Doğum sonrasındaki 24 aylık ücretsiz izin kullanımı?

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

Doğum sonrasındaki 24 aylık ücretsiz iznin kullanımı için belirli bir başlama zamanı var mıdır?

Mesela ; Doğum kasım ayında oldu. 16 haftalık ücretli izin de kullanılarak şubat ayına kadar gelindi diyelim. Şubat - Eylül arasında çalışıp. Eylül ayından itibaren 24 aylık ücretsiz izne çıkılabilir mi?

Hocam bildiğim kadarıyla çocuğunuz 2 yaşına basana kadar istediğiniz gibi ücretsiz izin alabiliyorsunuz. istediğiniz zaman başlatabilir, yazın maaşa başlayıp eylülde tekrar izine başlayabilirsiniz... yani burada çocuğun doğum tarihiden itibaren 24 aylık bir süreç söz konusu...
düzeltme:
bu 24 ay doğum yapan memur için analık izni bittikten sonra başlıyormuş, baba için doğum tarihinden itibaren imiş...

http://www.memurlar.net/haber/38677

waa' Alıntı:
Hocam bildiğim kadarıyla çocuğunuz 2 yaşına basana kadar istediğiniz gibi ücretsiz izin alabiliyorsunuz. istediğiniz zaman başlatabilir, yazın maaşa başlayıp eylülde tekrar izine başlayabilirsiniz... yani burada çocuğun doğum tarihiden itibaren 24 aylık bir süreç söz konusu...
düzeltme:
bu 24 ay doğum yapan memur için analık izni bittikten sonra başlıyormuş, baba için doğum tarihinden itibaren imiş...

http://www.memurlar.net/haber/38677

Hocam altı çizili açıklama gerçekten oluyor mu, mesela 15 haziran göreve başlayıp 14 eyllül de tekrar izin alınabiliyor mu?

serkan hocam bildiğim kadarıyla oluyor kişi önce çalışmayı düşünüp sonra baktı ki olmuyor geri ayrılabilir sonuçta 24 ayın içinde isen sıkıntı yok. çocuk 2 yaş + aylıklı analık izni süresi olduğunda hakkın bitiyor. bu şekilde yazın 2 ay maaş alııp kalanında ücretsiz iznini devam ettiren eşimin söylediğine göre varmış. burada istekleri üzerine ibaresi geçtiğinden bu izin memura bırakılmış istediği zaman kullanabiliyor.

bu şekilde ücretsiz izini parçalı kullanan var mı çevrenizde? bir de doğumdan sonra hemen başlaması gerekiyor rapor alıp sonra ücretsiz izin alamaz diyenler yanılıyor mu?

poet' Alıntı:
bu şekilde ücretsiz izini parçalı kullanan var mı çevrenizde? bir de doğumdan sonra hemen başlaması gerekiyor rapor alıp sonra ücretsiz izin alamaz diyenler yanılıyor mu?
rapor alıp rapor süresi bittikten sonra ücretsiz izine çıkabilir hocam.

benimde 2 ci oğlanda ücretsiz izin aldım 8 ay sonra izni bozdurup göreve tekrar başladım 1 ay çalıştım tekrar ücretsiz izne ayrıldım tayinim çıkınca ücretsiz izni tekrar bozdurup göreve başladım. sonuç şu: doğumdan sonra 2 yıl içerisinde ücretsiz izni istediğin kadar alıp bozdurabilirsin(göreve geri dönebilisin).. ama müdürün tabii sorun oluşturabilir moralini falan bozabilir ama engel olamaz..çünkü yasal hakkın.

ben de ekimde ücretesiz izne ayrılacağım inş. Bunun için ayın 15inde mi ayrılmam gerekiyo? Bayrama denk geldiği için bayramdan sonra izne ayrılsam yani 21 inde ücretsiz izne ayrılsam, 1 haftalık maaşımı alsam olmaz mı ki?

Geri