Dolu Flash bellek neredeyse boş gözüküyor

Kodla Büyü

sand_storm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar daha önce konu açılmış ama bendeki olay bambaşka.
Bellek özelliklerine baktığımda 2GB lık belleğim 1.46GB dolu, 409MB boş gözüküyor. Fakat içini açtığımda 3 tane word, 1 tane excel ve 1 tanede not defteri belgesi gözüküyor. Tabi bunlarda bana ait belgeler, fakat diğer dosya ve klasörere ulaşamıyorum.
Denediğim yöntemler;
1- attrib *.* -h -r -a -s /d /s
2- Bellek içerisinde winrar arşivi oluşturmak
3- Gizlilik aktifliği ve korunan işletim sistemi dosyalarının görünürlüğü (Zaten gizliliği pasif yapmada sıkıntı yok)
4- Attribute changer programı

......

diyeceksiniz ki bu kadar uğraşa ne gerek var, biçimlendir gitsin. Ama malum almam gereken belgelerim var.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Araçlar
Klasör Seçenekleri
Görünüm
Korunan Sistem dosyalarını göster
..
Kısmndaki tik işaretini kaldırın.
..
Eğer klasörler görünürse attrib komutunu yanlış kullanmışsınız demektir
...
Başlat -> Çalıştır -> CMD yazarak komut istemi penceresini açın
X: diyerek belleğinizin bulunduğu sürücüye geçiş yapın
attrib -h -s /s /d yazarak ENTER tuşuna basın
...

Araçlar
Klasör Seçenekleri
Görünüm
..

hocam hızlı biçimlendir seçeneği ile biçimlendir.. daha sonra recovery programları ile dosyalarını kurtarabilirsin. recover my files yada handy recovery ile

komut satırında x: dir/ah yazdığınızda içindekiler görünüyorsa korkacak bişey yok demektir.

http://www.ghisler.com/usbinst.htm
buradan totalcommander indirin kurun ve menülerden
yapılandır>seçenekler>görünüm>gizli/sistem dosyalarını göster
seçeneğini işaretleyip belleğin içine bakıyoruz. bu şekilde hallolur diye düşünüyorum çünkü ben çaresiz kaldığım durumlarda hep bu yöntemi kullanıyorum

hocam başka sürüm işletim sisteminde aç
bir dene bakalım.
iyi bir tarama gerek dsanıırm virüs....

hocam bugün bununla uğraştım. önce gizli dosyaları göster aç sonra da Korunan Sistem dosyalarını göster de.
avira ile virüs taraması yap.
sonra yeni klasör aç kendin ve o gizli olan klasördeki dosyaları yeni klasöre yapıştır.
ben de bir sürü antivirüs programı vardı bu konuyla ilgili ama ne yazıkki bilgisayarım çalındığı için hepsi gitti yoksa program yollardım :(
fakat ben bilgisayarbilişimde bu konuyla ilgili yazılar okumuş ve kurtulmuştum bu dertten. sen bu siteye bi göz at (c sürücüsüne dikkat et benim gibi sistemin çökmesin ;)

s a. gönderdiğim dosyadaki program işinize yarayabilir.Ptogramı çalıştırın.Bilgisayar kapanıp açılacak.Temizlik işleminden sonra görünür inş...

Ekli dosyalar

Hocam winrar ile dosyalarınızı görebilirsiniz sanırım, bi deneyin isterseniz. Umarım verilerinize ulaşırsınız.

hakanlı' Alıntı:
Hocam winrar ile dosyalarınızı görebilirsiniz sanırım, bi deneyin isterseniz. Umarım verilerinize ulaşırsınız.
Çok pratik ve basit bir yöntem. Teşekkürler.
Hatta win-rar ın içinden verilerininizi masaüstüne sürükleyerek alabilirsiniz.

karinca_52' Alıntı:
Araçlar
Klasör Seçenekleri
Görünüm
..

:+1: teşekkürler hocam, söylediğiniz çözüm işe yaradı, çok teşekkürler...

Geri