Hocam ben de geçenlerde 8 GB belleğimi okuldaki külüstürlerden birini ayağa kaldırmaya çalışırken bozdum. Aynen senin usb bellek gibi biçimlendirmiyor, yazma korumalı diyor.
Ben dos ortamında, linux'ta, windowdsta, windows kur ile vs. birçok biçimlendirme ve partition aracı ile denedim, nafile, fayda yok.
Sanki flash belleği, kart okuyucu olarak görüyor bilgisayar, artık depolama birimimi yandı bilemiyorum. Donanımsal bir arıza olduğunu düşünüyorum. Sanırım bu durumda yapılacak çok şey yok. Ama yine de bir çözüm bulursanız paylaşın, ben de öyle yapacağım.
Not: Benimkinde de kilit yok, aslında o kilit eski flash belleklerde vardı ve çok faydalı birşeydi, neden şimdikilere koymazlar bilmiyorum, virüslü bir bilgisayarı flash bellekteki programlarla temizlemek istediğinde kilitliyordun, virüslü bilgisayara taksan dahi virüs bulaşmıyordu, virüsü temizleyip geçiyordum. Üreticilere duyurulur, çok faydalı birşey, ekleyin, emin olun satışlarınıza faydası olur
ayrıca eskiden bazı flash belleklerde gizli bölüm, şifreli bölüm oluşturmak için yazılımlar vardı, bu özellikleri de artık eklemiyorlar flash belleklere, oysa ne kadar iyi olurdu.