanları ve örnek kodlamaları biriktiriyorum.
tavsiye ederim.

Geri