Duvar Kağıdını değiştirmeyi önleme...

Kodla Büyü

rusensahin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar forumda masaüstü duvar kağıdını önlemek ile ilgili bir konu vardı....
Ben size yeni bir teknik göstermek açısından yeni bir konu açma gereği gördüm, Umarım yönetici arkadaşlar beni mazur görürüler... :oops:

1 Öncelikle Başlat'tan Çalıştır diyoruz.
2. Çalıştır penceresine gpedit.msc yazıp grup protokolünü açıyoruz.
3. Daha sonra açılan pencereden sol taraftaki menüden sırasıyla;
- Kullanıcı Yapılandırması
- Yönetim Şablonları
- Denetim Masası
- Göster
sekmelerine tıklıyoruz. Son olarak sağ taraftaki bölümde alt alta sıralanmış menüler ortaya çıkacaktır.
4. Menüden "Duvar Kağıdı Değiştirmeyi Engelle" menüsüne çift tıklıyoruz.
5. Karşımıza çıkan pencereden ETKİN bölümüne tıklayıp Tamam dedik mi artık duvar kağıdını değiştiremiyoruz. Kolay Gelsin...

Ekli dosyalar

• resim3.JPG
    resim3.JPG
    24.8 KB · Görüntüleme: 953
  • resim2.JPG
    resim2.JPG
    94.8 KB · Görüntüleme: 953
Hocam çok teşekkür ederim bu konuyu arayan başka bir arkadaşdı ama inanın benim de istediğim bir şeydi yarın ilk işim bunu yapmak olacak bakalım ne yapacak benim canavarlar :P :P :P ekran koruyucuyuda iptal edebiliyoruz :idea: :idea: :idea: çok sevindim paylaşım için teşekkürler

Harikasın hocam.Çok teşekkürler paylaşım için.
Benimkilerin en büyük zevklerini ellerinden alacaz.
Beni de büyük zahmetten kurtaracak . :)

ya tmm bu yöntem görünüm menüsünden duvar kağıdını iptal edio ama herhangi bir resmin üzerinde sağa tıklayıp "duvar kağıdı olarak ayarla" yı iptal etmio. onu da nasıl iptal ederiz :D

ya tmm bu yöntem görünüm menüsünden duvar kağıdını iptal edio ama herhangi bir resmin üzerinde sağa tıklayıp "duvar kağıdı olarak ayarla" yı iptal etmio. onu da nasıl iptal ederiz :D

arkadaşlar zaten deepfreeze yada güvenlik kartları var bilgisayarlarda bırakında çocuklar o kdarda kurcalarsınlarr onu engelle bunu engelle şunu yasaklaa nasıl eğitimciyizz yaa.

oasisbilgisayar' Alıntı:
arkadaşlar zaten deepfreeze yada güvenlik kartları var bilgisayarlarda bırakında çocuklar o kdarda kurcalarsınlarr onu engelle bunu engelle şunu yasaklaa nasıl eğitimciyizz yaa.
öğrencilerinizden biri paintte seni seviyorum ebru yazıp duvar kağıdı yapar ve öteki derste de aynı bilgisayarda bende seni seviyorum ahmet diye bir karşılık gelirse sizde bu kısıtlamaları yapmak zorunda kalırsınız

kingings' Alıntı:
Harikasın hocam.Çok teşekkürler paylaşım için.
Benimkilerin en büyük zevklerini ellerinden alacaz.
Beni de büyük zahmetten kurtaracak . :)

Ne diyebilirim ki? Tek kelime ile muhteşem!!!!! :+1: :+1: :+1:

cogullu' Alıntı:
oasisbilgisayar' Alıntı:
öğrencilerinizden biri paintte seni seviyorum ebru yazıp duvar kağıdı yapar ve öteki derste de aynı bilgisayarda bende seni seviyorum ahmet diye bir karşılık gelirse sizde bu kısıtlamaları yapmak zorunda kalırsınız

hcm bilgisayarlarınızda koruma kartı yokmu mutlaka netop yada netsupport gibi programda kullanıyosundur ders bitinceeoturduğun yerden bi zahmet resetleyi ver bilgisayarlarıı gelen sınıfada temiz bir masaüstü bırakmış olursunn..

yasaklayarakk nereye kadarrr biz bile kendi bilgisayarımızda masaüstümüzü istediğimiz gibi değiştirikenn bırakında 40 dk lığına bile olsa çocuk değiştirsin zevkini alsınn

telekom youtube v.s yi yasaklarken ayağa kalkarsınızz siz masaüstüne resim koymayıı bile yasaklıyosunuzzz

pesss vallahii pesss

oasisbilgisayar' Alıntı:
cogullu' Alıntı:
oasisbilgisayar' Alıntı:

hcm bilgisayarlarınızda koruma kartı yokmu mutlaka netop yada netsupport gibi programda kullanıyosundur ders bitinceeoturduğun yerden bi zahmet resetleyi ver bilgisayarlarıı gelen sınıfada temiz bir masaüstü bırakmış olursunn..

yasaklayarakk nereye kadarrr biz bile kendi bilgisayarımızda masaüstümüzü istediğimiz gibi değiştirikenn bırakında 40 dk lığına bile olsa çocuk değiştirsin zevkini alsınn

telekom youtube v.s yi yasaklarken ayağa kalkarsınızz siz masaüstüne resim koymayıı bile yasaklıyosunuzzz

pesss vallahii pesss

hocam geçenlerde eski üniversitemin laboratuarını gezdim, inanın öyle kısıtlamışlar ki bilgisayarları öğrenciler sadece internete girebiliyor bir de ofis programları var sağ tıklamayı bile yasaklamışlar, eğer üniversite de bile böyleyse bizde de biraz kurallar olmalı, ben güvenlik kartı kullanmıyorum çünkü öğrencileri asıl kısıtlayan güvenlik kartları oluyor bence. kurallar her zaman iyidir hocam...

kurallar tabii iidir olmalıdırr amaa kuralla yasağı ayırt etmek lazımm

masaüstü desenini değiştirmeyi engellemek çözüm değill bir arkadaş demiş en büyük zevklerini ellerinden alacam diyee.. böle düşünen bir öğretmen var ve ben o çocuklara üzüldümm....

cogullu' Alıntı:
oasisbilgisayar' Alıntı:

duvar kağıdını duvar yazısı yazılır demi :)

paylaşım içn teşekkür...

Geri