Dizgi Konusunda Yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sefcell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sefcell

Üye
Arkadaşlar merhaba,ben Bursa'da görev yapan bir İngilizce öğretmeniyim.Uzun vadede kitap yada test tarzı bir projem var aklımda.Yalnız yazım aşamasında biraz sıkıntı çekiyorum.birkaç soru sormak istiyorum,umarım yanlış yere açmamışımdır.Şimdiden okuyan ve yardım eden herkese teşekkürler.

1. Bu kitabı direkt word'de yazayım süslemeleri,çizgileri,üstteki adını sayfa numarasını falan dizgicilere mi bırakayım?(Biraz ücreti fazlaymış sanırım ama olsun)

2. Yoksa belli bir programla kendim mi yazmaya çalışayım?Belki ilerde yayınevi politikalarından dolayı bastıramazsam çevremdeki arkadaşlara kullanmaları için verebileceğim bi kaynak olabilir.

3. Aşağıda örnek bir word dosyası yolluyorum.Dosyanın içerisndeki yazıların kenarına yapan kişi çerçeve eklemiş.Nasıl yapıolmış bu?Corel programıyla falan mı?Şimdiden çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Hocam indirdim baktım ama sanırım benim 2003 doğru düzgün dönüştüremediği için çerçeve benzeri bir nesne göremedim. Ama sana önerim dizgi işini matbaaya bırakma. Yapacağı iş seni tatmin etmez. Alta ve üste dalgalı (yatay ~~ gibi) iki tane desen attırıverir al sana dizgi:)
Corel, QuarkXpress, Adobe InDesign, Adobe Illustator programlarını dizgi için kulanabiirsin. Ayrıca yanına bir de photoshop benzeri bir kaliteli grafik tasarım programı kullan derim ben.

hocam o çizgileri eklemek için dizgi programına falan ihtiyacın yok paint de de iki çizgi yapabilirsin..matbaaya istediğini ver fark etmez word de verirsen bu şekilde basarlar.yok sen bu tasarımı beğenmediysen quarkxpress i kur dene..sıkıntı çıkarsa yardımcı olmaya çalışırım.kolay gelsin.

Geri