Eğitici İken Açtığım Kursun Parasını İstiyorlar!

Kodla Büyü
Arkadaşlar merhaba;

2008 yılında Aksaray'da eğitici formatör iken akşam açmış olduğum mahalli web tasarımı eğitimden almış olduğum 800 tl için bugün kurumuma yazı gelmiş mal müdürlüğüne yatırması dekontunu kuruma teslim etmesi şeklinde.. Bu nasıl olabiliyor? Aylar önce konu ile ilgili müfettiş gelmişti işte hizmet içi eğitimler zaten eğitici formatörlerin görevi bu görevden dolayı ekstra ek dersi ücreti ödenemez soruşturma açılmış seninde fikrini istiyorlar demişti ben de bir şeyler yazmıştım. alınan hizmet içi eğitim olurunda bana ek ders ödeneceği belirtiliyordu ben de bu nedenle eğitimi açtım zaten web tasarım kursunun eğitici formatörlükle alakası yok demiştim. müfettiş bundan sonra bir de savunmanı isterler ona göre parayı geri isteyebilirler demişti. Ama bu ikinci basamak olmadan mail yoluyla kuruma yazı gönderilip kursun parası benden isteniyor. ben müfettiş geldiğinde ifadem de alınan kurs onayında ek ders ödeneceği valilikten olurun bu şekilde alındığını falan belirtmiştim ama hiç okumadan heralde zimmet çıkarmışlar

Soru 1: Yaz tatilinde bu yazıyı bana nasıl tebliğ edecekler? Kuruma bıraktığım adrese posta ile gönderip falan tebliği gibi bir şey var mı?
Soru 2: Bu parayı ödemeden mi yoksa ödeyipte mi itiraz edeceğim.? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum...

Yanılmıyorsam borç ödenmeden mahkemeye verilirse faiz işleyebilir borç çıkarılan meblağa.

omd' Alıntı:
Yanılmıyorsam borç ödenmeden mahkemeye verilirse faiz işleyebilir borç çıkarılan meblağa.
hocam tatildeyim çok uzaklardayım. ödeme 7 temmuza kadar yatırılması şeklinde imiş. şimdi bana yazıyıtebliğ edemiyorlar eylülü bekleme şansım var mı?

1. parayı pasha pasha ödeyeceksin hacım.
2. yargı yolundan bişey çıkmaz. malum yönetmelikler vb yorum tarafı daha açık olduğu için uygulamada senin durumuna düşen sayısı çok oluyor.
gözünün başının sadakası olur boşver. 800 TL öğretmen için para değil. 15 sa çalışıp tonla ek ders alınıyor ya :)

geçmiş olsun.

saygılar

bir zamanlar bizde vermiştik kurs ..o yıllara ait tonla kursumuz vardı..Sizden neden geri istediler acaba

formator5555' Alıntı:
bir zamanlar bizde vermiştik kurs ..o yıllara ait tonla kursumuz vardı..Sizden neden geri istediler acaba

bazı illerde soruşturma yapılmış. çoğunda yapılmamış hocam. denge tazminatı sorunu gibi

poet' Alıntı:
omd' Alıntı:
hocam tatildeyim çok uzaklardayım. ödeme 7 temmuza kadar yatırılması şeklinde imiş. şimdi bana yazıyıtebliğ edemiyorlar eylülü bekleme şansım var mı?
Eylül'ü bekleyebilirsiniz, ama yasal faiz eklenir.

swanp' Alıntı:
1. parayı pasha pasha ödeyeceksin hacım.
2. yargı yolundan bişey çıkmaz. malum yönetmelikler vb yorum tarafı daha açık olduğu için uygulamada senin durumuna düşen sayısı çok oluyor.
gözünün başının sadakası olur boşver. 800 TL öğretmen için para değil. 15 sa çalışıp tonla ek ders alınıyor ya :)

geçmiş olsun.

saygılar

1. web tasarım kursu ile web tabanlı içerik geliştirme kursu farklı şeyler arkadaş web tasarım kursu açtım diyor. Proje kapsamında açmadığından dolayı kurs parasını ondan alamazlar. Kurs ücreti ödenmemesine dair yazıda Proje Kapsamında Olan kursların ücretleri ödenmez yazar hacım...

2. 800 TL senin cebinde çıksaydı acaba o gülen yüzü yapabilir miydin? Bence biraz duyarlı olmasın swanp kardeşim.

