DVD Sürücüm Öldü Sanki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mesut41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mesut41

Aktif Üye
İyi akşamlar arkadaşlar...Geçen akşam nero ile dvd kopyalarken program hata verdi...o andan itibaren dvd sürücüm ne okuyor nede yazıyor..nero programını kaldırdım,sürücüleri güncelledim ama hala laptopumun dvd sürücüsü(HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N) çalışmıyor..Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin...

belki bozuk dvd yüzündendir başka bir dvd-rw bağlayın deneyin bakalım ne olacak?

Hocam ben kaç zamandır öyle ölmüş DVD/CD-ROM/WRITER'larla uğraşıyorum. Kafayı sıyırmaya az kaldı. Bir CD'yi köşesinden kır hafif ısıt ve eğ, içine koy, öyle bi patlıyo ki :D Vuuuuuuuuuu, GÜMM

Rahmetliyi nasıl bilirdiniz hocam :) Garantisi dolmadıysa değişime.

hocam kesinlikle donanımsalmıdır diyorsunuz...dvd sürücü aygıt yöneticisinde var gözüküyor...sürücüyü kaldırıp bilgisayarı tekrar başlattığımdada sürücüyü otomatik olarak buluyor...

Mesut hocam ,

Aygıt yöneticisinde olması görünüyor demek sorunsuz çalıştığı anlamına gelmez. Bilgisayarla haberleştiği kısımları sağlamdır ki bu bölümleri kolay kolay zarar görmez. Ama optik sürücülerde özellikle okuma/yazma kafası ömrünü tamamladığında yapacak çok bir şey gelmiyor elimizden.

Harici bir optik sürücü önerebilirim. Vatan bilgisayarda LG'nin bir ürünü vardı geçenlerde indirimdeydi hatta 75 TL ye kadar düşmüştü fiyatı.

Geri