DYK KURSLARININ KAPATILMA SEBEBİ KURSLARIN BOŞ GEÇMESİYMİŞ!!

Kodla Büyü

graphicera

Site Gezgini
Ankara Meb'i aradığımda kursların kapatılma sebebinin geçen sene verilen kursların boş geçmesi olduğunu söylediler.
Kursların boş geçtiğini fakat parasının alındığını, bu nedenle de devam eden soruşturmalar olduğunu bu sebeple de şuan açılmasının mümkün olmadığını söyledi kapatan kişi :verymad:
MESLEKTAŞLARINIZIN YAPTIKLARINDAN DOLAYI KAPATILDI DEDİ :verymad:
Bilginiz olsun.

Banada aynı şey söylenmeye çalışıldı devam devamsızlık raporları incelendi illerden gelen dendi

Cevap vermiş olmak için böyle bir cevap uydurulmuş bence. Başka hiçbir dersin kursu boş geçmemiş sadece Bilişim dersi mi boş geçmiş.
boş laf

Evet açılan bilişim kurslarının %90ı na devam eden olmamış!!! Bu nedenle kapatılmış! Gel de sinir olma. Benim öğrencilerim bilişim dersi olmasa kursa gelmeyeceklerini söylüyorlar. Durum nedir neden böyle bir mazeret bildiriyorlar anlamıyorum :verymad:

gkhankz' Alıntı:
Cevap vermiş olmak için böyle bir cevap uydurulmuş bence. Başka hiçbir dersin kursu boş geçmemiş sadece Bilişim dersi mi boş geçmiş.
boş laf
Çok fazla sayıda soruşturma varmış bu nedenle kapatılmış :?: Anlamak güç gerçekten de !!!

diğer kurslardan kaçanlar benim sınıfıma geliyordu nasıl boş geçiyormuş anlamadım :verymad:

boş geçiren kimse ona yaptırım uygulasınlar böyle çözüm mü olur? şimdi kendi meslektaşlarımızı şikayet etmeyelim ama boş geçen bir tek bilişim miymiş? Ayrıca benim iki gurubum vardı 25 ve 29 kişilik problemsiz ve isteyerek geldiler. benim suçum neymiş ?
ben inanmıyorum sebebin bu olduğuna, sebep bu olsa dahi çözümleri yine haksızlık

soruşturma varsa görevini yapmayanlara ceza versin kurs açtırmasın hangi branştan olursa olsun böyle sebep mi olur? tüm branşın kursunu kapatmak herkese başta öğrencilere yapılan haksızlık...

Böyle bir gerekçe olması akıl alır gibi değil, devamsızlık varsa kursu okul idaresi kapatmalı idi. Bu nedenle sorun yaşanmış ise sıkıntı okul idaresindedir. Münferit olaylar genellenemez, idarenin hatası ülke geneline sebep gösterilemez. Meslektaşım işini yapmamışsa onun kursunu kapatırsın, kalkıp kendi idari hatanızı bize söylerken bile biraz düşünmeniz lazım.

boyle sacma sapan bir sebep olamaz. ben kendimi bilir kendimi soylerim. hicbir zumrede de camur atmam. bu haksizliktir.

hadi desen laboratuvar olmayanlari kapattik. belki biraz aklima yatar gibi olur. ama sonra o zaman neden 5 ve 6. siniflarda zorunlu ders oldugu halde laboratuvarlar kurulmuyor derim.

ya anlarım hadi işlemioz bedavadan yiyoz hadi kabul (kesinlikle kabul etmem ama hadi mebin gönlü olsun) o zaman listede çıksın ilçe red versin. listeden isim silmekte ne oluyor. en yüksek puanlarla atanan zümrelerimi aptal yerine koymaya çalışan bir kurumun personeli olduğum için utanıyorum. :verymad: :verymad: :verymad:

bu dersi red eden sana gelsin ;
inanıyorsan Allah sana bu durumun on mislini gönderir, adalet arar duruma gelesin inşaallah. :x

Gecen yil en az devamsizlik benim dersimde oldu.ozaman bazi matematik ogretmenleri bunu yapsa tum matematik kursunu kapatabileceklermi? Cok yanlis cozumler bunlar.

boş geçireni kapat öyle saçma şey mi olur, diğerlerinin suçu ne? ayrıca bu her ders için geçerli , Beden eğitiminden top u verip kurs geçirenlerde var bu ne olacak?

Geçen yıl 7. Sınıflarda 5 Öğrencimin matematik kursuyla bilişim kursu çalıştı. Listede olmasına rağmen matematik dersine gittiler. Bilim sanata gidende oldu. Devamsızlığı kendi isteğiyle yapmıyor çocuk. Bir çok neden var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bizim okula da pek gelen öğrenci yok. Okulumu yekten kapatırlar, yoksa tüm meslek liselerini mi...

Bu cevap denetlemede ne kadar eksik olduklarını gösteriyor.işini düzgün yap denetle devamsiz olanlari kapa.benim kursuma devamlilik varsa denetimler düzgünce yapiliyorsa benim günahim ne?kendi hatalarini bizden çikariyorlar pes.diger kurslarda ne kadar devamlilik var o da ayri bi konu tabi.

Başka derslerin kursları biz kurs açınca eksiliyor bence bundan kapattılar bizim dersi. Benim 8ler Haziranda bile geldi kursa. Geçen sene kurslar 5 kişi bile olsa kapanmayacak demediler mi. Bir türlü gerekçe bulamadılar yaptıkları işe. Önce kapatıp sonra gerekçe arayınca böyle oluyor.

