Dsl yanıp sönüyor

Kodla Büyü

mesut41

Aktif Üye
arkadaşlar okulda interneti bir türlü verimli çalıştıramadık...özellikle 3-4 gündür internete 5 dk girebiliyorsak 2 saat giremiyoruz...google dahi açmıyor sinyal okadar yavaş yani...Telefonun ana hattında kopukluk var bunu elimizle birleştirdik..telefon normal olarak çalışıyor ancak internette sıkıntı var..ttnet aradım dsl ışığı yanıp sönüyor dedim arıza kaydı aldılar ama hiçbişey yapmayacaklarına eminim..sizlerin önerilerinizi bekliyorum...şu interneti nasıl getirebilirim..yardımlarınızı bekliyorum...
saygılarımla

merhabalar Hocam, Arıza Kaydı bırakıldı ise teknik ekibin ilgileneceğinden eminim. Ancak şunu unutmayın, Okullar için farklımıdır bilemem ama Ttnet sizin evinize kadar olan hatta sorumlu tutar kendini nedense. Eğer ki gezici ekiplerden birine denk gelirseniz, cihazıyla kontrole bile gelebilir. Şimdi ise sorununuz hakkında yardıma gelince;
Adsl iletişiminizi telefon ile kıyaslamayın, telefon ve adsl aynı hattanda gelseler, telefon daha düşük sinyallerle dahi çalışabildiğini duymuştum. Modeminize gelen kabloyu teelfonunuza takarak öncelikle o kabloya hattın geldiğini kontrol ediniz.
- Gelen ana hattınızdan sonra acemice yapılan kablo birleştirmeleri veri de düşüklük yaratır.
- Splitter Kullanınınız. Eğer ki var ise farklı bir splitter ile tekrar denemeniniz önerim.
- Modeminizi gelen direk ana hattan internet alıp almadığına bakabilirsiniz.
- Son olarak Son zamanlarda şuda başıma gelmiştir. Ev içi hat, paralellerin olduğu ( veri düşmesine sebebiyet verecek durumlar) hat sistemlerinde, Modeme gidecek olan uzun kablo, yeterli seviyede iletişim sağlamadığından Adsl link ışığında sabitlenmeler gecikebilir ya da gerçekleşmeyebilir..
Yukarıda yazdıklarım, şu ana kadar karşıma gelen sorunlardır. Hepsinin olacağı, ya da olmayacağı anlamı taşımaz. Bilgilendirme amaçlıdır. İyi çalışmalar...

hocam problemin %90 kablo eklemesinden kaynaklandığını düşünüyorum..Bu kabloları acemice bağlamaktan başka bi yöntem var mı acaba?
Bu arada önerilerinizi deneyeceğim...teşekkür ederim hocam

Hocam, En sağlam yöntemi pensesi ile bağlamaktır. ama Ellerimizde böyle cihaz olmadığından;
Acemilikten kasıt şunu demiştim. hemen iki ucu kıvırıp birleştirme. Netten baktım ancak bulamadım. Saygısızlık olarka algılamazsanız ben kısaca anlatayım..

he riki kabloda çok damarlı ise en az damar kaybı olacak ve biraz uzun şekilde yalıtım plastiklerinden ayrılır. Tellerin orta kısımları birleştirerek, sağ ve sola dayalı şekilde birbirine dolandırılır (spiral şeklinde). Spiraller ne kadar sıkı olursa o kadar veri iletimi kuvvetlenir. Sonrasında bir yalıtım bandı ile kaplanır. Ki bu şekilde kablo eklemelerinden en iyi performansı sağlayalım. :)
ha birde hocam demenize gerek yok. Ben sıradan bir teknik elemanım. Saygın olan ve sayılacak olanlar sizlersiniz :)

Merhabalar Hocam,
Kablo ya bi yerden su almıştır ya da santraldeki kutu eski ve deforme olmuştur. Sizin yapabileceğiniz tek şey okuldaki ağ kablolar eski ise yenilemek. Gerisi TTNet in işi. Kendinizi boşuna yormayın. Kolay gelsin.

Geri