Doktoraya Devam etmeli miyim?

Kodla Büyü

compteach

Aktif Üye
Arkadaşlar çalıştığım ilden başka bir ilde yedekten Doktora'ya kabul edildim. Dersler hafta içi yapılıyor. Okulumdan da bir günümü boşaltıyorlar, bulunduğum şehirden eskişehire günübirlik gidip gelme imkanımda var. Lakin Doktorada ders seçimlerinde çok şart var, şöyle ki dönemin zorunlu a dersini almak için önce b dersini alacaksın gibi. Vede bir gün gidebildiğim için ancak 2 tane ders seçebiliyorum. Bu şekilde devam etmekle sadece ders süreci en az 3 yıl sürecek, tez aşaması ise belirsiz, belki 2 belki daha fazla sürecek. Diyeceğim şu ki bu şartlarla mezun olmam en az 5 6 yıl sürecek. Mezun olduktan sonrası üniversitelerde görev almak torpil işi bu da var. Bu şartlar altında DEVAM etmeli miyim? Çok kararsız kaldım. Teşekkürler....

kesinlikle devam etmelisin hocam
hayat her zaman kolaylıklar sunmuyor insana
en azından bir hedefin var ve o noktaya doğru zorda olsa koşuyorsun Allah yolunu açık etsin.

bizim gibi hergün bu mesleğe başladığım güne şeklinde serzenişlerin olmaz ve bir B planın var en azından...

hocam biz ingilizceye çalışıp giremedik siz devam edin hazır girmişsiniz. İngilizceyi nasıl halledebiliriz fikir verirseniz de sevinirim

Yaşınız kaç bilmiyorum ama bazı şeyleri vakit varken yapmak lazım hocam , sonra keşke dememek için, bitiremeseniz veya üniversiteye geçemeseniz bile birşey kaybetmezsiniz bence. hangi üniversite hangi bölüm hocam?

Bence etmelisiniz hocam.. Ben şu an yüksek lisans yapıyorum inşallah doktorayı da başarabilirim. Geleceğe yatırım, yarın ne olacağını bilemeyiz elimizde bir şeyler olsun.. Seneler öyle de böyle de geçiyor.

Kesinlikle devam. Branşımızın 3 gün sonra ne olacağı belirsizken siz geleceğinizi garanti altına alırsınız. Ayrıca bazı üniv.lerde torpilsiz de oluyor hocam.

Teşekkürler Hocam yorumlar için. Anadolu Üni. Eğitim Bilimileri BÖTE de doktora, yaşım 30 devam ettirmek azmindeyim, birde Doktora da çoğunluk araştırma görevlisi yada öğretim görevlisi ve bu arkadaşlarda akademik camianın içindeler sürekli aktifler ve donanımlılar. Biraz bu durumda şevkimi kırdı. İngilizceden uzun uğraşlar ve ÖSYM nin YDSyi kolaylaştırması ile ancak geçebildim.

compteach' Alıntı:
Teşekkürler Hocam yorumlar için. Anadolu Üni. Eğitim Bilimileri BÖTE de doktora, yaşım 30 devam ettirmek azmindeyim, birde Doktora da çoğunluk araştırma görevlisi yada öğretim görevlisi ve bu arkadaşlarda akademik camianın içindeler sürekli aktifler ve donanımlılar. Biraz bu durumda şevkimi kırdı. İngilizceden uzun uğraşlar ve ÖSYM nin YDSyi kolaylaştırması ile ancak geçebildim.

hocam çok sevdiğim bir insanın sözü vardı, "aklın kalacağına emeğin kalsın".
Eğer bırakırsan hayatın boyunca "acaba?" dersin. Ama bitirirsen Allah'ın izni ile, çektiğiniz zorluklar hiç aklınıza gelmez. Allah yardımcınız olsun.

Hocam doktora programınız belki normalden daha uzun sürecek, günübirlik gidip gelmeler belki sizi boğacak, yol masrafı felan da cebinizi zorlayacak... Hatta bunların üstüne doktoranızı tamamlayıp üniversitelere başvurduğunuzda torpillilerden sebep kabul görmeyeceksiniz. Fakat her şeye rağmen kişisel gelişiminiz ve toplumumuzun eğitim seviyesinin artması adına doktoranızı yapmalısınız diye düşünmekteyim :)

Bence devam edin hocam,
zaman size ne gösterir bilemezsiniz. Hem doktorayı dışardan bitirmek daha raht şimdi araştırma görevlileri bir yandan doktara yaparken bir yandan görev yaptığı okuldaki hocaların dersilerine girecek,sınavlarını yapacak,okuyacak onun her isteğini yaparken sizin öyle eğilip büküleceğiniz bir hocanız olmayacak. Bence yapın derim

maddi olarak çok problem olmayacaksa mutlaka devam etmeni tavsiye ederim,başarılar :+1:

Gerek yok hocam. Zaten yedekmişsin. Büyük ihtimalle almazlar. Belki böylece bu işe kesin kararını vermiş birisi senin yerine doktoraya başlar. 15 sene sonra sen hala nöbetine ücret isterken, senin yerine doktora yapıp, o zamana kadar profesör olan arkadaş'ta "Ya bu öğretmenler hala nöbet işini çözemediler !" diye kıs kıs güler...

Hocam sonuna kadar zorlayın.
30 yaş ile henüz gençsiniz ve bu avantajı kullanın.

Şu anki yasa ile 60 yaşına kadar bu mesleği yapmaya mahkumuz. Mebin saçmalıklarıyla, torpille gelen yöneticileri ile , sürekli değişen ders-norm durumları ile, nöbetle, ailesinin pırlanta gördüğü her tür pisliği yapan şımarık çocuklarla uğraşmaya ruh ve beden sağlımızı bozmadan kaç yıl daha dayanabiliceğimiz şüpheli.

Süreç olarak sizi çok yoracaktır ama uzun vadede değeceğini düşünüyorum.

Geri