Doğu'da tek yapılan bot ve mont dağıtmak.

Kodla Büyü

Reyhanli

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar.
Sosyal medya ve çeşitli portallarda insanlar bir araya gelip doğudaki öğrencilere ayakkabı, mont, kırtasiye malzemesi..vs alıyorlar.

Fakat yıllarca doğuda görev yapmış biri olarak söyleyeyim, bunların sonuçları hep fiyasko oluyor.
Yardım alan çocukların birçoğu muhtaç falan değil. Kendi çalıştığım köyde her ev malcılık yapıyordu ve evlerinin önünde birer traktör, araba, istanbulda ev.. vs vardı.

Açıkcası sadaka zihniyetiyle dağıtılan bot yardımları bana anlamlı gelmiyor. Karşılığında alınan birşey yok.
Yoksa inanın batıda daha ağır şartlarında günlük veya asgari ücretle çalışan birçok muhtaç insan var ve bunu dile getirmiyorlar.

Yani sorun aslında doğudaki feodal zihniyettir. Adam kızını okutmak istemiyor örneğin.
Sorun maddiyat falan değil.

Savaşılması gereken zihniyet bu.

(Az önce izlediğim bir haberden dolayı, konuyu fikirlerinize açıyorum. Irkçı falan değilim)

Bunun batı-doğu ile alakası yok.
Zenginler, devlet, gönüllüler yardım yapmak istediklerinde genelde (mecburen) yardım yapacakları bölgeyi daha iyi tanıyanlar muhtar, öğretmen vs ile irtibata geçerler. Ve sonuç malum... batıda doğuda da kuzeyde de güney de de ... hep aynı, muhtar iyiyse, dağıtım için kullandığınız aracı iyiyse .. sorun yok... ya değilse.. anlattığınız gibi... Bilenler olaya müdahale etmeyince yada müdahele ettirilmeyince..

Söylediğim gibi batı-doğu ile alakası yok. Ne yazık ki milletimiz böyle...

Bunu yazarken birilerini savunmak amacında değilim. Ne batı, ne doğu, ortada bir yerdeyim. İki tarafı da biliyorum.

Geri