DYK istifa?

Kodla Büyü

neontester

Seçkin Üye
Seçkin Üye
iyi günler hocalarım. Hafta sonu girilen destekleme yetiştirme kurslarından öğretmen olarak istifa edilebilir mi? Belli bir mazerete bağlı ya da mazeretsiz istifa edilse sonuç ne olur?
resmi bir yazı aradım ancak bulamadım.

Kursu kapatma isteğinizi okul idaresine dilekçe ile vermelisiniz. Kurstan istifa edilmez, kursun kapanması istenir. Okul idaresinin de üst makama yazması lazım. Gerekçe olarak uygun bir sebep göstermeniz faydalı olacaktır. Ayrıca kimseye angarya iş yaptırılamayacağı ile ilgili birkaç kanun maddesi vb. de yazmayı unutmazsanız çabuk kapatırlar.

kursun kapatılması müdürün ilçe milli eğitime başvurması ile mi oluyor yani?

öğretmen ben artık kursa şu sebepten devam edemeyeceğim diye dilekçe verince gitmezse hakkında işlem yapılabilir mi?

neontester' Alıntı:
kursun kapatılması müdürün ilçe milli eğitime başvurması ile mi oluyor yani?

öğretmen ben artık kursa şu sebepten devam edemeyeceğim diye dilekçe verince gitmezse hakkında işlem yapılabilir mi?

Kurs resmi olarak kapanana kadar gitmeniz lazım. İlçede bu işler için bir komisyon kuruluyor. Gitmezseniz resmi yolla neden görevde olmadığınızı sorabilirler. Rapor vs. almazsanız sıkıntı olabilir.

teşekkür ederim.
şube müdürüyle konuştum o da aynı şeyi söyledi. dönemlik söz vermiş oluyormuşuz. ancak müdüre dilekçe verirsiniz ilçe dyk komisyonu kursu komple kapatabilir ya da yerinize öğretmen bulmanız lazım dedi.

Geri