dosyanın kendiliğinden silinmesi

Kodla Büyü

ctrl+alt+delete

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bir sorum var.bilgisayardaki herhengi bir dosyanın bir süre sonra kendi kendine silinmesini sağlayabilirmiyiz.örnekle açıklamak gerekirse görevimiz tehlike filmindeki gibi

İlk aklıma gelen şu oldu, Dos tabanlı toplu işlem dosyası (bat uzantılı) oluşturup, görev zamanlayıcısı yardımıyla istenilen zamanda silinebilir.

Örneğin; 11.11.2009 tarihinde saat 16:10'da masasütündeki *.bat dosyasını çalıştır. Bat dosyasına (del C:\Users\Kullanıcı_adı\Desktop\*.txt) yazılarak masaüstündeki *.txt dosyası silinir.

Umarım yardımı olur.

by_rebel' Alıntı:
İlk aklıma gelen şu oldu, Dos tabanlı toplu işlem dosyası (bat uzantılı) oluşturup, görev zamanlayıcısı yardımıyla istenilen zamanda silinebilir.

Örneğin; 11.11.2009 tarihinde saat 16:10'da masasütündeki *.bat dosyasını çalıştır. Bat dosyasına (del C:\Users\Kullanıcı_adı\Desktop\*.txt) yazılarak masaüstündeki *.txt dosyası silinir.

Umarım yardımı olur.

çok teşekkür ederimi bunu yapan bir program varmı acaba

Hocam değişik bir fikir program yapılabilir. Örneğin visual basic ile bir program yazabiliriz. Forma bir text box bir command bir de timer koyarız. Örneğin şu saatte şu dosyayı sil diyebiliriz. Mesela C'ye deneme.doc diye bir dosya oluşturalım ve verilen saatte silinmesini sağlayalım. Şu kodlar yeterli olacaktır. Buna tarih vs eklenebilir. Geliştirilebilir. Hayal gücünüze kalmış.

Private Sub Command1_Click()

Timer1.Enabled = True

End Sub

Private Sub Form1_Load()
Show
Timer1.Interval = 1000
Timer1.Enabled = False
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
saat = Format(Time, "hh:mm")
If saat = Text1.Text Then
Kill "c:\deneme.doc"
Timer1.Enabled = False
Form1.WindowState = 0
End If
End Sub

Ya kafama takıldı görevimiz tehlike filminde nasıldı olay? Onun gibi birşey yapalım?

Hocam mantığı biraz daha geliştirdim. Göz at butonu ile seçilen dosyayı girilen tarih ve saatte otomatik olarak silecek bir programcık yaptım vb 6 ile. Amaç sadece düşünceyi geliştirme. Bu kodlara ilaveler yapılarak dediğniz gibi bir program yazılabilir. Örneğin bir metni yapacağımız program ile açarız kapattıktan sonra timeri saydırıp 5 saniye sonra silinmesini sağlayabiliriz metnin. Benim yaptığım programda foruma bir microsoft common dialog 6.0 ekledim. Ardından 3 tane command buton, 3 tane textbox, iki tane label 1 tane de timer ekledim. Ardından da şu kodları kullandım:

Yaptığım programı da ekte gönderiyorum inceleyebilirsiniz.

Kod:
Private Sub form1_load()
Show
Timer1.Interval = 1000
Timer1.Enabled = False

End Sub

CommonDialog1.ShowOpen
Text1.Text = CommonDialog1.FileName
End Sub

Private Sub Command2_Click()
Timer1.Enabled = True
Form1.WindowState = 1
End Sub

Private Sub Command3_Click()
Do Until Form1.Top = Screen.Height
Form1.Top = Form1.Top + 1
Loop
Unload Me
End
End Sub

tarih = Format(Date, "dd:mm:yyyy")
If saat = Text2.Text And tarih = Text3.Text Then
Kill (Text1.Text)
MsgBox (Text1.Text + " isimli dosya " + tarih + " tarihinde " + saat + " zamanında silindi")
Timer1.Enabled = False
Form1.WindowState = 0
End If
End Sub

Ekli dosyalar

sunny' Alıntı:
Hocam mantığı biraz daha geliştirdim. Göz at butonu ile seçilen dosyayı girilen tarih ve saatte otomatik olarak silecek bir programcık yaptım vb 6 ile. Amaç sadece düşünceyi geliştirme. Bu kodlara ilaveler yapılarak dediğniz gibi bir program yazılabilir. Örneğin bir metni yapacağımız program ile açarız kapattıktan sonra timeri saydırıp 5 saniye sonra silinmesini sağlayabiliriz metnin. Benim yaptığım programda foruma bir microsoft common dialog 6.0 ekledim. Ardından 3 tane command buton, 3 tane textbox, iki tane label 1 tane de timer ekledim. Ardından da şu kodları kullandım:

Yaptığım programı da ekte gönderiyorum inceleyebilirsiniz.

Kod:
Private Sub form1_load()
Show
Timer1.Interval = 1000
Timer1.Enabled = False

End Sub

CommonDialog1.ShowOpen
Text1.Text = CommonDialog1.FileName
End Sub

Private Sub Command2_Click()
Timer1.Enabled = True
Form1.WindowState = 1
End Sub

Private Sub Command3_Click()
Do Until Form1.Top = Screen.Height
Form1.Top = Form1.Top + 1
Loop
Unload Me
End
End Sub

tarih = Format(Date, "dd:mm:yyyy")
If saat = Text2.Text And tarih = Text3.Text Then
Kill (Text1.Text)
MsgBox (Text1.Text + " isimli dosya " + tarih + " tarihinde " + saat + " zamanında silindi")
Timer1.Enabled = False
Form1.WindowState = 0
End If
End Sub

emeğine sağlık

Geri