doğum izni yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dattin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

dattin

Aktif Üye
arkadaşlar eşim doğum yapacak doğum izni yönetmelikle kaç iş günü olarak değişti öğrenebilir miyim?

http://ikgm.meb.gov.tr/www/2013-yili-mi ... icerik/132

hocam hayırlısı olsun eşiniz öğretmen sanırım..

ancak bende arama yaparak henüz 1-2 ay önce değiştirilen yönetmeliğe ulaştım, siz neden ulaşamıyorsunuz. buraya bu mesajı yazıncaya kadar çok rahat bulabilirdiniz. yani hepimiz bilgisayar öğretmeniyiz, bu tip bilgilere çok hızlı ulaşabiliriz. gerçekten aradınız bulamadınız mı?

Mazeret izni
MADDE 10- (1) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri şunlardır:
a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.
b) Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
c) Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülmez.
ç) Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.
d) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.
e) Erkek memura, isteği üzerine eşinin doğum yapması nedeniyle doğum tarihinden itibaren on gün izin verilir.
f) Memura, isteği üzerine kendisinin veya çocuğunun evlenmesi halinde evlilik tarihinden itibaren yedi gün izin verilir.
g) Memura, isteği üzerine eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba veya kardeşinin ölümü halinde ölüm tarihinden itibaren yedi gün izin verilir.
(2) Amirin takdirine bağlı olan mazeret izinleri şunlardır:
a) Birinci fıkrada belirtilen hallerden başka, memurlara mazeretleri nedeniyle bir yıl içinde toptan veya kısım kısım olarak on gün izin verilebilir.
b) Memura, zorunluluk halinde ve memurun gelecek yıl kullanacağı yıllık izninden düşülmesi şartıyla ikinci defa on gün mazeret izni verilebilir. Bu izin öğretmenlere verilmez.
(3) Mazeret izni memurun isteği üzerine 6 ncı maddede belirtilen amirler tarafından verilir.

e) Erkek memura, isteği üzerine eşinin doğum yapması nedeniyle doğum tarihinden itibaren on gün izin verilir.

bu 10 gün izinde maaş kesintisi oluyormuş dediler bugün... doğru değildir herhalde, yoksa ceza mıdır ödül müdür belli olmayan maddeyi niye eklesinler... Ben gider raporumu alırım ihtiyacım varsa

7 gün üzeri alınan sağlık izinlerinde maaş kesiliyor. Ama doğum izni yasal hak. Kesilmemesi lazım, bende kesilmemişti 2012 ekim maaşında öyle bir durum yok

bana da çok saçma geldi hem yasal izin verip hem de maaştan kesmek ama belli de olmaz arkadaşın eşi 1-2 ay önce doğum yaptı bu yüzden kullanmadım dedi..

tayinci42' Alıntı:
Mazeret izni
MADDE 10- (1) Verilmesi zorunlu olan mazeret izinleri şunlardır:
a) Kadın memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Sağlık durumu uygun olduğu takdirde hekimin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar çalışabilir. Bu durumda, kadın memurun fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir.

Mesela benim eşim ağustos sonunda doğum yapacak, yani önceki 8 haftayı izin olarak kullanmayacağız, yukarıdaki maddede koyu işaretlediğim yere göre biz kullanmadığımız doğum öncesi izni, doğum sonrası kullanabilir miyiz?

acer50 hocam, hamileliğin 32. haftasında doktorunuzun size "doğumundan önceki 3 haftaya kadar çalışmasında sorun yoktur" şeklinde rapor vermesi gerekiyor. bunu es geçmeyin. doğum olduğu zaman hastane size iş göremez raporu verecek, önceden kalan 5 hafta otomatik olarak sonraya eklenerek doğum izniniz hesaplanacak.

sayın hocam
ben de pazartesi doğum yaptım. gebeliğin son 4 haftasına kadar çalıştım ve 10 gün erken doğum yaptım. hastanenin hazırladığı raporda yasal 8 hafta, artı 4 hafta ve artı erken doğum yaptığım 1 hafta 3 günlük süre eklenerek doğum sonrası iznimin 13 hazirana kadar olduğu hesaplanmış.

eşinize hayırlı doğumlar...

arkadaşlar yaz tatilinde ki izni tatil sonrasına eklatamiyorsunuz zaten yaz tatilinde öğretmen çalışmadığı için çalışabilir raporu da alamıyor.

benim sorumdaki hassas nokta doğumun ağustos sonunda olması, izin tatil zamanına geliyor. Sanırım en doğru cevabı esila63 nickli arkadaş vermiş, cvplar için teşekkürler.

acer50' Alıntı:
benim sorumdaki hassas nokta doğumun ağustos sonunda olması, izin tatil zamanına geliyor. Sanırım en doğru cevabı esila63 nickli arkadaş vermiş, cvplar için teşekkürler.

Hocam Allah nasip ederse eşimde ağustos sonu eylül başı doğum yapacak, bende merak ediyordum cevabı, sanırım yaz tatili çalışmadığı için doğum öncesi 5 haftayı doğum sonrasına ekletemiyoruz.

Yeni izin yönetmeliği çıksaydı iyi olurdu, toplam 24 haftadan bahsediyorlar, bakalım.

Geçen sene ağustos için biz de ekletemedik. Ama önceki sene ekletenler vardı. Dilekçe veya mahkeme ile uğraşılabilirdi ama uğraşamadım. Bence izinleri eklettirmek hakkımızdı. Önceden de yazmıştım burada farklı konu başlığına. Şöyle ki ;yaz olmayan dönemlerde doğum yapanlar mesela doğum öncesi şubat tatiline veya kar tatiline veya herhangi bir resmi tatile gelenleri düşünelim. Bunlar doğum öncesi bu tatillerden yararlandı diye doğum sonrası izinlerinden düşmüyor değil mi? veya yanlış mı biliyorum? Eğer düşmüyorsa yaz tatili olduğu için de düşmemesi gerekir. Onlar birkaç gün seninki daha fazla demeyin, o zaman insiyatif devreye giriyor. Nerede mevzuat. Anne için bir gün de çok değerli. Bunları demeden geçmeyim dedim hocam.

adige' Alıntı:
Geçen sene ağustos için biz de ekletemedik. Ama önceki sene ekletenler vardı. Dilekçe veya mahkeme ile uğraşılabilirdi ama uğraşamadım. Bence izinleri eklettirmek hakkımızdı. Önceden de yazmıştım burada farklı konu başlığına. Şöyle ki ;yaz olmayan dönemlerde doğum yapanlar mesela doğum öncesi şubat tatiline veya kar tatiline veya herhangi bir resmi tatile gelenleri düşünelim. Bunlar doğum öncesi bu tatillerden yararlandı diye doğum sonrası izinlerinden düşmüyor değil mi? veya yanlış mı biliyorum? Eğer düşmüyorsa yaz tatili olduğu için de düşmemesi gerekir. Onlar birkaç gün seninki daha fazla demeyin, o zaman insiyatif devreye giriyor. Nerede mevzuat. Anne için bir gün de çok değerli. Bunları demeden geçmeyim dedim hocam.

valla güzel nokta, bayram tatili, 23 nisan tatili gibi tatiller denk gelirse düşülmesi gerekir o zaman. O dönem bi gelsin ben bi tartışmaya giderim milli eğitime, bu doktordan çalışabilir raporunu atlamamak lazım anladığım kadarı ile.

doktordan son 3 haftaya kadar çalışabilir raporu ile doğum öncesi 5 haftayı sonra kullanmıştık...doğum ağustos 10 olduğundan sonraki 3 hafta kaynamıştı...

Geri