Dizin servisi şu anda kullanılamaz hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan snotra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

snotra

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bir bilgisayarda ağ üzerindeki yazıcıları kullanamıyorum. Yazıcı Bul dediğimde "dizin servisi şu anda kullanılamaz" hatasını veriyor. Ağ üzerinden diğer bilgisayarları görüyor. Diğer bilgisayarlarda da bir problem yok, onlar yazıcıları görüyor. Sadece bir bilgisayarda bu problemi yaşıyorum. Çalışma Grubunda Hizmetlerden Dizin Oluşturma Hizmetini'ni de başlattım ama faydası olmadı.
Bu problemi yaşayan, çözümünü bilen var mı? Bu sorunu nasıl aşabilirim?
Teşekkürler.

sisteminiz nedir?

win7 vista xp.

ağ yazıcısı mı ? bir bilgisayara bağlı yazıcı mı? Bir bilgisayara baplı ise o bilgisayarın sistemi.

Benim başıma gelmişti. Ağ üzerinde aynı ada sahip iki pc varmış. Benim PC'de hata vermiyordu ancak. Anlamam bir hafta sürmüştü.

Kendi bilgisayarınızda dosya ve yazıcı paylaşımı açık?

Kullanmak istediğim yazıcı xp yüklü bir bilgisayara bağlı, sorunlu bilgisayar da xp. Dosya ve yazıcı paylaşımı iki bilgisayarda da açık. Zaten diğer bilgisayarlar ağdaki yazıcıları görüyor. Problemli bilgisayar ise dosya paylaşımında tıkır tıkır çalışırken yazıcıların hiç birini görmüyor.
Siz söyleyince bilgisayar isimlerini de kontrol ettim. Ağda aynı isimli bilgisayar yok. IP'leri elle atamıştım tüm okulda.
Çıkamadım işin içinden bir türlü :?

Geri