Doğum İzni 6 ay olmuş.

Kodla Büyü
serkanaytekin' Alıntı:
ser den geçti kardeş , kaynak yorumuna bayıldım, hafif serseri ce olmuş :) (hoşgörüne sığınıyorum)

böyle birşey varsa 10 numara olur, hâla hükümeti eleştirenler var, adamlar ağzıyla kuş tutsa, eminim ki bazıları ayağıyla neden tutmuyorlar veya ne gerek var diyeceklerdir.

:) hocam aslında yıllardır ciddi anlamda sıkıntılı olan bir durumdu. Umarım yasalaşır biraz olsun rahatlatır insanları

Bu yasa ne zaman yürürlüğe girecek arkadaşlar bilen varmı? nasip olursa 15 20 güne baba olacağım. birde yasa sonra çıkarsa hanım yararlanabilirmi fikri olan varmı?

hocam başbakanın onayına sunulmuş bir ara başbakan ülkeye urarda memurlarla ilgili yasal düzenlemelere sıra gelirse imzalar sonra yayınlanır ama acele etme öyle hemen olmaz bu iş... mücevherin kdv si mi ki bir gecede 18 den 1 e düşsün, büyük gemilerin mozotumu bir gecede 4 tl den 2,5 a düşsün biraz beklicez hocam

serdengecti' Alıntı:
öğretmenler bu kapsamda değilmiş :D :D :D

öğretmenlere bi sınırlama koyulması düşünülüyormuş. Öğretmenler bu izni suistimal ederse öğrencilerin durumu ne olur demiş bakan. öğretmenlik fedakarlık ister herkes okullarda çocuklarını doğursun izin felan yok ! okullardaki öğrencileri mağdur edemem demiş bakanımız.

Kaynak : üstünde oturuyorum şu an

:puhaha:

noktanet' Alıntı:
Bu yasa ne zaman yürürlüğe girecek arkadaşlar bilen varmı? nasip olursa 15 20 güne baba olacağım. birde yasa sonra çıkarsa hanım yararlanabilirmi fikri olan varmı?

hocam şu anda doğum izninde olanlar bile doğum izni bitmeden yasa çıkarsa yararlanabilecekmiş, sendikanın bana söylediği. ama tabi bir an önce çıksa da içimiz rahat etse. ben de doğum öncesini aktarmam gerek diye hala çalışıp durmam ayrılıveririm izne ne güzel olur.

00filozof00' Alıntı:
yine kötü bir yönetmelik hazırlıyorlardır. arada böyle iyi şeyler koyup ballandıra ballandıra anlatırlar. bide öğretmenleri düşünerek yapmamışlardır. zaten haftada 15 saat çalışıyoruz.
:+1:

5.5 ay toplamda..
bebek 4 aylıkken onu bırakıp işe gitmek kadar saçmalığın daniskasıı yok..
3 çocuk olsun diyeceksin hem aileyi perişan edeceksin..,
hemde çocuk başı 10-20 tl para vereceksin..
ne bu sadakamı..
kötünün iyisi..
zorla seviniyorum..
bazen sırf yasa yapalım diye yapıyorlar..
kardeşim yasa yaparken bilirkişilere danışın..
çocuk doktorundan tutta, aile danışmanına, psikologa kadar fikir almalılar önce..
daha ağzı süt kokan çocuğu bırakıp gidecek sonra 1.5 saatliğine emzirmeye gelecek annesi.. saçmalığa bak ya..

çift maaş diye milletin ağzında sakız..
ağzı torba değilki milletin büzesin..
Allah nasip ederde bir çocuğum olursa gerekirse evi satıp ücretsiz izin alacağız eşim için..
Madem çocuğu olana bu tip borçlarını dondurması için destek ver..
çocuğu 2 yaşını doldurana kadar iş kolaylığı ver..
mesela 15 saat derse giriyorsa bunu 2 güne toparla.. mecburi ekdersi zorlama..
bayan memura yarım mesai iş ver mesela öğlen yemeği vakinde paydos hakkı olsun..
hamile yada çocuklu bayan memura nöbet görevleri, yolculuk görevleri vb verme..

3-5 kişi orada karalıyor birşeyler imzalanıyor, al işte sana yasa.. beğensende beğenmesende..

Doğum sonrası 15 ay ücretsiz izin kullandım,iyi ki kullanmışım diyordum,ta ki dün 58 puanla norm fazlası olup resen atanma ihtimalimin olduğunu öğrenene kadar
Kısmetse ikinci çocuk olduğunda aynı rahatlığı bulamıycam galiba :(

BBNET
Geri