Dosya silen virüsler hakkında Soru

Kodla Büyü

demidembo

Aktif Üye
Arkadaşlar flash belleğime attığım bazı dosyalar siliniyor. Gizli dosyaları, işletim sistemi gizli dosyalarını göster dememe rağmen görünmüyor sebebi ne olabilir acaba. bu arada kaspersky olsun avg olsun bulamıyor

1 aydır benzer bir virüsle (amvo olmadığına eminim) boğuşuyorum okulda. Klasörleri gizliyor, yerine kısayol koyuyor. Kısayollarda Recycler klasörü içindeki virüse yönlendirilmiş. Tıklayınca hem virüs çalışıyor hem gizli klasör açılıyor. Bazılarında açılmıyorda. Virüs muhtemelen Vbasic ile geliştirilmiş. Çalışınca klasörleri gizliyor, bilgisayarınıza bulaşıyor, takılan tüm flashlara da bulaşmaya başlıyor.

Combofix ile virüslü bilgisayarı temizleyip, flashtaki recycler klasöründeki dosyayı ve klasör kısayolarını silip klasörleri de komut satırından attrib -s -h -r /s /d ile görünür hale getiriyorum. (dir /a ile gizli dosyaları görebilirsiniz) Sorun şurada ki virüs ilk bulaştığı günlerde bir çok öğretmenin flashına bulaşmış. Şimdi ben bilgisayarı ve elime geçen flashları temizlesem de onlar yine bulaştırıp yayıp duruyor. 90 tane öğretmen var okulda. :? :(

Antivirüs programlarının bu virüsü yakalayanını da görmedim ilginci. Avira Antivire virüsü paketleyip bildirdim umarım bir önlem alırlar :roll:

Hasari hocam bat olarak da komutu koymuşsunuz, iyi olmuş, komut satırına uzak arkadaşlar için. Ancak recycler klasörünü de unutmasınlar...

KaiZeR KillerV1.8 kavo.exe removal tool ve
HijackThis problemi çözüyor internette var
ayrıca avast kendini klasör gibi gösteren exe virüslerini yakalıyor

Bir arkadaş kis 2011 30 günde bir resetleyen programını paylaşmıştı. Sorunlu bilgisayara kurdum ve çalıştırdıktan sonra bu virüsten kurtulmuş oldum. kurduğum bilgisayarı 1 ayda 1 uğrayarak şurubunu içiriyorum.

Geri