duvardaki ethernet portu

Kodla Büyü

izorya43

Aktif Üye
arkadaşlar bugün durup dururken mdr yardcsnın interneti gitmiş, ben de baktım ağ kablosu takılı değil diyor.ethernetin sürücüsü yüklü ama kasaya gelen uçta ışık yok.duvara gelen bağlantının da kaynağını bilemiyorum. bu duvara gelen ethernet ucunun nerden geldiğini nasıl bulabilirim?sorun muhtemelen orada çünkü.

yataylimit' Alıntı:
Sistem odasında Switch dolabının kapağında liste asılıdır. Oradan bulabilirsiniz.
bazı arkadaslar tas atmak gibi olacak hocam ama herkesi benim gibi sizin gibi değil.
okuluma geldim labıma girdim benden onceki bt ogretmeni arkadas sagolsun 4x4 lük lab bırakmıs... kimin eli kimin cebinde belli değil. tüm labı dısarı atmısım sıfırdan kurmusum. herseyi numaralandırmıs listelemişim. en azından benden sonra gelen benim gibi zorlanmasın dedim.

gelelim arkadasın çözümüne...
kabloyu bi de kendi bilgisayarınızda deneyin.
antivirüsün engelleme gibi bir durumu var. onu kontrol edin.
eger en son suclunun duvardaki ethernet olduguna kanaat getirirseniz ethernet kablosunu takın diğer ucuna test cihazını takın. ve dooogr switch kabinine... tüm kabloları sokun. tek tek deneyin. hangisinde yandıysa uc odur.
ya da okulun en eski elemanına sorun o size soyler bunlar bu tarafa sunlar o tarafa baglı diye

hocam daha yapamazsan müdür yardımcımız bi kablosuz kart alıp okulda kablosuz bağlantı varsa onu kullansın :wink:

Büyük ihtimalle switch'teki uç çıkmıştır. Bilgisayar açıkken switchin bulunduğu yerden çıkan kablo var mı kontrol edin, tek tek deneyin, switche taktığınızda ışık yanan canlı uçları tespit edin.

Bizim memlekette bu işi ameleler yaptığı için kabloları etiketlemek akıllarına gelmiyor. Bizim ilk öğrendiğimiz şey kabloların etiketlenmesi idi. İlk öğrendiğimizde belki bir amele kadar iyi ve pratik kablo çakamıyorduk bizi bir amele görse kendince kınardı ama etiketlemedikten sonra o kabloyu iyi çaksan ne olur be amele. Ben kablo çakmayı öğrendim, sen kadar da pratik yapıyorum artık. Ama sen hala etiketlemeyi öğrenmedin, yapmıyorsun. Demek geliyor içimden böyle amelelere.

Okuldaki ethernet uçlarını ben etiketledim. Listesini yaptım, ağ alt yapısını çıkardım. Büyük ihtimalle sizin okulda da etiketleme yapılmamıştır. Sök tak yaparak bulacaksınız teker teker. İki kişi olursa, telefonla haberleşerek biriniz bilgisayar başında, biriniz switch odasında olursa bu iş kolay biter.

Nerede inşa ettiği binanın bir yeri yıkıldığında oraya tamir, sökme, takma talimatını yazan ecdad, nerede şimdiki ameleler.

teşekkürler arkadaşlar, sorunu kablolu çözemedim ben de wireless usb adaptörü önerdim mdr yardımcıma, alıp onu kullancaz ylmz hocamın dediği gibi.

hocam bizim duvarlardaki portlardada sıkıntı var kablo takılı degil diyor arada internet kablosunun ucunu biraz ıslatıp duvara tekrar takıyorum çalışıyor ne hikmetse, bir senedir kablo takılı degil dedimi bunu yaptım işimi gördü :D

hocam bizim okulda da olmustu duvarı hifiden kırdım kablonun ucunu buldum ucundaki jak girişini deiştirdim sonra okulun hizmetlisi alçı ile kapattı 10 numara işçilik çıktı 1 senedir çok şükür sıkıntı yok :)

Geri