DVD RW sürücüm DVD leri okuyabiliyor fakat CDleri okuyamıyo

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ragis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ragis

Site Gezgini
merhabalar,
DVD RW sürücüm DVD leri okuyo fakat CDleri okuyamıyor. Bütün CD leri boş CD olarak Görüyor. Bu problemi nasıl düzeltebilirim. Acaba DVD RW mı bozuldu. Sürücü de yüklü herhangi bir sorun görünmüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Lap topum ASUS F3E serisi

benm okuldaki öğretmen bilgisayarımda da aynı problem var bazı cdleri okuyor bazılarını okumuyor boş olarak gösteriyor virüsün de etkisi olabilir mi acaba?

Bilmiyorum ki. Aslında virüs de yok sayılır :D..
Benim ki Hiçbir CD yi okumuyor. yani bütün CD leri boş olarak görüyor.
ama DVD leri okuyabiliyor. Ne yapmam gerektiğini de bilmiorum :(

Benim dizüstünde de benzer bir problem yaşadım.Ama benim dizüstü dvd okuyup cd okumuyordu. DVD romun firmware'ini buldum ve yükledim.Bir de dvd rom için temizleyici üründen edindim.Şu an problem sona erdi. (dvd rom temizleyici almadan önce kulak temizleyici ucu pamuklu çubuğa kolonya damlatarak lensi temizlemiştim.Bu yolla sorun kısa bir süre için çözülüyor fakat tekrarlıyordu.)
Benim sorunum sizininden farklı da olsa çözümü kendimce böyle bulmuştum.Sizin sorunu çözermi bilmiyorum ama dvd romu, cd okuyup dvd okuyamayan arkadaşlara yardımcı olabilir.

:( teşkkr ederim.
yazılımsal bir problem yok gibi görünüyo. Temizleyelim bakalım. inşallah bende de işe yarar :)

Geri