DOĞU GÖREVİM BİTMEDİ NERELERE İL DIŞI İSTEYEBİLİRİM

Kodla Büyü

aytekincan07

Aktif Üye
BULUNDUĞUM OKULUN DOĞU GÖREVİ SÜRESİ 5 YIL. BEN ÜÇ YILI TAMAMLADIM BU YIL. DOĞU GÖREVİ SÜRESİ 7 YIL OLAN BİR OKULA TAYİN İSTEYEBİLR MİYİM ???

neeey' Alıntı:
BULUNDUĞUM OKULUN DOĞU GÖREVİ SÜRESİ 5 YIL. BEN ÜÇ YILI TAMAMLADIM BU YIL. DOĞU GÖREVİ SÜRESİ 7 YIL OLAN BİR OKULA TAYİN İSTEYEBİLR MİYİM ???

şu anki yayınlanan taslağa göre isteyemezsiniz

Sayın Hocam,

Madde 2. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenler ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olan öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilir.

İyi çalışmalar.

Habib hocam bn Aralık 2010 atamasiyim zorunlu hizmetim 3 yil ve hizmet yilim sistemde 2 olarak gözüküo bu hesaplamayla dolmuş sayılır mi

bu sene böyle bir gariplik var hocam bende anlamadım normalde yönetmelikte de yazar eşdeğer bölgede 3 sene dolduysa yer değiştirme isteğinde bulunabilirsin.Tercihler açılmadan bu sorunun cevabı netleşmeyecek galiba.

srpylmz' Alıntı:
Habib hocam bn Aralık 2010 atamasiyim zorunlu hizmetim 3 yil ve hizmet yilim sistemde 2 olarak gözüküo bu hesaplamayla dolmuş sayılır mi

hizmet yılı nasıl 2 görünüyor hocam onu anlamadım

Bn Doğu'da koy okulundayim zorunlu hizmetimi tamamlamış sayılcm inslh anladığım kadarıyla 18ine kadar bu sancılı bekleyiş devam 2 yılida personelmebden girince gördüm

meb personelden girince 2 yıl gözükmesi normal orda sadece yıl yazıyor çünkü. yayınlanan il dışı taslağında edebilr şeklinde yorumladım ben de..

srpylmz' Alıntı:
Sayın Hocam,

Kişisel bilgiler modülünden girince hizmet yılınızı görebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

ne yani şimdi ben erzurumdayım 3 yılı doldurdum. zorunlu hizmet aynen benimde 5 yıl. Zorunlu hizmeti olan trabzondaki okullara tayin isteyemiyormuyum?
nasıl taslak bu yaaa

şöylede bir madde var :
c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla; sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

kgunduz' Alıntı:
şöylede bir madde var :
c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla; sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
bu maddeye göre doğu görevi süresi 7 yıl olan bi okula tayin isteyebilirim. yanlış yorumlamıyorum değil mi?

neeey' Alıntı:

Aynı durumdayız hocam bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

Şimdi zorunlu hizmeti 5 yıl olan okulumda 3 yıl doğu görevi yaptıktan sonra yine zorunlu hizmete tabi örneğin akdeniz bölgesinde başka hizmet alanında ve hizmet bölgesindeki bir okula tayin isteyebiliyor muyum? Yoksa sadece aynı hizmet alanında ve hizmet bölgesindeki başka bir ile mi il dışı isteyebiliyorum acaba?

mkankan' Alıntı:
Şimdi zorunlu hizmeti 5 yıl olan okulumda 3 yıl doğu görevi yaptıktan sonra yine zorunlu hizmete tabi örneğin akdeniz bölgesinde başka hizmet alanında ve hizmet bölgesindeki bir okula tayin isteyebiliyor muyum? Yoksa sadece aynı hizmet alanında ve hizmet bölgesindeki başka bir ile mi il dışı isteyebiliyorum acaba?

lütfen biri cevaplar mı

bende aynı durumdayım 2010 aralık ataması. 3. hizmet bölgesinde olan 3. ya da 2.bölgeden, 2.bölgede olanda 2.bölgeden ya da 1.hizmet bölgesinden zorunlu hizmet olan yeri seçebiliyomuş. forumdan bi arkadaş bu şekilde söylemişti. tabi aslolan 3 seneyi bulunduğu yerde tamamlamış olması . ben askere gittiğim için benle atanan bayan öğretmenden dezavantajlı duruma düşmüş oluyorum böylede bi saçmalık var. 3 senem dolmamış oluyo çoğu arkadaşta benim gibi askerlikten dolayı bu sene il dışı tercih yapamayacak. askere sanki keyif için gittik

Arkadaşlar yayınlanan taslak kılavuzda 1. 2. ve 3. hizmet alanlarında çalışıyorsanız ve 3 yılı tamamladıysanız zorunlu hizmete tabi bölgelere tayin isteyebiliyorsunuz. Ancak 4. 5. ve 6. hizmet alanlarında çalışanlar 3 yılı doldursa dahi isteyemiyorlar. Ben de 3.hizmet bölgesi 4. alan olan bir okulda çalışıyorum ve 3 yılım dolmuş durumda ancak yayınlanan taslak kılavuza göre tayin isteyemiyorum.

Bu durumla ilgili yönetmelikte tayin isteyebileceğimiz yazıyor. MEB'i aradım onlar bir şey demediler kılavuz yayınlanınca bakarız dediler. Bende bu durum devam ederse mağdur olacağımı belirttim ve bu konuyu not alıp ilgili birime bildirmelerini rica ettim.

Özetle; siz de arayıp bu konuyu sorabilirsiniz. Hatta sorun ki bir baskı oluşsun ve kılavuzu düzeltsinler.

bakanlığın telefonu: 0312 413 17 83 atamayla ilgili bir birim.

Memurlar.net il dışı klavuzunun taslağı için bu konuda bir öneri sunmuş. Umarım taslağı düzeltirler.

zorunlu hizmette 3 yıl tamamladıktan sonra 4,5 ve 6.bölgelere isteyebilrisinz. Örneğin çalıştığınız yer 4 yıl istiyor,3 yıl tamamladınız başka zorunlu hizmet olan yere atandınız.Yeni atandğnız yerin zorunlu çalışma süresi 6 yıl ise;zorunlu hizmetten muaf olmanız için 3 yıl daha çalışmanız gerekiyor.

Geri