Eğitci Formatörlük belgesi için kurs ne zaman açılacak?

Kodla Büyü
Hocam arkadaş bildiğim kadarıyla Eğitici Formatör zaten. Birde kursu var bunun özellikle 2008 Şubat sınavından sonra yeni başlayan arkadaşlar bu kursu almadı diye biliyorum. Çünkü böyle bir kurs açılmadı. Açılsa da bizde şu belgeyi alsak iyi olur.

arkadaşlar, bende eğiticiyim. soruyu şöyle sorayım.

2008 şubat ayından sonra EBİTEFO olarak görevlendirilenler ile bu tarihten önce görev alan ancak eğiticilik belgesi olmayanlar için belge alabilecekleri bir kurs açılacak mı demek istemiştim. biliyorsunuz ki, bazı eğitici arkadaşlarımızın eğiticilik belgesi var... Olmayanlar için ikinci bir kurs açılamaz mı? Ankara'da görev yapan EBİTEFO arkadaşlarımız bu konuda bir çalışma yapabilirlerse iyi olur diye düşünüyorum...

EĞİTEK bu konuda gerçekten çok geç kalmıştır...

Şimdiye kadar Eğitici Formatörlar için çoktan kurs düzenlemeliydi... 2008 de yapılan sınav A+ seviyesinde olduğu için kursa gerek yok da deniliyor; o zaman belge verilmesi gerekmez mi?

Günümüzde bir AVCI 'ya bile kursa gitmeden, "Avcılık Sertifikası" almadan avlanma izni verilmezken...

EĞİTEK bu konuda neden bir girişimde bulunmuyor? İLGİNÇ!!!

Evet arkadaşlar.

Bu konuda gerçekten bir belirsizlik var. Bu başlık altında toplansak ve birlikte böyle bir ihtiyacın olduğunu iletsek daha güzel olur diye düşünüyorum.

Sesimiz daha yüksek çıkar ve birilerine belki sesimizi duyurabiliriz.

Bu kursu almayan arkadaşlar burada toplansa ve kaç kişi olduğumuzu öğrensek ona göre talepte bulunabiliriz belki.

Ağlamayan çocuğa meme vermezler değil mi? :D

1. Ebitefo kursunun süresinin 4 hafta olduğunu ve bunun sadece 10 günlük kısmının yatak ücretinin karşılandığını biliyor muydunuz?
2. Ebitefo kursuna eski programında dreamweaver, flash, c# ve sql server vardı 1 her haftalık dönemlerde bunların ilk 2 si zaten web tabanlı içerik kurslarında anlatılıyor. ister c# ister ms sql server kursu 1 er haftalarda öğrenilemez. anlatanlarda sadece genel mantığını verirler. Yararlı olmaz.
3. Ebitefo kurs belgelerine bakılmaksızın en az bir görevlendirme döneminde ebitfo olarak görev yapan ebitfo arkadaşlar istek ve ihtiyaç olması dahilinde ebitefo olma yeterliliğine sahiptirler. Yani arkadaşlarım 2007-2 de göreve başlamış ve hala bu kursu almamış bir ebitefo olarak söylüyorum. Bir işe yaramayacak bir belge için 4 hafta Ankarada ailenizden uzakta kalmanıza değmez. Bilgi anlamında size pek birşey katmaz.

togius' Alıntı:
1. Ebitefo kursunun süresinin 4 hafta olduğunu ve bunun sadece 10 günlük kısmının yatak ücretinin karşılandığını biliyor muydunuz?
2. Ebitefo kursuna eski programında dreamweaver, flash, c# ve sql server vardı 1 her haftalık dönemlerde bunların ilk 2 si zaten web tabanlı içerik kurslarında anlatılıyor. ister c# ister ms sql server kursu 1 er haftalarda öğrenilemez. anlatanlarda sadece genel mantığını verirler. Yararlı olmaz.
3. Ebitefo kurs belgelerine bakılmaksızın en az bir görevlendirme döneminde ebitfo olarak görev yapan ebitfo arkadaşlar istek ve ihtiyaç olması dahilinde ebitefo olma yeterliliğine sahiptirler. Yani arkadaşlarım 2007-2 de göreve başlamış ve hala bu kursu almamış bir ebitefo olarak söylüyorum. Bir işe yaramayacak bir belge için 4 hafta Ankarada ailenizden uzakta kalmanıza değmez. Bilgi anlamında size pek birşey katmaz.
Hocam haklısın 4 hafta ziyan olacak ama bu belge alınmadan da hala aday eğitici sayılıyorsun. Biz asil eğiticiyiz de ne değişti :)

