arkadaşlar bir sorum var.bilgisayardaki herhengi bir dosyanın bir süre sonra kendi kendine silinmesini sağlayabilirmiyiz.örnekle açıklamak gerekirse görevimiz tehlike filmindeki gibi
by_rebel' Alıntı:İlk aklıma gelen şu oldu, Dos tabanlı toplu işlem dosyası (bat uzantılı) oluşturup, görev zamanlayıcısı yardımıyla istenilen zamanda silinebilir.
Örneğin; 11.11.2009 tarihinde saat 16:10'da masasütündeki *.bat dosyasını çalıştır. Bat dosyasına (del C:\Users\Kullanıcı_adı\Desktop\*.txt) yazılarak masaüstündeki *.txt dosyası silinir.
Umarım yardımı olur.
sunny' Alıntı:Ya kafama takıldı görevimiz tehlike filminde nasıldı olay? Onun gibi birşey yapalım?
Private Sub form1_load()
Show
Timer1.Interval = 1000
Timer1.Enabled = False
End Sub
Private Sub Command1_Click()
CommonDialog1.ShowOpen
Text1.Text = CommonDialog1.FileName
End Sub
Private Sub Command2_Click()
Timer1.Enabled = True
Form1.WindowState = 1
End Sub
Private Sub Command3_Click()
Do Until Form1.Top = Screen.Height
Form1.Top = Form1.Top + 1
Loop
Unload Me
End
End Sub
Private Sub Timer1_Timer()
saat = Format(Time, "hh:mm")
tarih = Format(Date, "dd:mm:yyyy")
If saat = Text2.Text And tarih = Text3.Text Then
Kill (Text1.Text)
MsgBox (Text1.Text + " isimli dosya " + tarih + " tarihinde " + saat + " zamanında silindi")
Timer1.Enabled = False
Form1.WindowState = 0
End If
End Sub
sunny' Alıntı:Hocam mantığı biraz daha geliştirdim. Göz at butonu ile seçilen dosyayı girilen tarih ve saatte otomatik olarak silecek bir programcık yaptım vb 6 ile. Amaç sadece düşünceyi geliştirme. Bu kodlara ilaveler yapılarak dediğniz gibi bir program yazılabilir. Örneğin bir metni yapacağımız program ile açarız kapattıktan sonra timeri saydırıp 5 saniye sonra silinmesini sağlayabiliriz metnin. Benim yaptığım programda foruma bir microsoft common dialog 6.0 ekledim. Ardından 3 tane command buton, 3 tane textbox, iki tane label 1 tane de timer ekledim. Ardından da şu kodları kullandım:
Yaptığım programı da ekte gönderiyorum inceleyebilirsiniz.
Kod:Private Sub form1_load() Show Timer1.Interval = 1000 Timer1.Enabled = False End Sub Private Sub Command1_Click() CommonDialog1.ShowOpen Text1.Text = CommonDialog1.FileName End Sub Private Sub Command2_Click() Timer1.Enabled = True Form1.WindowState = 1 End Sub Private Sub Command3_Click() Do Until Form1.Top = Screen.Height Form1.Top = Form1.Top + 1 Loop Unload Me End End Sub Private Sub Timer1_Timer() saat = Format(Time, "hh:mm") tarih = Format(Date, "dd:mm:yyyy") If saat = Text2.Text And tarih = Text3.Text Then Kill (Text1.Text) MsgBox (Text1.Text + " isimli dosya " + tarih + " tarihinde " + saat + " zamanında silindi") Timer1.Enabled = False Form1.WindowState = 0 End If End Sub