doğum izni dilekcesi

Kodla Büyü

anadoluman

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Kismetse 25 eylül gibi dogum olacak. tatil oldugu icin bir belge vermedim okula. Mazaret iznini kullanmak için telefonla arayip okula belge vereyim mi dedim, emin olmadan yok dediler. Ama bana manitksiz geldi. Belge lazim olursa mudur ben bir sey demedim belge vermediler diyecek. Size sorum şu, okula bir belge vermek gerekir mi? Calisamaz raporu gibi bişey vermem gerekiyor mu.

Hocam öncelikle sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız insaallah , bayan için sıkıntı yok hastahaneden çıkarken doğum raporu verıyorlar ayrıca dogum sonrası ızın ızın raporuda verıyorlar , siz okula teslim ediyorsunuz o kadar, baba içinse çocugun kımlık fotokopisini eşinize verilen şu saatte su tarıhte canlı kız/erkek dunyaya gelmıstır dıye bır rapor vvercekler ya onu alıp okula goturuyorsunuz , okul ise sizden sadece sunu yapmanızı ıstıyor, bilmem ne okulu mudurlugune su tarıhte esım dogum yaptıgı ıcın gereklı ıs ve ıslemlerın yapılması dıye , eger memurunuz akıllı ve calıskan sa mebbıse muhasebeye ısletmesı dogum parası ve babalık izni için hepsını halledıyor.sorcaklarınız varsa ben burdayım tum işleri ben bugun hallettimde ordan bılıyorum :)

hocam öncelikle bebeğiniz inşallah hayırlısı ile doğar. Doğumdan önce yani bugünlerde Okula siz doktordan 37 ya da 38 haftalıktır şeklinde rapor alacaksınız( bu doğum öncesi izin için). Aldığınız raporu İdare MEBBİSE doğum öncesi izin şeklinde işleyip milli eğitime gönderecek. Bebeğiniz doğduğunda ise hastane doğum raporu verir.O raporu tekrar okula getirip o gün den itibaren doğum sonrası izin şeklinde işlenecektir. Eğer doğumunuz 40. haftadan önce doğarsa kalan günleri doğumdan sonra aktarılmasını idareye hatırlatırsınız.

Hocalarım cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak iki cevap birbirinden farklı olmuş. Birinde 37. hafta raporu gerekmez demişsiniz, diğer cevapta gerekir. Hangisini yapacam karar veremedim.

hocam yaz tatılıne denk gelmesı munasebetıylebızım kı oncesınde yandı o yuzden , ama sızınkısınden artan kısmı belkı kabul edılebılır zıra mantıklı dusunuunce oyle oluyor

anadoluman' Alıntı:
Hocalarım cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak iki cevap birbirinden farklı olmuş. Birinde 37. hafta raporu gerekmez demişsiniz, diğer cevapta gerekir. Hangisini yapacam karar veremedim.

"Hocam ben doktordan rapor aldım doktor zaten ne yapması gerektiğini biliyor raporda 37.haftadan itibaren doğum iznine ayrılması uygundur." yazıyordu sadece bu raporu okula verdim.

Birde benim sorum olacaktı : Doğum sonrası babalık izni ne kadar bu izin ne yapmamız gerekir..?

Öğretmenim öncelikle doğuma 8 hafta kala çalışabilir raporu aldınız mı (yaz tatiline gelip gelmemesi hiçbirşey iafade etmez) şayet bu raporu aldıysanız ve 3 eylül tarhinde veya öncesinde doğum tarhini belirten doktor raporunu faks mail veya baska bir iletişim aracılığıyla gönderdiğiniz ve haber verdiğiniz andan itibaren izne ayrılmış sayılırsınız.Doğum belgesini ise daha sonra ulaştırabilirsiniz.
3 ylülden önce izne ayrılmak istediğinizi bildirmeniz durumunda doğuma 3 hafta kala olan süreler hariç 5 hafta veya daha az süre doğum sonrasına eklettirebilirsiniz.(3 eylüle kadar olan 3 günlük süre izninizden kesilir)
Allah analı babalı büyütsün.

Sayın hocaların yeni yazı geldi 1 temmuz ile 1 eylül arası öğretmenler aktif görevde olmadıkları için dogum öncesinden rapor aktarrması olmuyor bızım dogum 29 agustosta oldu maalesef yandı bızım aktarmalar. ki benle birlikte birçok arkadasımınkı boyle oldu tabi ben eş için konusuyorum

g.cetin.66' Alıntı:
Sayın hocaların yeni yazı geldi 1 temmuz ile 1 eylül arası öğretmenler aktif görevde olmadıkları için dogum öncesinden rapor aktarrması olmuyor bızım dogum 29 agustosta oldu maalesef yandı bızım aktarmalar. ki benle birlikte birçok arkadasımınkı boyle oldu tabi ben eş için konusuyorum

hocam sizinkinin aktarılmaması mantıklı.çünkü 32-37 haftanın tamamı temmuz ağustos ayları içinde eriyip gitmiş.

Arkadaşlar ben de ikinci dönem doğum iznine ayrılmak istiyorum. 21 Ocakta 32 haftalık oluyorum inşallah. Ama ondan sonra okulun kapanmasına (23 Ocak) 1 hafta kalıyor ve ara tatil var. ikinci dönem (9şubat) izne ayrılmak istiyorum. Doktorum geçen hafta 32 hafta olunca gel rapor yazayım dedi. Kafam karıştı, orda aklıma da gelmedi sormak.

Doktorlar nasıl rapor yazıyor. 32 haftalıkken gidince aldığım raporla o gün mü izne ayrılmış oluyorum, yoksa şu tarihten itibaren mesela 9 şubat izne ayrılabilir olabiliyor mu? İzni ve raporu nasıl almalıyım? Ara tatilim izinle geçsin istemiyorum.

antipc, benim eşimde iki gün sonra 32.hafta olacak. Bizde gelecek hafta içinde 32.hafta raporu alacağız. 32.hafta raporu şu demek; Sizin doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta izniniz vardır. Doğumdan önceki 8 haftadan 5 haftasını doğum sonrasına bırakabiliyorsunuz. Bu 32. haftada alınan rapor ben 37.haftaya kadar çalışabilirim raporudur. Doğuma 3 hafta kala mecburen izne ayrılıyorsunuz. Bilmiyorum açıklayabildimmi?

sidar' Alıntı:
antipc, benim eşimde iki gün sonra 32.hafta olacak. Bizde gelecek hafta içinde 32.hafta raporu alacağız. 32.hafta raporu şu demek; Sizin doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta izniniz vardır. Doğumdan önceki 8 haftadan 5 haftasını doğum sonrasına bırakabiliyorsunuz. Bu 32. haftada alınan rapor ben 37.haftaya kadar çalışabilirim raporudur. Doğuma 3 hafta kala mecburen izne ayrılıyorsunuz. Bilmiyorum açıklayabildimmi?

Allah hayırlı bir şekilde bebeğinizi kucağına almayı nasip etsin hocam. 32 haftalık rapor sebebini şimdi anladım, teşekkürler. Peki izne ayrılırken tekrar bi şey yapmak gerekiyor mu, o rapor yeterli, ben tatil dönüşü hiç gitmemeyi düşünüyorum. Eşinizle hemen hemen aynıyız. O da bu dönemi kapatıp, 2 dönem mi izne ayrılacak?

Geri