Doküman: Net Support Protect Tavsiye Edilen Ayarlar Kılavuzu

Kodla Büyü

yataylimit

Süper Üye
Süper Üye
Net Support Protect Tavsiye Edilen Ayarlar Kılavuzu

Son zamanlarda gelen sorulardan ötürü, etkileşimli tahtalarda yüklü olan Net Support Protect programı için tavsiye ettiğim ayarların nasıl yapılacağını resimli olarak anlatan bir doküman hazırladım.

Deep Freeze özelliğinin nasıl etkinleştirileceği de anlatılıyor.

Fatih Projesi için lisanslı Net Support Protect kurulum dosyasının linki de bu dokümanda yer alıyor.

Umarım faydalı olur.

Ekli dosyalar

yataylimit hocam sanırım recovery kısmını siz de kullanıyorsunuz...tahtanın açılışı nasıl? normalde 40 snde açılan tahta recoveryi açtıktan sonra 3-4 dkyı buluyor bizde...

egitimci.' Alıntı:
yataylimit hocam sanırım recovery kısmını siz de kullanıyorsunuz...tahtanın açılışı nasıl? normalde 40 snde açılan tahta recoveryi açtıktan sonra 3-4 dkyı buluyor bizde...

Ben kullanmıyorum ama benzeri gecikme Deep Freeze ile de yaşanıyor hocam.

vestel hesabını sınırlı hesap yapsak vestel hesabına bulaşan virüslerin administrator a bulaşma ihtimali baya azalacak aslında... 2 haftada bir vestel hesabını silip yeniden oluşturmak bir çözüm olur mu acaba? bu koruma olayı sanki sistemin çalışırken de yavaşlamasına sebep oluyor

Evet yavaşlama benimde dikkatimi çekti. Birde Sanırım D de koruma altına alınıyor. D yi koruma dışı bırakmak için ne yapmak gerekiyor?

egitimci.' Alıntı:
vestel hesabını sınırlı hesap yapsak vestel hesabına bulaşan virüslerin administrator a bulaşma ihtimali baya azalacak aslında... 2 haftada bir vestel hesabını silip yeniden oluşturmak bir çözüm olur mu acaba? bu koruma olayı sanki sistemin çalışırken de yavaşlamasına sebep oluyor

Çoğu virüs kullanıcı hesabına bağlı çalışmaz. Kendilerini başlangıca atarlar ve bilgisayar her başladığında geri planda çalışırlar. Yani dediğiniz şey çözüm olmaz maalesef.

Yavaşlamanın sadece ilk açılışta olması lazım, bu da katlanılır bir durum bence.

samil' Alıntı:
Evet yavaşlama benimde dikkatimi çekti. Birde Sanırım D de koruma altına alınıyor. D yi koruma dışı bırakmak için ne yapmak gerekiyor?

Recovery kısmında Add tuşuna basıp D sürücüsünü komple seçmelisiniz.

Soruyu sormadan önce denemiştim D seçilemiyor. Bir klasör seçmek gerekiyor.

teşekkürler hocam. bi de netsupport manager programını böyle açıklayan olursa çok sevinirim. bir tahtadan diğerlerine video dağıtımı yapıcam

nese1982' Alıntı:
teşekkürler hocam. bi de netsupport manager programını böyle açıklayan olursa çok sevinirim. bir tahtadan diğerlerine video dağıtımı yapıcam

Video dağıtım derken kastettiğiniz dosya gönderme ise onu yapar ancak aynı video dosyasını NS School ile aynı anda tahtalarda izlettirmek isterseniz görüntü donuyor.

yataylimit' Alıntı:
nese1982' Alıntı:

Video dağıtım derken kastettiğiniz dosya gönderme ise onu yapar ancak aynı video dosyasını NS School ile aynı anda tahtalarda izlettirmek isterseniz görüntü donuyor.
peki nasıl yapabilirm

konferans odamız çok küçük. tüm öğrencileri almıyor. konferansı tüm tahtalardan sınıfda izletecez. yani tahtanın birine aktaracağımız görüntü ve sesi tüm tahtalara aktarcz

Ben şöyle yapmıştım: Önce NS School ile video dosyasını tüm tahtalara gönderdim. Daha sonra videonun oynatılacağı anda NS School programının Execute (yanlış hatırlamıyorsam) özelliğini kullanarak göndermiş olduğum video dosyasını, yüklediğim konumundan çalıştırdım. Video dosyası tüm tahtalarda aynı anda çalıştırılmış oldu.

Teşekkürler, hocam tahtaları uzaktan takip etmek ve yönetmek için hangi yöntemi kullanıyorsunuz. Bununla ilgili de bir paylaşım yaparsanız sevinirim.

emine82' Alıntı:
Teşekkürler, hocam tahtaları uzaktan takip etmek ve yönetmek için hangi yöntemi kullanıyorsunuz. Bununla ilgili de bir paylaşım yaparsanız sevinirim.

Hocam konu başlığında yazılı olan Net Support programını kullanıyorum. Ayrıca TeamViewer da kullanıyorum.

Geri