O zaman müfredat yeniden düzenlensin. Mesela kurs 2 hafta olsun. Gerekli çalışmalar yapılıp yeni bir kurs açılsın. 2007 den beri bu işi yapmaya çalışan arkadaşlara da haksızlık yapılmasın? Onlara da bu fırsat verilsin değil mi?

Eğitimlerin yüzüyüze yapılması şart değil, online eğitime alınsın, 2 haftahatta 4 ahfta online, 1 yada 2 ahfta yüzyüze eğtim olabilir.
Düzenelen birçok Hizmetiçi Eğitim Programı öğlene kadar eğitim öğleden sonra sosyal faaliyet. Eğitimlerden de herkes eşit olarak faydalanamamakta. Dolayısla öncelikle Bkanlık Merkez Birimleri, Hizmetiçi Eğitim ve Eğitek bir masaya oturarak bütün hizmetiçi eğitmlere online uzaktan eğitimle katılım sonrasında gerekiyorsa yani alanda uygulama yapılacak farklı etkinlikler varsa yüzyüze kısmına çağırmalıdır. Bu anlamda üniversitelerden derstek alınabilir. www.orav.org.tr de ki e-kampus uygulaması örnek alınablir.

arkadaşlar, biliyorsunuz kamu hizmetlerinin hangi alanında görevli olursak olalım, bilgiden çok belge gerekiyor. Doğrusu konuyla ilgili yeterli yorum yapılmamış olması üzücü. Bir arkadaşımızın konuyu maddi yönden ele almış olmasını garipsedim doğrusu. Neyse, hayırlısı olsun arkadaşlar.. Tuhaf olan bi durumda bu konunun 500'ün üzerinde görüntülenmiş olmasına rağmen yorumların 10 larda kalmış olması.. Bu belgenin verilmesi için bir kurs açıldığında sadece ben değil, belgesi olmayan tüm eğitici arkadaşlarımız yararlanacaklardı.. Mesaj yazan ve sadece bakmakla yetinen! tüm arkadaşlara yine de teşekkürler, herkese başarılı çalışmalar diliyorum

Hocam eğer kurslar gerçekten verilen emeklerin kaşılığını veriyor olsa tmm derim de eski müfredata gibi açılacak olan bir eğitici for. kursuna katılmak bence çok mantıklı değil. Sabah akşam c# ve sql server le uğraşan biri olarak söyleyeyim 1 er haftalık kurslar size hiç birşey katmaz. sadece belge için eğiticilik yapılacaksa da hiç yapmam. kurs belgem olmadığından beni eğitic yapmayacaklarsa hiç yapmasınlar. Okul for. olurum piyasaya daha çok iş yapmaya fırsatım olur. Aldığımda aynı para derim devam ederim. Hocam inanın insanları yıldırdılar. Adamlara rüyalarında görecekleri şeyleri yapsanız yaranamazsınız. eğiticiliyim ama şunu diyebilirim eğitici for. kadar kaliteli insanları kaybediyor meb. ve eğiticilik bitmiştir. Şöyle söyleyeyim her haltlarına yarayacakları prog. yazıyoruz. işe yaramayacak bil. toplayı bir lab. haline getiriyoruz. bunun için oraya buraya kendi arabamızla gidiyoruz. ne bilgisayar veriyorlar ne masa. kendi laptoplarımız olmasa söyleyecekleri bile yok. çift çekirdek mak. tüm parçaları yürütülür bunu tutanakla belgelendiririz. bizi kale bile almazlar. 3 günlük memura sana sormadan sana geçici verilen bilgisayarı verirler. af buyrun belge olsa ne olcak olmasa ne olacak sokayım böyle eğiticiliğe

