DSLR makinada nikon mu canon mu

Kodla Büyü
canon eos 550D :D hayal etmek almanın yarısı ise yarısına sahibim şu anda :D

rtv öğretmeniyim okulumuzdaki tüm makinelerimiz Canon 550d gayet memnunuz. zaten canon ve nikon başabaş giden markalar her ikisini de tavsiye ederim başınız ağrımaz.

bir nikon d90 kullanıcısı ve geçen sene kursta bu konunun geçmesi sebebiyle az buçuk görüş belirtecek kadar ilgiliyim
şunu söylim canonun teknolojisi nikondan iyi sayılır mesela otofokus nikonda ışıkla iken canonda süpersonik ses dalgalarıyla yapılıyor ayrıca sanki canon birazdaha hızlı gibi geldi ama işte aması var
nikon ele iyi oturan sağlam makineler yapıyor benim makinennin üstünden geçen sene piknikte yanlışlıkla araba geçti bişe olmadı bide bak antalyadayım burdaki otellerde full nikon kullanılır neme sıcağa daha dayanıklı diye
yani teknoloji diyorsan canon sağlamlık ergonomi diyorsan nikon
benim tercihimi soracak olursan şimdi alsaydım yine nikon alırdım ve d90 alırdım

canon'u eline alınca kalite her tarafından belli oluyor nikona bişey diyemem ama canondan daha iyi olacağını zannetmiyorum

sturkmen' Alıntı:
arkadaşlar DSLR makinada nikon mu canon mu karar veremedim

hocam bütçeniz ne ilk önce onu belirtseydiniz, daha sonra aradığınız özellikleri de belirtirseniz daha faydalı cevap gelecektir.

Canon da Nikon da iyi makinelerdir. İkisinide alan pişman olmaz. O yüzden neye önem veriyorsanız o yönde makine arayın.

Örneğin canon teknoloji olarak bana göre daha ilerde. Nikon'u da (hiç kullanmadım ama) sağlamlığı ve ele oturuşu açısından öneriyorlar.

Ben şu an dslr bir makine alacak olsam.(video çekmeyide seven birisi olarak)

4000-5000 TL bütçem varsa Canon 5D mark2 (zamanın dizilerinin çoğu bu makine ya da 1Ds serisi ile çekiliyor)

3000-4000 TL bütçem varsa Canon 7D

2000-3000 TL bütçem varsa Canon 60D

1000-2000 TL bütçem varsa duruma göre 500D, 550D ya da 600D alırdım.

sturkmen' Alıntı:
hocam canon sağlam değil mi

canon da sağlamdır ancak 400d 450d 500d 550d vs serisi oldukça küçüktür ele tam oturmaz, battery grip kullanırsanız orası ayrı. kullanmadım ama 60d ve 7d sağlam diyorlar hemde ele tam oturuyor. canonturk.com'da sorabilirsiniz orada detaylı bilgi verecek arkadaşlar mevcuttur.
ayrıca canon mu nikon mu konusu artık espiri konusu oldu o kadar cok soruluyor ki. bkz: http://www.google.com.tr/#hl=tr&cp=9&gs ... dba0a27b37

Tabi ki nikon..3 yıldır nikon d90 kullanıyorum. Gerçi bu sorunun cevabı çok net nikon kullananalar nikon diyecek,canon kullananlarda canon. En güzeli yabancı sitelerden fikir edinmen. Ben de alırken çok düşünmüştüm araştırmalarımın sonucunda tereddüt ederek nikon aldım,hemen akabinde iyi ki almışım dedim,hiç pişmanlık yaşamadım..sorun olursa sorabilirsin. Hatta başlangıç falan deme d7000 al :)) ben ona zorluyorum şimdi.

Nikon tabiki...Nikon d7000 şu anda piyasanın kralı..profosyoneller mutlaka nikon önerir...

Üzüldüm :/ Fotoğrafı bazen makine, bazen lens ama en çok "görmesini bilen 2 göz çeker!"

Buradan bir cevap alıp ürününüze kavuştuktan sonra "Şimdi hangi lensi alayım" diye burada veya başka platformlarda yeni sorular soracak ve alacağınız tavsiyeler sonunda "Ben o fiyata 2-3 tane kamera alırdım, şimdi lens için bu kadar parayı nasıl biriktiririm!" diyeceksiniz. Salt makine ya da marka konusuna yoğunlaşırsanız bazı durumlarda lensin önemli olduğunu öğrendiğinizde üzülürsünüz. "Ben ay fotoğrafı çekeceğim, makineyle birlikte gelen lens iş görmez mi?" diyebilirsiniz. 400mm lens almak istediğinizde de "3000TL'yi makineye verdim, bir 3000 daha nerden bulurum!" diyebilirsiniz :)

Önceliklerinizi belirlemenizi, genelde ne üzerine çalışacağınızı, bilginiz varsa aradığınız özellikleri, bütçenizi, sanatsal çekimler yapıp yapmayacağınızı,... düşünmelisiniz bence. Canon kullananlar Canon, Nikon kullananlar Nikon diyecektir. 550D kullananlar d90'ı, d90 kullananlar 550D'yi yerden yere vuracaktır. İlinizde varsa bir İletişim Lisesi veya Fakültesini ziyaret etmenizi öneririm. Takılı ekipmanlarıyla kullanmış, görmüş, incelemiş olursunuz. Birçok kişinin Bilişim Eğitimi konusunda -mişli -mışlı duyumlu konuşması gibi makine konusunda da duyumlar,amatör kullanımlar üzerine giderseniz herkes komşusundan duyduğunu söyler, o yüzden siz yaşayanları bulun. Yılda bir kez çocukları çekeceğiniz bir makine olarak 5D MK II'ye milyarlar verirsiniz, yazık olur. Gidin görün derim :)

Kaldı ki Fotoğraf işinin diğer ekipmanları var. Tripod+Çanta+Hafıza Kartı+Temizlik kitleri+Aydınlatma üniteleri,...Bunların bazıları sizin için gereksiz olabilir ama duruma göre Tripod da elzem olabilir. Hafıza kartı olarak 2GB 4X hızlı bir karttan bahsetmiyorum tabi ki :)

Alacağınız makineyi şimdiden iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Şahsi fikrim Canon'dur.

ben biçok konuyu donanım haberde sitesinde araştırırım , yine bu sitde dslr makinada nikon, compact digitalde canon tercih edin diyorlar istersen ordan yorumları oku.

Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar Nikon'un populer adına aldanıp, gazetecilerin elinde görüp, nikon aldıktan sonra hayli çuvalladıklarını gördüm. Menüsüsün ingilizce olması da cabası... Fotoğraf hocaları ise genellikle Canon'u önerirler, kullanımı daha kolaydır, pastel tonlar hakimdir ve fotoğrafları düzenlemesi daha kolaydır. Makinenin markasına değil modeline bakmak her zaman daha doğrudur. Mesela yeni başlayanlar için canon 1100d dandik bir makine iken d600 harikadır

Ben de sony'nin iki yeni modeli var a33(a35) ve a55 bunları öneririm. Bunlar eski hareketli ayna teknolojisi yerine yeni geçirken ayna teknolojisini kullanıyor. Bu da daha hızlı netleme daha hızlı odaklama daha net kareler elde etmemizi sağlıyor. Asıl Farkı full hd video çekimlerinde görüyoruz.

Tecrübeme dayanarak;

Canon-Nikon marka karşılaştırması yerine modellerden seçim yapmalısınız tarzınıza göre. Gövdenin önemli olduğu kadar lensler de önemli, hatta daha önemli diyebiliriz. Kitlerle gelen 18-105 lensler birçok işinizi görür ama profesyonel ve sanatsal çalışmak isterseniz: bi kaç tane daha lens almanız gerekecek, lensler de gövde kadar para ediyor, gövdeden daha pahalı olanlarda var elbet. Nasıl ki kasa toplarken anakart seçimi sonradan upgrade yaparken önemli DSLR gövdesi de öyle. Mesela Nikon D90 eski lensleri ve yeni VR-VRII lensleri desteklerken, Nikon 5100 sadece VR-VRII lensleri destekler. VR lensler iyidir hoştur ama pahalıdır. Belki o kadar profesyonel çalışmak istemeyip, sadece meraktan da olsa istediğiniz tarzda bi lens alacağınızda VR özelliği için fazladan bi ödeme yapmak istemeyebilirsiniz, o zaman gövdede AF desteği olanını almalısınız (Nikon D90) gibi.
...
Genel olarak, dış çekimlerde Canon çok güzel, renkleri harika. stüdyo çekimlerinde ise Nikon.
Başlangıç veya orta seviye olarak, Canon 600D veya Nikon D90.
...
Fotoğrafçılıkta bence en önemli konu: makinenin ne kadar iyi olduğu, özelliklerinin ne kadar fazla olduğu değil de, makineni ne kadar iyi tanıdığındır. Ne kadarını kullanabildiğindir. 150 TL lik makinemle çektiğim fotoğraflarla yarışmalardan derece aldığım olmuştu, üniversite yıllarımda...
...
Ek donanımları es geçmeyin. Tripod birçok konuda olmazsa olmazınızdır. Hafıza kartları da hızlı olmalıdır. Bilgisayardaki, en yavaşa göre çalışma mantığı gibi...
Bilgisayarcı olarak iyi biri photoshop kullanıcısı olabilirsiniz, PS de sonradan harikalar yapabilirsiniz ama çekim anında yapabilmek, hobi olarak yapanlar için harika bir duygudur. bunun için çeşit çeşit filtreleriniz olamlı tabi.
....

Makineyi aldıktan sonra bol bol çekim, tarzınızı oluşturma ve paylaşma ;)

Hangisini alacağınıza karar verdiyseniz, daha ucuza hiçbir yerde bulamayacağınız. Satış anı ve sonrasındaki profesyonel desteğiyle herkesin memnun kaldığı http://www.fotografium.com/ sitesini tavsiye edebilirim. Tamamen orjinal Nikon ve Canon ürünleri satıyorlar. Kitler, hediyeleri harika...

Nikon ile Canon karşılaştırması yıllardır sürmekte ve bundan sonra da sürecektir fakat kesin cevap bulunamayacaktır. Bu noktada direkt Canon ve Nikon olarak karşılaştırmaktansa bütçenize uygun olan; içinde Canon ve Nikon modellerinin olduğu makineleri karşılaştırmak gerekir.

Örneğin; 1300-1500 arasındaki bir Canon ve br Nikon modeli karşılaştırabiliriz. Canon mu iyi Nikon mu iyi? sorusuna kesin cevap alamazsınız.

1. Nikon gelenekselci Canon yenilikçidir
2. Nikon gövdeleri Canon a göre daha sağlamdır.
3. Canon lenslerini bulmak kolaydır ve seçenek daha fazladır.
4. Canon kullanmak daha kolaydır Nikon a göre.

Bu söyleyeceklerim ise kişisel görüşlerimdir. Nikonun renklerini Canona göre daha gerçekçi bulmaktayım. Canonun renkleri sanki gördüğümüz yeşilden daha contrast bir yeşili ifade ediyor gibi geliyor bana. Bir de Nikon elime daha rahat oturuyor benim.

Nikon D90 ve Canon 60D modelleri favorilerim arasındadır...

Geri