Durmadan yeri değişen klavye ve mouse

Kodla Büyü

karanfil44

Site Gezgini
Labda durmadan bunların yeri değişiyor ve buna da her zaman labda olmadığımdan müdahale edemiyorum sizin çözüm önerileriniz var mı?

benzer sorunları ben de yaşıyorum fazlası var benim klavye mauuselerin pinleri eğilmiş kırılmış oluyor..
aklımdan teslim tutanağı imzalatmak geçiyor şanslarını zorlarlarsa onu da yapacam

evt bende plastik kelepçe kullanıyorum hocam.. yeni maose alacağınız zamanda usb tercih edin.. a4 usb mause 7.5 tl gibi bulunuyor.. çocukalr duramıyorlar.. bazen kelepceli olsada çıkarıp tekrar takmay calıştında pinleri eğriliyor..

kesin çözüm :+1:

Ekli dosyalar

• kelepçe.PNG
    kelepçe.PNG
    47.8 KB · Görüntüleme: 1,080
Bizim labtada 4 farklı mouse tipi vardı.Beğenmeyen öğrenciler sürekli değiştirdiği için pinleri yamultuyorlardı.Ben düzelttikçe onlar bozdu.Ben de son çare gittigidiyordan everest marka tanesi 5.80den 20 usb mouse aldım,onları taktım.Hepsi aynı olduğu için artık öğrenciler değiştirmiyor.Klavyeler zaten hepsi de vestelin aynı olduğu için sorun olmuyor.

hocam benm okulumda öyle teknolojik şeyler yok. tüm mouselar we klawyeler birbirinden farklı we sürekli yeri değişiyodu. ben de koli bandıyla bütün kabloları bantladım. tabi benmkiler faz1 bu sene değişecek diyolar

Çözümü çok basit hocam; benim labta kullandığım mantık çok basit. Kelepçe attım 2 tane, hani şu çırçırlı kelepçeler var ufak boy tek tarafa sıkılıyor geri açılmıyor, böylece klavye veya fare birbirine bağlı olduğundan sökülmüyor.
valla bu sefer kelepçelere kafayı takarlar. derste sürekli müdahale etmek zorunda kalıyorum. yinede kelepçeyi denemek lazım

Kelepçedeki tek sorun çıldıran öğrenciler çekiyo çekiyo farenin kablosu yerinden çıkıyo,
bende önce :? :x sonra sakinleşince :oops:

Arkadaşların da belirtiği gibi en sağlamı kasaya giren tüm kabloları kelepçelemek.
Dönem başında 100 lü paketini 5 liraya almıştık. Labdaki diğer kabloları sabitlerken de güzel işe yarıyor.
Şimdilik bozulan klavye yok. İki fare bozuldu o da kablosundan değil de bazı sorunlu öğrencilerin kullanırken kaldırıp masaya vurmaları yüzünden optik kısımlarının hasar görmesinden.

Mecbur kalınca dorian hocanın yöntemini kullanmak gerekebiliyor. :)

Geri