DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

Kodla Büyü
arkadaşlar ne yaptıysam olmadı, bilgisayarların bazıları kafalarına göre bu hatayı veriyor. dün düzgün çalışan pc sabah boot from cd deyip bu hatayı veriyor. bıos dan bakınca harddisk gözükmüyor.
harddiski başka makineye takınca düzgün bir şekilde çalışıyor. bıos ayarları uygun. kabloları çalışanlarla değiştirdim yine de olmuyor. netten verilen çözümlere de baktım olmadı. yardım ederseniz sevinirim

Bazen RAM hataları, bazen de güç kaynağı problemleri, bazen de anakart arızaları bu tür problemlere neden olabiliyor.
Geçenlerde bir bilgisayarda, sabit diski takınca bilgisayar açılmıyor, ekrana görüntü gelmiyordu. Sonunda güç kaynağını değiştirince problem çözüldü. Kısaca bu tür hataların sebebi şudur demek çok zor.

hocam 5 makinede şu anda bu problem var bir şeyler tavsiye edebilirseniz sevinirim. daha önce başına gelen varsa sistem harddiski bir şekilde görmüyor

bu hatalar bios ayarlarından da kaynaklanabilir başlangıçta neyle açılıyor makina cd rom-usb ise bunu HDD olarak değiştir boot da bi sıkıntı olabilir

harddisk e bağlı kabloları takıp çıkartın. özellikle voltaj dalgalanmarında sıkça meydana geliyor ve böyle çözüyorum

HDD arkasından Jumperın yerini değiştir veya CD-ROM güç ve IDE kablolarını çıkarıp deneyin

Keysmart ise
Bios/Ana ekranda İntegrated Peripherals/On Chip İde Drives/ OnChip Serial Ata/ Auto olacak. Orası bazen değişip Disable falan oluyor. Bende ki makinelerde arkadan powerdan kapatıp açınca aynı hata cıkıyor ve bu şekilde düzeltince PC açılıyor. Sanırım Anakarttaki Pil in ömrü doldu o yüzden enerji kesilince eski haline dönüyor diye düşünüyorum... Bir deneyin isterseniz...

rock' Alıntı:
Keysmart ise
Bios/Ana ekranda
İntegrated Peripherals
/On Chip İde Drives
/ OnChip s e r i a l Ata/
Auto olacak. Orası bazen değişip Disable falan oluyor. Bende ki makinelerde arkadan powerdan kapatıp açınca aynı hata cıkıyor ve bu şekilde düzeltince PC açılıyor. Sanırım Anakarttaki Pil in ömrü doldu o yüzden enerji kesilince eski haline dönüyor diye düşünüyorum... Bir deneyin isterseniz...
:+1:

rock' Alıntı:
Keysmart ise
Bios/Ana ekranda İntegrated Peripherals/On Chip İde Drives/ OnChip **** Ata/ Auto olacak. Orası bazen değişip Disable falan oluyor. Bende ki makinelerde arkadan powerdan kapatıp açınca aynı hata cıkıyor ve bu şekilde düzeltince PC açılıyor. Sanırım Anakarttaki Pil in ömrü doldu o yüzden enerji kesilince eski haline dönüyor diye düşünüyorum... Bir deneyin isterseniz...

keysmart olanları bu şekilde çözdüm ama diğeri hardisk kablolarını çıkartıp taktım ama olmadı:S

kablolarda da problem olabilir hocam ayrıca rock arkadaşın dediği gibi pil zayıfsa ayarlar silinir açıp kapatınca

Geri