Dosya Paylaşımı hakkında bir soru

Kodla Büyü

sertokus

Süper Üye
Süper Üye
Okulumuzda müdür yardımcısı üzerinden bir klösör paylaşımı yapıyoruz. Cihazımda windows 7 yüklü iken bu bilgisayardaki paylaşılan klasöre direk bağlanabiliyordum.
Şimdi win10 yükledim. Şu an bana kullanıcı adı ve şifre soruyor. Kullanıcı adını doğru giriyorum. Ancak bilgisayarda şifre olmamasına rağmen yine de benden şifre istiyor. Bunun bir çözümü var mı acaba.

Not: paylaşılan klasördeki paylaşım ayarlarında şifre sorma ayarı kaldırılmıştır.

paylaşılan dosya üzerinde sağ tık ->paylaşım ->seçeneklerden "everyone" seçilip ekle ->izin düzeyini "okuma" olarak ayarla

hocam win 10 yüklediğiniz bilgisayarın paylaşım izinlerini düzenlemelisiniz. Windowsta izinler varsayılan ayrlarda kapalı oluyor. Ağ ve paylaşım merkezi-gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin yolunu izleyerek izinleri düzenleyebilirsiniz

bu şekilde düzelmezse ağda aynı adı kullanan başka bir pc olabilir. Bilgisayarın adını değiştirin.

hayaletx' Alıntı:
paylaşılan dosya üzerinde sağ tık ->paylaşım ->seçeneklerden "everyone" seçilip ekle ->izin düzeyini "okuma" olarak ayarla
Onu biliyorum hocam. Bende dosya everyone da okuma ve yazma iznine sahip. win8 pc ve win7 pc ler erişebiliyor. Ancak win10 pc lerde bir sıkınıtı oluyor. şifre soruyor.

Geri