Dokunmatik birden gidiyor.

Kodla Büyü

fat32man

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar merhaba. Tahtanın dokunmatiği çalışırken birden gidiyor kapatıp açmak gerekiyor. Format çektim düzelmedi. Nasıl çözebilirim acaba?

Bios pili ne durumda. Elektrikten çek 2 dk bekle. Pil bitikse zaten 1 voltun da altına inmiştir

Pil dokunmatiği etkilermi. Fişi çekiyorum sürekli. Pil olunca zaten açılışta bios ekranına düşüyor.

pil her şeyi etkiliyor hocam, bir kontrol edin faz 2 tahta ise bios pili değiştirmediyseniz voltajı düşmüş olabilir. Bir de 4 köşedeki kameraları kontrol edin hepsi çalışıyor mu? Tozlu ise temizlik yapın

işlemci macununu değiş hocam benim bütün tahtalar düzeldi değiştim. Güç kaynağı arızası falan dendi böyle çözdüm

Bios pili dokunmatiği etkilemez. Dokunmatik 4 kameradan oluşur ve ana kamera üzerindeki soketten monitör kartına bir usb kabloyla bağlanır. Kullanılan kablo kamera tarafındaki JST bağlantı kısmında zaman zaman devre dışı kaldığından çalışmaz. USb kabloyu yenilediğinizde durum düzelir.

iyide hiç çalışmasa anlarım ama çalışıyor dersin ortasında birden dokunmatik çalışmamaya başlıyor.

hocam sorun net usb den kaynaklı.temassızlık dahi olabilir. tahtayı indirip arkasını açın modüle gelen usb leri kontrol edin .

Tahtanın arkasındaki kamera usb girişi arızası. Cuma hoca doğru söylemiş. Kabloyu değiştirerek çözebilirsiniz. Oksitlenme yaptığı için çıkart tak yapmaya kalkmayın bi hafta sonra bi daha gider boşuna o kadar tahtayı indirip söktüğünüzle kalırsınız

Geri