Disk Biçimlendirilmemiş Hatası

Kodla Büyü

sarı_sarı

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Fotograf makinemin hafıza kartı Disk Biçimlendirilmemiş Hatası veriyor. İçinde kardeşimin mezuniyet fotoğrafları var. Nasıl kurtarabilirim Lütfen yardımcı olun :(

Dosya sistemini hatalara karşı tarattırın olmazsa NTFS'ye dönüştürün bunun için;
1- Başlat-->Çalıştır tıklanarak cmd yazın ve enter'a basarak msdos komut sistemi açılacaktır, hafıza kartı takıldığında sürücü isminin f: olduğunu varsayarak yazıyorum, komut sistemine şu komutu yazın chkdsk f: /F ve enter'a basın.Bilgisayar bir sonraki açılışta denetlesin mi vs. sorarsa evet diyin ve bilgisayarı yeniden başlatın otomatik hataları düzeltmeye çalışacaktır.
2- 1. yöntem işe yaramadıysa dosya sistemini NTFS'ye çevirmek işe yarayabilir sürücü isminin f: olduğunu varsayarak, bunun için yine ms dos komut satırını açarak şunu yazın ve enter'a basın: convert f: /fs:ntfs /v

zaten format atmak için kartın üreticisinin sitesinden format programı buldum ama derdim verileri kurtarmak :(
ondan tedirginim hocam :(

hayır bu iki yöntem de verileri silmez. Olur da biçimlendirme gibi ifadelere rastlarsanız zaten devam etmezsiniz. Bu yöntemleri deneyin olmazsa yine chkdsk parametlerini deneyin msdos komut satırında zaten chkdsk/? yazarsanız komutun kullanımı hakkında bilgi çıkıyor. Yine chkdsk f: /f /r yaparsanız f: sürücüsündeki bozuk kesimleri düzeltip dosyaları kurtaracağından bahsediyor ama dediğim gibi siz önce biraz önce bahsettiğim 2 yöntemi deneyin.

hocam söylediklerinizi yaptım. Dosya sistemi raw diyor. dönüştürme işlemi yada chkdisk yapılamıyor.. Verileri nasıl kurtarıcam ben :cry:

İnternette verilen tavsiyelere göre yazıyorum; veri kurtarma programı deneyebilirsiniz; Test disk isimli programla kurtaranlar var linki; http://www.cgsecurity.org/testdisk-6.11.3.win.zip
R-studio isimli programla kurtaranlar var linki; http://www.r-tt.com/downloads/rsd_en_5.exe
Partition magic ile dosya sistemini dönüştürenler olmuş(ama riskli)
Bunlar olmazsa başka veri kurtarma programlarından Pc inspector file recovery kurabilirsiniz linki; http://www.pcinspector.de/FileRecovery/ ... modal=true

Bilgisayar Linux Live cd ile açıldığında Raw dosya sistemini tanıyacağı böylece o sürücüye erişilebileceğini yazanlar var.

deneyeyim bakalım.. Hocam çok teşekkür ederim.. Çok sağolun.. Umarım işe yarar.. hemen denemeye başlıyorum.. Çok teşekkürler..

hocam bellek özelliklerden baktığınız zaman belleğin belirli bir kısmı dolu gözüküyor ise ve dosya sistemi raw ise bence önce bir combofix yapın. bazen virüs dosya sistemini raw gösterebiliyor. aynı problem taşınabilir hdd var dı bu şekilde çözmüştüm

hocam bu Raw dosya formatı sorununu çok arkadaşımız yaşamış..bende yaşadım..tavsiye edilen yolları denedim ama çözüm bulamadım henüz? :?: :(

combofix win 7 de çalışmıyor :(
Bir arkadaşım format attıktan sonra verileri geri getirebileceğimi söyledi bi programla yapılabilir mi sizce?

hocam epey olmuş başlık açılalı bu yüzden ben de yeniden açmayıp devam ettirmeyi uygun buldum. bende de aynı sorun var ve henüz çözüm bulabilmiş değilim. var mı başka önerisi olan?..

UZUN ZAMN OLMUŞ AMA AYNI SORUN BENDE DE OLDU BİLGİSAYARA FORMAT ATTIM WD 500 GB HARİCİ DİSKİM WARDI BİLGİSAYARA TAKTIĞIMDA F SÜRÜCÜSÜNDE GÖSTERİODU TIKLADIĞIMDA F SÜRÜCÜSÜ BİÇİMLENDİRİLMEMİŞ UYARISI ALDIM DEDİM EYVAH GİTTİ BÜTÜN VERİLER KAPATIP AÇTIM BİLGİSAYARI CHKDİSK FİLAN HEPSİNİ YAPTIM OLMADI TEKRAR KAPADIM USBYİDE KAPADIM BİLGİSAYARI AÇTIM USBYİ TAKTIM BİRAZ BEKLEDİM AŞAĞIDA SÜRÜCÜ BULDU FİLAN DERKEN 2 DAKKA SONRA KARŞIMA ÇIKTI MEĞER FORMAT ATMADAN ÖNCE G SÜRÜCÜSÜNDEYMİŞ FORMATTAN SONRA F DE GÖSTERDİ ŞİMDİ YİNE G OLARAK KARŞIMA ÇIKTI ULAN Bİ SEVİNDİM :puhaha: ARKADAŞLARI ANLIYORUM DURUMLARINI BELKİ YARDIMCI OLURUM DİYE YAZDIM KOCA KARI İLACI GİBİ OLDU AMA.BENİM BÖYLE OLDU YAPACAK BİŞEY YOK..ARTIK ÇİFT HARİCİ DİSK KULLANIYORUM ÇOK ÖNEMLİ DOSYALARI İKİSİNEDE YEDEKLEDİM SANIRSIN FBI DA ÇALIŞIO OLABİLİR :wink:

Geri