Dos penceresinde kopyalama işlemi?

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi günler;
Harddiskim hata uyarısı veriyor ve bilgisayarım açılmıyor. Cd den boot ettiğimde de benzer hatalar ve mavi ekranla karşılaşıyorum. Harddiskin başına bir iş gelmeden bir an önce d deki bilgilerimi kurtarmam lazım. Ve bunun için usb bellekten dos ekranını yükledim. xcopy komutuyla klasörlerimi tek tek flashıma atıyorum. Ancak klasör isminin içinde boşluk karakteri olan klasörlerde hata veriyor. Örneğin oğlumun fotograflarından "beşinci ay" isimli klasörü içinde boşluk bulunduğu için kopyalayamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

kullandığınız dos versiyonu nedir?
eski dos versiyonlarından biriyse klasörü muhtemelen besin~1 şeklinde görüyor olabilir.klasör adını böyle deneyin.
ayrıca xcopy harici komut olduğu için sorun yaşıyor da olabilirsiniz. copy yi deneyin hocam bir de.
merak ettim çözümü bulursanız buraya da yazın lütfen.

Hocam dos ile uğraşacağınıza live CD'lerden birini kullanarak, linux ya da XP tarzı olanlarla daha uygun ve hızlı şekilde işinizi halledebilirsiniz.

Makinanız USB den boot u destekliyorsa;
http://www.slax.org/download.php adresinden Slax i indirip Flash belleğinizde .rar dışına çıkartın. Daha sonra slax\boot\bootinst.bat dosyasını çalıştırıp kısa bir süre bekleyin. USB den boot edilebilen Türkçe İşletim sisteminiz hazır . Belleğinizdeki diğer dosyalara dokunmanıza gerek yok 300-350 MB kadar boş alan olması yeterli oluyor.
Makinanızı bellekten boot edip dosyalarınızı kurtarabilirsiniz.

Geri