Dizüstü bilgisayar ethernet kartı sorunu

Kodla Büyü

sinaaat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocam öncelikle jaklardan , kablodan , karşıdaki aygıttan (modem,swich ...) ve sürücülerden emin olun Gerekiyosa tekrar yükleyin.
sonrasında da eğer ağ kablosu takılı değil şeklinde bi ifade varsa ağ kartı arızası düşünülebilir.

Hocam jak ın içindeki pin lerden biri kırılmış veya kopmuş olabilir, bi kontrol edin. Çünkü benim dizüstü bilgisayarımda aynısı oldu. Garantisi bittiği için hiç bir işlem yaptıramadım. Bunun yerine usb ethernet aldım ve sorunumu çözdüm. Fiyatları da ucuz 15$ falan civarında piyasada mevcut.

sisyphem' Alıntı:
Kablolarda, jackta, modem veya switch' de sorun yok arkadaşlar. Sorun benim laptop' da. Bundan eminim. Sürücüde de sorun yok. Ama sorunun ne olduunu anlamadım. Sistemi yeniden kurdum değişen bişey yok. Biostan da bildiğim kadarıyla bi ayar yok. Garanti süresi bitmek üzere. Fakat garantiye göndersem 1 ayda geliyor. Normal bir bilgisayarcı tamircisinin yapabileceği birşey midir acaba?

hocam yapamazlar hatta anakartı sökmek için bile baya deneyimli olmak gerek, kaldı ki ethernet denetleyicisi anakarta tümleşik olduğundan eğer bozuksa tamiratıda pek mümkün değil ,Eğer yukarda hocamın dediği gibi gözle görünür bi hata yada arıza yoksa...
en mantıklısı USB den bağlanan bir Ağ bağdaştırıcısı almak.

Geri