togius' Alıntı:
Hocam eğer kurslar gerçekten verilen emeklerin kaşılığını veriyor olsa tmm derim de eski müfredata gibi açılacak olan bir eğitici for. kursuna katılmak bence çok mantıklı değil. Sabah akşam c# ve sql server le uğraşan biri olarak söyleyeyim 1 er haftalık kurslar size hiç birşey katmaz. sadece belge için eğiticilik yapılacaksa da hiç yapmam. kurs belgem olmadığından beni eğitic yapmayacaklarsa hiç yapmasınlar. Okul for. olurum piyasaya daha çok iş yapmaya fırsatım olur. Aldığımda aynı para derim devam ederim. Hocam inanın insanları yıldırdılar. Adamlara rüyalarında görecekleri şeyleri yapsanız yaranamazsınız. eğiticiliyim ama şunu diyebilirim eğitici for. kadar kaliteli insanları kaybediyor meb. ve eğiticilik bitmiştir. Şöyle söyleyeyim her haltlarına yarayacakları prog. yazıyoruz. işe yaramayacak bil. toplayı bir lab. haline getiriyoruz. bunun için oraya buraya kendi arabamızla gidiyoruz. ne bilgisayar veriyorlar ne masa. kendi laptoplarımız olmasa söyleyecekleri bile yok. çift çekirdek mak. tüm parçaları yürütülür bunu tutanakla belgelendiririz. bizi kale bile almazlar. 3 günlük memura sana sormadan sana geçici verilen bilgisayarı verirler. af buyrun belge olsa ne olcak olmasa ne olacak

Genel durumun vahametini küçük bir kısmıyla özetlemiş arkadaşımız... Daha vahim durumlarda var... Belki paylaşan olur bu yazıdan sonra...

Malesef Eğitici Formatörler hak ettikleri değeri göremedikleri için yaptıkları işlerin kıymeti bilinmediği için küstürülmekte ve de yetenekli arkadaşlarımız yavaş yavaş kaybedilmektedir...

Bir düzenleme yapılmazsa bu işi hakkıyla yapanlar meydandan çekilecek, yerleride büyük bir olasılıkla gayesi ücretini doldurmak olan, gösteriş meraklısı, iş yapmayan ama bolca laf yapan, çapsız, bilgisayarın-bilişimin b sinden bihaber sözde "Bilgisayar Formatörleri" tarafından doldurulacak... Belki o zaman kaybedilen "değerlerin" farkına varılmaya başlanır...

Aslında bunları niye yazdım diye kendime kızmıyor değilim...

Belli ki ; sanki eğitimin kalitesine önem veren, umursayan yöneticiler varmış gibi düşünüyoruz hâlâ...

Yukarıda arkadaşın birisi "sayfayı 500 kişi görüntülemiş 14 kişi yorum yazmış" diye sitem etmiş...

Bu derin sukût kahırdandır arkadaş, kahırdan... Aslında bu derin sukût öyle bir isyanın çığlığı ki... Anlayana...

hocam ne kursu, eğiticilik yapcak halmi kaldı, hiçbirşeyden saymıyorlar
adamdan saymaycaklar artık
klavuza formatörlere kız verilmeyecek diye bir madde eklenecek neredeyse,
bu şartlardan sonra eğiticilikti formatölüktü sıcak bakan varmı hala

Bu işin suyu çıktı iyice. Fazla uzun sürmez merak etmeyin. Personelin elinde oyuncak olduk. Yakında ipimizi çekecekler.

Her görevlendirme dönemi aynı geyik. Kim kimin ipini çekmiş bu güne kadar. Otomatiğede bağladılar görevlendirmeleri her il kendisi yapıyor işte 6 ayda bir. Memnun olmayanlar ayrılsın hiç olmazsa hevesli olanlar gelsin birazda onlar çeksin bu işin kahrını.

Geri