Geçen sene BTR olanlar DYK için ekders alamaz diye bir yazı çıkarttılar.
Bana kaç kere kursunu kapat ekders alamayacaksın dedier ben gerekirse ücretsiz vereceğim dedim 1 ay ekders vermediler ben kurs vermeye devam ettim.
Sonra durum düzeldi eğer ben direnmeseydim kursa gelen olmadı kapandı diyeceklerdi. :verymad:

Geçen sene bu süreçte birçok bilişim dyk kursu zorla kapandı. Aynenbadi arakadaş çok iyi bilir(en çok mücadele eden arkadaşlardan biriydi.)

mehmet33' Alıntı:
Geçen sene bu süreçte birçok bilişim dyk kursu zorla kapandı. Aynenbadi arakadaş çok iyi bilir(en çok mücadele eden arkadaşlardan biriydi.)
bilmezmiyim hocam ne mücadele etmiştik, bende 1.5 ay bedavadan kurs verdim öğrencilerime helali hoş olsun, sonradan düzeldi bu seferde başvuru süresi geçti diye ilçe MEM onay vermedi,müdürün karşısına çıktım kavga ettim , hakkımı helal etmiyorum öğrencileri hariç dedim..
Bu sorunda hep birlikte bastırırsak düzelir

Nerden bakmış bakanlık devamsızlıklara acaba geçen sene sisteme bile girilmedi okul idaresi yaptı devam devamsızlığı. Bu sene modüle eklemişler hadi bu sene takip edersin ama geçen sene nerden gördüler devamsizlığı. Hadi öyle olsun devamsızlık varda okul kursu kapatır süre dolunca zaten . Bilgisayar yerine müzik resim seçtirdikleriniz devam edecek mi şimdi. Bu bahane maddi kısıntı bahanesinden daha saçma üstelik bizleri suçlayan birşey. Haketmediğimiz paraları almışız öyle diyorlar resmen. Özrü kabahatinden büyük diye buna diyorlar sanırım.

mazeret uydurun da bu kadar komik olmayın arkadaş.millet gelmiyorsa matematiğe, fene gelmez.bilişime, zeka oyunlarına gelmeyen öğrenci mi olur.

geçen sene gelip kontrol ettiler. tüm sınıflar 5-6 kişi iken bilişim dersimizin kursunda 15 kişilik sınıfın 13-14 ciarında öğrencilerin katılımı vardı. Bu tamamen geçiştirmek için verilmiş bir cevap

Geçen sene sürekli devamsız olan öğrencileri kurs listesinden silmek istedik. Bu öğrenciler arasında taşımalı öğrencilerde vardı. Düşünün bu öğrencilerin devamsızlığı taşımalı listesinde zaten belli. Ancak milli eğitim müdürü okul müdürümüzü ben yanındayken aradı. Sayı az bakanlıktan bastırıyorlar. Tüm öğrencilere kurs seçin demişti. Şimdi neyin devamsızlığından bahsediyorlar. Ayrıca benim kursum en çok devam edilen kurstu. Bilişim dersinden öğrenci neden kaçsın. Öğrenciler internet kafelere mahrum kalmasın diye okul idaresinin 1000 tl masraf harcayıp yazıcı ve Wireless adaptörü aldık internet bağladık. Çocuklar ile bir saat ders işleyip bir saat ödev araştırmaları ve ebayı kullanmalarına izin veriyordum. Her ay toner dolduruyorduk. Evet bunlarla boş geçirmek bu kararı alanlara hakkımı helal etmiyorum. Bizi bu duruma düşürenler aynı haksızlıklarla sınansın.

Anlaşılan o ki bu işi mahkeme paklayacak. Bütün derslerin kursları, tam takır geliyor bir tek bilişim mi eksikmiş? Bilişim öğretmenleri mi hak yiyor muş? O zaman idarecilerin ne yapar, ilçe memler niye var? Madem öyle müfettişlerin bir gün benim okuluma gelip denetleme yapmadı. Keşke gelip görseler, eksik yapmışsınız deseler... o da yok.
Enerjimizi bu işlere harcıyoruz ona yanıyorum. Bilişim çağı gibi terimlerle, tribünlere oynayanları gördükçe ağzının üstüne kürekle vurasım var. Bizden istenen belli ki düşünme! soru sorma! araştırma! karıştırma! merak etme! kurcalama!
Kusura da bakmasınlar, sırf bunlara inat, bilişimden egzersiz için başvuracağım.
Açılır açılmaz umrumda değil, birileri istiyor diye öğrencilerimin bu çalışmalardan mahrum kalmasına göz yumamam!

erdcannet' Alıntı:
Anlaşılan o ki bu işi mahkeme paklayacak. Bütün derslerin kursları, tam takır geliyor bir tek bilişim mi eksikmiş? Bilişim öğretmenleri mi hak yiyor muş? O zaman idarecilerin ne yapar, ilçe memler niye var? Madem öyle müfettişlerin bir gün benim okuluma gelip denetleme yapmadı. Keşke gelip görseler, eksik yapmışsınız deseler... o da yok.
Enerjimizi bu işlere harcıyoruz ona yanıyorum. Bilişim çağı gibi terimlerle, tribünlere oynayanları gördükçe ağzının üstüne kürekle vurasım var. Bizden istenen belli ki düşünme! soru sorma! araştırma! karıştırma! merak etme! kurcalama!
Kusura da bakmasınlar, sırf bunlara inat, bilişimden egzersiz için başvuracağım.
Açılır açılmaz umrumda değil, birileri istiyor diye öğrencilerimin bu çalışmalardan mahrum kalmasına göz yumamam!
egzersiz de aynı dersi verip diğerleri 2 kat alırken siz normal ek ders alacaksınız.. ben tam aksine mücadele edeceğim onlara fırsat vemeyceğim,egzersiz açtıryorlarsa dyk da hakkımız açabilmeliyiz. okulmda müzik-beden açtı,bu nasıl iş diyen yok

Geri