Dizüstü Bilgisayar Ses Sürücüsü.

Kodla Büyü

BesSTy

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar
Herkese iyi tatiller..

Dizüstü bilgisayarımda oluşan bir donanım hatası sonucu sabitdiski formatlayıp Windows Vista olan sistemi XP ile değiştirerek ve driverlerı nı HP nin internet sitesinden indirerek yeniden kurdum . Fakat ses donanımına ait sürücü de sanırım sorun var. ki Bir ses dosyası açmak istediğim de şöyle bir sorun veriyor...

"BadDirectSound driver. Please İnstall proper drivers or select device configuration. Error Code : 88780078"

şeklinde.. HP yetkili yeri aradım. Orjinal sistem yüklü olmadığı içim yazılım desteği veremeyeceklerini söyledirler.. Kendim bir şeyler denedim ama olmadı..

Bilgisayar ile ilgili tam ürün açıklaması : HP Compaq presario C571NR Notebook PC :) Yurtdışından W&T ye giden bir arkadaşım sayesinde aldım .. Almaz olaydım dedirtti :) ucuzdu ama :) Neyse ...
Bu konuda önerebileceğiz çözüm yolları nelerdir ? Şimdiden Teşekkürler..

hocam önce ses kartının markasını öğren dizüstünün klavuzunda yazması lazım hangi donanımların kullanıldığı
ikincisi hp nin hangi serisi söyle ona göre yardım edelim genelde ac97 oluyor bir bakmak lazım

evet hp nin sitesinde mevcut ama olmadı demişsiniz belki vista için değildir sürücüler o yüzdendir

ho compaq C500 serisi - driver icin de conexant audio driver yazıyor işte :) sitedekiler bir işe yaramadı.. Benim sistem XP .. sitede tüm işletim sistemleri için mevcut driver var...

Hocam yeni model notebooklarda ses sürücüsü çoğu zaman sorun çıkartıyor. Benim sana tavsiyem eğer işletim sistemin XP pro değilse XP pro kur. Servis pack 2 olsun. Daha sonra temiz bir sistemden sonra sürücülerini şu sıraya göre kur. Her bir sürücüyü kurduktan sonra sistemini yeniden başlatmanı öneriyorum.

1) Chipset driver (Intel INF güncellemesi)
2) VGA(ekran kartı) driver
3) UAA driver bu ses kartının yaması oluyor. Bunu kurmadan ses kartı sürücüsünü kurduğunuzda ne yazık ki xp tarafından ses kartı donanımı algılanmıyor.
4) Audio(ses) driver
5) Modem driver
6) LAN(ethernet) driver
7) Card Reader driver
8) Wireless Console
9) Bluetooth driver (Eğer bluetooth varsa tabi, yoksa kurma hocam)
10) Wireless(kablosuz ethernet) driver
11) Diğer driverlar
12) Diğer araç ve programlar
13) Microsoft güncellemeleri

laptopun marka modelini google yaz xp driverı de çıkar.
Bu arada BenQ vistalı bir bilgisayarın XP driverını göndermişti. HP yi bir daha ara ısrarcı ol biraz.

:) mkalkan bilindik ve akla ilk gelen yolları denedim.. HP konusunda da servisi aramakta ısrarcı oldum ama nafile.. saol tavsiyen icin..

HP Compaq Presario CQ60-125ET xp driverleri lazım yardımcı olan olursa sevinirim
Vista var sitesinde
vista xp ye çevirdim keşke
önce driverlerina baksaymışım....

Geri