Dolandırıcılık mı değil mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan adadeniz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaslar bu konu hakkında bilgisi olan var mi?
Ptt ile de anlasmaları varmış. İster eve ister ptt ye gonderiyorlarmış.
Kargo ve kasko ücreti 250 tl. Onun dısında bi ödeme yokmuş.
Akaryakıttan giyime 50 çeşit mağazayla anlaşmaları varmış. Herhangi bir yerden alışveriş yapmışım ordan dahil oldugum bi alışveriş sebebiyle çekilişten kazanmışım. Hangi firmadan kazandıgım kargoyla gelen faturada yazuyormuş. Ptt nin kontrolunden gecip oyle geliyormuş dilersem görevli onunde açabilirmişim.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    73.9 KB · Görüntüleme: 569
Ve bu ödemeyi kargo geldiği zaman teslim alırken yapacakmışım.
Sadece ad soyad ve teslim adresi istediler o kadar.

Böyle bir hediye veriyorlar ve bunu mesajla mı bildiriyorlar?
Kesinlikle dolandırıcılık.

Valla hocam ben de dedim bi ariyim. Kesin şu kadar alışveriş yapın derler dedim ama öyle olmadı.
Sadece adresi istediler istiyorsanız kontrol edersiniz dediler. Ustelik samsung tr garantiliymiş.
Verdim ptt şubesinin adresini bakalım 3-5 gün içinde nolcak.

Sayın hocam, keşke hiç bulaşmasaydınız.
Hem hediye olarak kazanıyorsunuz hem de kargo ve kasko için 250 TL istiyorlar. Kargo denilen şey 5-10 TL bir şey, kasko?
PTT çalışanları parayı almadan size kutuyu açtırmazlar.
Tabi artık iş işten geçmiş, hıyar çıkmasa bari :)

hocam bizim kayınpedere de aynı msj geldi ki bizim kayınpederin teknoloji alış veriş falan hiç işi olmaz. Dolandırıcılık.

Hocam ben normalde böyle şeylere pabuç bırakmam.

Kimden kazanmışım hediyeyi dedim
Bilemiyoruz gözükmüyor sistemde dedi. Faturada yazıyor kimden kazandıgınız.

Son günlerde kutuların boş çıkması problemleri oldugundan ptt artık gönderileri kontrol edip oyle gonderiyor dediler.

Özel kargo firmaları parayı almadan açtırmadıjlarını biliyorum. Bu nedenle ptt dedim.

50 değişik firmayla anlaşmamız var onlardan birinden alışveriş veya otomatik ödeme sebebiyle olan bir çekilişten kazanmışsınız dediler.

Ptt müdürü arkadas.
Hele bi gelsin parayı vermeden emin olabilirsem ok yoksa geri yollarım diye düşünüyorum.
1-2 gün sonra numarayı bi daha bi arayacam nabız yoklayacam :)
Ne de olsa bi ad soyad bi de ptt şubesi adresi vermişim :)

Daha bu aksam haberlerde ayni mesaji alan bir bayanvardi. 175 Tl kargo parasi odemis kutudan 15 yasinda bozuk bir telefon cikmis. Tamda sizin anlattiklarinizi soyluyordu.

xodeda' Alıntı:
Daha bu aksam haberlerde ayni mesaji alan bir bayanvardi. 175 Tl kargo parasi odemis kutudan 15 yasinda bozuk bir telefon cikmis. Tamda sizin anlattiklarinizi soyluyordu.
iyiymiş :)
Desenize kargoyu aynen iade edecem

Hocam "gelsin dedim". Geldi. Ptt ye gittim. Dediler hocam bunlara inanmayın. Fatura varmış dedim kimden geldiği belli oluyormuş sizin yanınızda açabiliyormuşum dedim. Hayır dediler. Açamazsınız. Ya kabul edeceksiniz kargoyu ya da almadan iade edersiniz.
Ben de iade ettim.
Sonra mesaj ustune mesaj geldi.
Ses kaydınızın oldugu kargoyu almazsanız yasal işlem yapılacak diye. Tınlamadım. Üstüste 2-3 gün 5-6 mesaj geldi. Silmiyorum da nolur nolmaz. Delil olarak kullanırım. Zaten gümrük müdürlüğü müydü neydi sms şikayet bolumu. Onları şikayet de ettim

PTT müdürü arkadaştı hani :mrgreen:

Hey Allah'ım yaa...

Boşver hocam. Uyma sen bunlara insanı öyle bir etki altına alıyorlar ki. Anlattığınız gibi. Tınma gitsin. :wink:

Geri