DYK Sınıf Tanımlama

Kodla Büyü

radicalbrain

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaslar

gecen dönem TEOG dersleri haric tüm dersleri ayri ayri sinif olarak tanimlamistim e kurstan herhangi bir sorun da olmuyordu. lakin bu donem yine sinif olusturma asamasinda sikinti cikariyor sistem.

orn: bilisim sinifi actiniz ve ogrencileri tanimladiniz. daha sonra sosyal bilgiler icin sinif actiginizda hem bilisimi hem de sosyal bilgileri secen ogrenciler artik gorunmuyor. yani ogrenci sadece tek ders secebiliyor. ogrenceiyi ilk sosyal bilgiler sinifina eklerseniz bu sefer bilisimde gozukmuyor.

memle konustum bakanliga iletcegini soyledi. ayni sikintiyi yasayan var mi?

Hocam öğrenci tercihlerini gene uzattılar 22 ocağa kadar.

Bence ondan sonra sınıf tanımlamalara geç. Belki sistemseldir arıza. Bende yapmadım, öğrenci tercihlerinin kapanmasını bekliyorum :+1:

8 siniflari hallettim ama 5 6 7 ler sorun listeleri silmek gerekecek. biraz bekleyelim bakalim ne olacak. :)

radicalbrain' Alıntı:
merhaba arkadaslar

gecen dönem TEOG dersleri haric tüm dersleri ayri ayri sinif olarak tanimlamistim e kurstan herhangi bir sorun da olmuyordu. lakin bu donem yine sinif olusturma asamasinda sikinti cikariyor sistem.

orn: bilisim sinifi actiniz ve ogrencileri tanimladiniz. daha sonra sosyal bilgiler icin sinif actiginizda hem bilisimi hem de sosyal bilgileri secen ogrenciler artik gorunmuyor. yani ogrenci sadece tek ders secebiliyor. ogrenceiyi ilk sosyal bilgiler sinifina eklerseniz bu sefer bilisimde gozukmuyor.

Problem hala devam ediyor mu sayın hocam

radicalbrain' Alıntı:
merhaba arkadaslar

Hocam bildiğim kadarı ile sistem böyle. Bir öğrenci sadece bir sınıfta görünebilir. O yüzden mümkün olduğu kadar ortak dersler belirleyerek sınıf oluşturmaya çalışınız. Tek ders olsa bile neticede bir sınıfa atıyorsunuz.

bizim ilçedeki okullarda da karşılaştık bugün iki okulda bu sorun ile, bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

Sizler nasıl sınıf oluşturuyorsunuz biraz anlatır mısınız? Biz en çok seçilen 3 derse göre yapıyoruz. Mat-fen-turkçe, mat-fen-ing, mat-fen-bilişim gibi 2 şer saatten 6 saat oluyor. Bu sınıflarada öğrenci aktarıyoruz. Bazen öğretmen, derslik sıkıntısından dolayı bazı sınıfların mebcudunu arttırıp 4 ders ve 4 öğretmen atıyoruz. Burdaki mantığa göre bazı öğrenciler seçtiği 3. Dersi farklı sınıfta gidip alıyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum.

ben secilen ders icin ayri ayri sinif olusturuyordum. ogrenci hangi dersi sectiyse ona gidiyordu. sadece program olustururken biraz zorluk oluyor ama cakisma olmadan bir sekilde ayarliyordum.

gecen sefer alttaki ss'daki gibi yaptim ama bu donem sikinti var.

Ekli dosyalar

• sinif.jpg
    sinif.jpg
    429.6 KB · Görüntüleme: 1,834
M@honi' Alıntı:
Sizler nasıl sınıf oluşturuyorsunuz biraz anlatır mısınız? Biz en çok seçilen 3 derse göre yapıyoruz. Mat-fen-turkçe, mat-fen-ing, mat-fen-bilişim gibi 2 şer saatten 6 saat oluyor. Bu sınıflarada öğrenci aktarıyoruz. Bazen öğretmen, derslik sıkıntısından dolayı bazı sınıfların mebcudunu arttırıp 4 ders ve 4 öğretmen atıyoruz. Burdaki mantığa göre bazı öğrenciler seçtiği 3. Dersi farklı sınıfta gidip alıyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum.

eger sistem duzeltilmezse ben de sizin yaptiginiz gibi yapmak zorunda kalacagim.

Arkadaslar bu sorun gala devam etmekte. Sistemsel ve duzeltilecegini sandim ama hicbir duzeltme yok.

Arkadaşlar 600 öğrenciyi 45 farklı kursa dağıtmayı beceremedik, makro/program bir çözüm üreten yok mu?
Sınıfları bir türlü oluşturamadık!

Arkadaşlar ben ilçemde DYK panel kullanıcısı olarak görevlendirilmiş bir bilgisayar öğretmeniyim. İlçemizde ki bir okulda bahsettiklerinize benzer bir sorunla bugün karşılaştık ve size çözüm olur mu bilmem ama biz sorunu şu şekilde çözdük . Daha doğrusu çözdüğümüzü düşünüyoruz:). 5 sınıf başvurularından en az 10 tercih en fazla 30 tercih yapılmış dersleri belirledik (Şansımıza 25'in üstünde tercihli ders çıkmadı yoksa 2 sınıfa bölünmesi gerekirdi ve bu çözüm yolu bir işe yaramazdı sanırım).4 ders çıktı bu şekilde olan. Bizde 5/a diye bir sınıf oluşturduk ve içerisine bu 4 dersi vereceğimiz öğretmeni atadık. Öğrenci atama ekranına baktığımızda 5 sınıflardan 4 farklı kursu seçmiş 33 öğrenci vardı. Bizde CTRL tuşunu basılı tutarak tüm öğretmenleri seçip öğrenci seçim ekranında tüm öğrencileri seçip öğrencileri atadık. Sınıf oluşturulmuş oldu. Sadece şöyle bir sorun çıkabilir. Ders programını yaparken bu dört ders aynı gün ve aynı saate planlanmamalı. Yoksa türkçe dersinde olması gereken bir çocuk aynı zamanda matematik dersinde de bulunması gerekebilir. Yada planlanırken aynı saate denk gelen kursların listesindeki öğrenciler kontrol edilmeli. Umarım bir çözüm olur. Şimdilik bildiğim bu kadar. Kolay gelsin

Geri