Büyük ihtimalle switch'teki uç çıkmıştır. Bilgisayar açıkken switchin bulunduğu yerden çıkan kablo var mı kontrol edin, tek tek deneyin, switche taktığınızda ışık yanan canlı uçları tespit edin.
Bizim memlekette bu işi ameleler yaptığı için kabloları etiketlemek akıllarına gelmiyor. Bizim ilk öğrendiğimiz şey kabloların etiketlenmesi idi. İlk öğrendiğimizde belki bir amele kadar iyi ve pratik kablo çakamıyorduk bizi bir amele görse kendince kınardı ama etiketlemedikten sonra o kabloyu iyi çaksan ne olur be amele. Ben kablo çakmayı öğrendim, sen kadar da pratik yapıyorum artık. Ama sen hala etiketlemeyi öğrenmedin, yapmıyorsun. Demek geliyor içimden böyle amelelere.
Okuldaki ethernet uçlarını ben etiketledim. Listesini yaptım, ağ alt yapısını çıkardım. Büyük ihtimalle sizin okulda da etiketleme yapılmamıştır. Sök tak yaparak bulacaksınız teker teker. İki kişi olursa, telefonla haberleşerek biriniz bilgisayar başında, biriniz switch odasında olursa bu iş kolay biter.
Nerede inşa ettiği binanın bir yeri yıkıldığında oraya tamir, sökme, takma talimatını yazan ecdad, nerede şimdiki ameleler.