disk yazmaya karşı korumalı sorunu

Kodla Büyü

zambak06

Aktif Üye
arkadaşlar merhaba, flash diskimde zaman zaman başıma gelen bir sorun var. flasha bir şey kopyalamaya çalıştığımda "disk yazmaya karşı korumalı" uyarısı çıkıyor.halbuki hiç böyle bir uyarı yapamıyorum. koruması olduğu için biçimlendiremiyorum. bunu yazmaya nasıl açacağım.

flash disk üzerinde bir yazma koruma anahtarı olabilir. yada flashta yazmayı engelleyen bir virüs olabilir. combofix programıyla taratırsanız sorun çözülür büyük ihtimalle..

bu program işime yaramdı bendekinde koruma konmuş.
Neyse bunuda öğrenmiş olduk.

flash diskle alakası yok. bunu deneyin.

bundan kurtulmak için şu adımları izleyin

Başlat/çalıştıra gelip regedit yazıp tamam dedikten sonra;
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Curr entControlSet\Contro l\StorageDevicePolicies kısmından WriteProtect i bulup sağ tıklayıp "değiştir" dedikten sonra orada çıkan değer eğer 1 ise 0 yapın.Kaynakwh:
Son olarak ControlSet001 ve ControlSet002 kısımlar içinde aynısını uygulayınKaynakwh:

benim bellek sürekli olarak G/ç hatası veriyor belleğe kopyalama yapamıyorum bellek mi bozuluyor ne yapmam lazım arkadaşlar fikriniz var mı?

alper_kizil' Alıntı:
her bilgisayarda mı öyle yapıyor yoksasizin bilgisayarda mı öyleyapıyor.

soru bana ise evet her bilgisayarda belleğe bişey kopyalarken hata veriyor ama bellekten başka yere kopyalarken sorun yok

benim elimde de eski bir flash disk var dosya sistemi raw olmus,

ve diske işlem yapılamıyor, yazmaya karsı korumalı diyor,

fakat ustunde kilit felan yok, korumanın açıp kapatılacagi bir yer de yok,

var mı fikri olan?

alper_kizil' Alıntı:
O ZAMAN KARDEŞ FLASH DİSKTE SORUN VARDIR? bir de formatlamayı dene, yada chkdsk yi dene.

biçimlendiriyorum chdisk i de denedim bir süre idare ediyor sonra yine aynı problem :S sanırım fazla güvenip gerekli belgeleri içine atmamalıyım yarıda bırakır adamı teşkler :?

aakcakaza' Alıntı:

var mı fikri olan?

hocam şimdi okurken gördüm belki ilgilendirir. sizinle aynı problem var bi kaç alternatif vermiş arkadaş. :)
her-telden-f29/bugun-ogrendim-t39565.html

bashcasy' Alıntı:
aakcakaza' Alıntı:

var mı fikri olan?

hocam şimdi okurken gördüm belki ilgilendirir. sizinle aynı problem var bi kaç alternatif vermiş arkadaş. :)
her-telden-f29/bugun-ogrendim-t39565.html

tesekkurler hocam inceliyorum konuyu.

arkadaşlar bu sorunun tam çözümünü bilen varmı_?
Belleğin içindeki dosyaları görüyorum fakat dosya kopyalayamıyorum, format atamıyorum, silemiyorum.
Ne yapsam olmadı.
Çoğu sitede regeditle ilgili bişeyler yazmış onu da denedim olmadı.

wes' Alıntı:
arkadaşlar bu sorunun tam çözümünü bilen varmı_?
Belleğin içindeki dosyaları görüyorum fakat dosya kopyalayamıyorum, format atamıyorum, silemiyorum.
Ne yapsam olmadı.
Çoğu sitede regeditle ilgili bişeyler yazmış onu da denedim olmadı.
Yok mu bir bilgisi olan?

Hocam
yeni aldığım flash belleğe dosya yüklerken aynı problemle karşılaştım. ne yaptıysam olmadı. dosyaları görüyorum fakat yükleme yapmayı engelliyordu.
iade edip yenisini aldım. süresi geçmemişse garantiye gönder.

hocam flahı formatla.. olmazsa başka işletim sisteminde dene ..olmazsa flash da sorun vardır...

Bu virüsün çaresine bulabilen var mı arkadaşlar.İlk önce müdürden benim flasha bulaşan bir virüs vardı.Dosyaları yeni bir logo içine atıp görünmez hale getiriyordu.Dosyaları göster ve Combofix + Avast ile tarama yapıp herşeyi sildim.Flash diski biçimlendirdim.2 gün sonrasında flash diskim "Disk yazmaya karşı korumalı." uyarısı aldım.Bu öğrencilerimden bir tanesinin flash diskini de böyle yaptı ve tamamen ne bir şey yazabiliyor ne de tamamen silebiliyorum.Regeditten ayarlama yaptım, nette bir çok yerden araştırdım fakat kesin çözüm bulamadım.
Sorun çözümsüz müdür ki bence asla değildir.Yardımlarınızı bekliyorum...

Geri