Doğum sonrası 3 ay doğum raporu olabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilk3r
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ilk3r

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar eşim dogum yaptı. Özel hastanedeki doktorumuz dan eşim icin erken dogum raporu istedik. Doktorumuz bize 3 ay sonrasina yani 6 hazirana kadar gecerli sadece kendisinin imzaladığı dogum raporu vermiş. Arkadaşlar milli eğitim bu raporu kabul eder mi? Esimin kanunen kullanacağı dogum izninden sonraki gune denk geliyor.

Hocam öncelikle gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün.
1 doktor 1 defa da en fazla 10 gün rapor verebilir diye biliyorum. 10 günü geçen raporlarda heyet raporu olması gerekli. Sanırım sizin durumunuzda en mantıklısı 2 aylık doğum izninizi kullandıktan sonra doktora gidip 1 aylık rapor almak olacaktır.

Hayırlı olsun hocam ;

Doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süreleri doğum sonrası analık izni süresine eklenir.Ama normal şartlarda 8 haftalık süreyi doğumdan sonra başlatmaktadır. Dolaysıyla doğum olayının olması ile birlikte 8 haftalık doğum sonrası izin başlamaktadır. Bu çerçevede 8 haftadan daha fazla bir süre rapor almanız halinde, 8 haftalık süre kullanılmış sayılacaktır. Ancak geri kalan kısım için yani fazla olan bir aylık raporu tek seferde vermesi bence yanlış olur.Tek doktor raporlar 10+10+10+10 olmak şartıyla 40 güne kadar verebilir.Yani toptan 10'dan fazla veremez....Ayrı ayrı olması gerekiyor.Rapor konusunda sıkıntı çekiyorsanz en iyisi ücretsi izin...

hocam Allah analı babalı büyütsün erken doğum olduğu için öncelikle doğumdan önce kullanmadığı izinleri doğumdan sonraki 8 haftanın sonuna ekletiyorsunuz. Hepsi bittikten sonra da tek doktordan 10 gün 5 gün ne denk gelirse toplamda 40 güne kadar alabiliyorsun. Bu da bitince kurul raporu alman gerekiyor.

hocam erken doğumda nasıl bilmiyorum ama 8 hafta doğum sonrası ve 5 hafta doğum öncesi olmak üzere 13 hafta doğum sonrası rapor diye veriyor doktor biz buna doğum izni diyoruz ama bu sisteme doğum sonrası rapor olarark geçiyor ve tek doktor veriyor. bakın ben mebbisten çektim resmi bana 56 gün yazmış doktorum ve tek doktor.

Ekli dosyalar

• Resim1.png
    Resim1.png
    130.9 KB · Görüntüleme: 893
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Yusuf ve diğer forumdan arkadaşlarım ayrıca tebrikleriniz içinde teşekkür ederim.

Bu doktorun verdiği rapor anladığım kadarı ile geçerliliği yok. Bunun erken doğum olduğuna dair rapor alarak mem den hesaplatacağım öğrendim.

Geri