Doğum Öncesi İzin Aktarma

Kodla Büyü

hsezgin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Değerli arkadaşlar öğretmenlerin doğum öncesi izinleri yaz tatiline denk geldiği zaman doğum sonrasına aktarılmıyor diye biliyorum. Bu konuyla ilgili Batman MEM'in bir görüş yazısı vardı internette aradım bulamadım. Bu yazıyı ya da bununla ilgili bir yazı biliyor musunuz? Teşekkürler.

1) (Değişik: 21.07.2004/25529 RG) Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.
yönetmelik bu hocam belki işine yarar

niçin aktarılmasın hocam. biz aktardık. bizim 1 hafta bu şekilde oldu ama yinede aktarılıyor. zaten bunda idare pürüz çıkarsa raporla acısını çıkartırsın. kimsenin hakkını elinden almaya çalışmayacaksın. arkadaşında paylaştığı gibi herhangi bir yerde yaz tatili ibaresi görülmüyor. neye istinaden aktarmaya izin vermiyorlar anlamış değilim.

ben de 37. haftadayım bu hafta seminerlere gidemedim rapor aldım, cumartesi de 37. hafta çalışamaz raporum başlıyor
yani anlayacağınız bütün doğum öncesi izinlerim gitti ilk dönemi kapatmak hayal oldu bebeği 3 aylıkken bırak git işe şaka gibi gerçekten yaaa
müdürü aradım ilçeye sorun ilçe tamam derse ben aktarırım diyor onlar da pürüz yapacaklar biliyorum
çoğu ilde de netten araştırdığım kadarıyla aktaranlar var :?:

neyi dayanak gösterebilirim
yer :kocaeli

doğumdan önce ve sonra 8 hafta doğum izni var. doğumdan önceki 3. haftaya kadar doktor raporuyla çalışılabilir ve 5 hafta doğumdan sonraya aktarılır. bu 5 haftanın aktarılması için kişinin çalışması gerekir. bu 5 hafta yaz tatiline geliyorsa veya kişi herhangi bir sebeple çalışmıyorsa ne yazık ki aktarılamıyor

gelişimci' Alıntı:
ben de 37. haftadayım bu hafta seminerlere gidemedim rapor aldım, cumartesi de 37. hafta çalışamaz raporum başlıyor
yani anlayacağınız bütün doğum öncesi izinlerim gitti ilk dönemi kapatmak hayal oldu bebeği 3 aylıkken bırak git işe şaka gibi gerçekten yaaa
müdürü aradım ilçeye sorun ilçe tamam derse ben aktarırım diyor onlar da pürüz yapacaklar biliyorum
çoğu ilde de netten araştırdığım kadarıyla aktaranlar var :?:

neyi dayanak gösterebilirim
yer :kocaeli

hocam aynı durum bizde de oldu. eşim 25 haziranda doğum yaptı ve doğum sonrası izinin tamamı yaz tatilinde eridi. yani tatile gelen izni okul açıldığında kullanırım diye bir şey yok. maalesef dediğiniz gibi ufacık bebeği bırakmak çok zor oluyor. bana göre anne en az 6 ay bebekten ayrılmamalı. yasa çıkacaktı o da çıkmadı. çıksa bile küfreder gibi 16 haftayı 18 haftaya çıkaracaklar.
çıkacak yasaya bile bir çok insan hatta öğretmenlerden bile, "olur mu öyle yattığın yerden para alacak anne" diye tutturanlar oldu.
neyse hocam kolay gelsin size, umarım bir çözüm bulursunuz.

tüm illerde aynı uygulama olsa tamam sorun değil hadi çaresi yok diyeceğim ama ileden ile ilçeden ilçeye nasıl değişir bu uygulama onu anlamıyorum
yapan, aktaran ilçeler var olmaz diyen ilçeler de....insanın en çok buna canı sıkılıyor

izin yönergesinde öğretmenlerin yaz tatiline gelen doğum öncesi izinleri sonraya aktarılmaz ibaresi görmedim ben. ben aktarılacağına dair izin yönergesini gösteriyorum, aktarılmaz diyenler de neye dayanarak aktarılamayacağını göstermek zorunda dilekçe ile sorun.

1-http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27906_2.html
2-http://ikgm.meb.gov.tr/www/2013-yili-milli-egitim-bakanligi-izin-yonergesi/icerik/132 ;bu yönergedeki izin tanımı;"Millî Eğitim Bakanlığı personelinin, bu Yönergede belirtilen süre ve şartlarda olmak üzere, amirleri tarafından uygun bulunan zamanlarda görevlerinden geçici olarak
ayrılmalarını" belirtmiş... Aynı yönergede;Yıllık izin - Madde 7 'de 10. fıkra kapsamında Öğretmenler yaz ve dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara ayrıca yıllık izin verilmez. ibaresi var..
iki bağlantıyı birlikte değerlendirirseniz herhalde yardımcı olacaktır...

1-http://mevzuat.meb.gov.tr/html/27906_2.html
Bu hükmün uygulanma şekli başlığında;
a) Doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir.
c) Beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan memurun, doğum yapmadan önce kullanamadığı analık izni süreleri, doğum sonrası analık izni sürelerine ilave edilecektir.
Bu çerçevede;
- Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.
- Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.
- Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde doğum öncesi analık iznine ayrılmayarak, sağlık durumunun uygun olduğuna dair tabip raporu almak suretiyle kurumunda fiilen çalışmaya devam eden kadın memurun, bu süre içerisinde erken doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi ile kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.
- Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.

- Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir. bu işinize yarayabilir...

Geri