Bilgisayar mühendisliği ( CMPE ) öğrencileri ayrıca teknik dersler dışında, genel seçmeli dersler de alabilmektedir. Eğitimlerinin dördüncü yılında öğrenciler beş adet alan seçmeli dersi alıp aynı zamanda bağımsız araştırma, rapor yazma ve sözel sunum becerilerini geliştiren iki dönemlik bitirme projesi dersini almaktadırlar. Bölüm tarafından sunulan bütün dersler laboratuvar çalışması ve ofis saatleriyle pekiştirilmektedir. Bu eğitim felsefesi ile Bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olan öğrencilerimiz gerekli deneyimi kazandıktan sonra yaşam boyu kendilerini geliştirme becerisiyle iş hayatına atılmaktadırlar. Bölüm İnternet donanımı ve Amerika’yla direkt uydu bağlantısı olan beş adet bilgisayar laboratuvarını ve yaklaşık 350 adet bilgisayarı bünyesinde barındırmaktadır. Mantıksal tasarım laboratuvarları ve mikro işlemci laboratuvarı devre bazlı tasarım ve bileşen tasarımı için en son teknoloji yazılım ve donanımla donatılmıştır. Ayrıca öğrencilerin sessiz ve sıcak bir ortamda ders çalışabilmelerini sağlayan bir oda bölüm bünyesinde yer almaktadır.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü çeşitli üniversite ve organizasyonlarla birlikte birçok ulusal ve uluslarası araştırma projesine katılmaktadır. Bölümün güncel araştırma konuları ATM ağları, VLSI routing, anlam ağı (semantic web), çokluortam tasarımı, grafik arayüzleri,Uzman sistemler, sinir ağları, uzaktan eğitim, bulanık mantık ve paralel işletim alanlarındadır. Bölüm çalışanları aynı zamanda Gazimağusa Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile de ortak projeler gerçekleştirmektedir.