2-Formatör öğretmenlerden formatörlük alanlarına göre belirlenmiş bulunan ve görevlendirme onaylarının dayanağını oluşturan “görevlendirme ve çalışma esasları”nın bir zorunluluğu olarak hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, geçici görevlerinin bir gereği olarak yürütmek durumunda oldukları bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmayacaklardır.

3-Formatör öğretmenlerden formatörlük alanlarına göre belirlenmiş bulunan ve görevlendirme onaylarının dayanağını oluşturan "görevlendirme ve çalışma esasları"nın dışında kalan konularla ilgili olarak hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak Karar'ın 7. maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılacaklardır.

4-Formatör öğretmen olmayıp asli görevlerinin dışında başka bir görevi yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilenlerden hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak Karar'ın 7. maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılacaklardır.

togius' Alıntı:
2-Formatör öğretmenlerden formatörlük alanlarına göre belirlenmiş bulunan ve görevlendirme onaylarının dayanağını oluşturan “görevlendirme ve çalışma esasları”nın bir zorunluluğu olarak hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, geçici görevlerinin bir gereği olarak yürütmek durumunda oldukları bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılmayacaklardır.

3-Formatör öğretmenlerden formatörlük alanlarına göre belirlenmiş bulunan ve görevlendirme onaylarının dayanağını oluşturan "görevlendirme ve çalışma esasları"nın dışında kalan konularla ilgili olarak hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak Karar'ın 7. maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılacaklardır.

4-Formatör öğretmen olmayıp asli görevlerinin dışında başka bir görevi yürütmek üzere geçici olarak görevlendirilenlerden hizmet içi eğitim kurslarında ders verenlerin, bu kapsamdaki görevlerine bağlı olarak Karar'ın 7. maddesine göre ayrıca ek ders ücretinden yararlandırılacaklardır.

hocam bu yazının tarihi nedir acaba?

ben kendimi savunurken bunları söyledim ama sallayan olmadı..

hocam bu parayı önce ödeyeceksin sonrada mahkemye gidip paranı geri alacaksın. mahkemiyi kaybetme ihitmalin yok. bu kusur senle alakalı değil ve size bilgi verilmemiş

per1.jpg

per2.jpg

bu yazılara istinaden 120 saatlik web tasarım kursu ücretini senden sittin sene alamazlar. Web tabanlı içerik geliştirme eğitimi 90 saat tir ve ebitefoların görevlendirildikleri cisco, intel gibi proje kapsamındadır. Hıyarlık yapıyorlar yok yere paranı heder etme.

cesur yürek99' Alıntı:
hocam bu parayı önce ödeyeceksin sonrada mahkemye gidip paranı geri alacaksın. mahkemiyi kaybetme ihitmalin yok. bu kusur senle alakalı değil ve size bilgi verilmemiş

cesur kardeş olayda kusur bile yok web tasarım kursu proje kapsamında değil bundan üstteki yazıya binaen ücret bile isteyemezler. Parayı geri vermesine bile yok.

togius' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

cesur kardeş olayda kusur bile yok web tasarım kursu proje kapsamında değil bundan üstteki yazıya binaen ücret bile isteyemezler. Parayı geri vermesine bile yok.

hocam işin usul kısmı böyledir. arkadaş bu işi sözlü olarak gidip ikna edebilirse ona bişe diyemem ama illa isterlerse o zaman ödeyecek sonra mahkemye gidecek. eğer sendikalı ise sendika avukatları bu işi çözer

cesur yürek99' Alıntı:
togius' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

hocam işin usul kısmı böyledir. arkadaş bu işi sözlü olarak gidip ikna edebilirse ona bişe diyemem ama illa isterlerse o zaman ödeyecek sonra mahkemye gidecek. eğer sendikalı ise sendika avukatları bu işi çözer

Genelde eski kafalı memurlar önce öde sonra ne yaparsan yap mantığında çalışırlar. Robotlarda bile yapay da olsa zeka vardır, bizim eski kafalı memurlarda ... Neyse anladınız siz :D

Mahkeme filan da derseniz "İstersen git, ama kaybedersen tüm masrafları ödetirler" diye akıllarınca sizi uyarırlar. O kadar yıl masa başında pineklemiş, bir arpa boyu yol gidememiş güzel yurdum memurları.

omd' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
togius' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

Genelde eski kafalı memurlar önce öde sonra ne yaparsan yap mantığında çalışırlar. Robotlarda bile yapay da olsa zeka vardır, bizim eski kafalı memurlarda ... Neyse anladınız siz :D

Mahkeme filan da derseniz "İstersen git, ama kaybedersen tüm masrafları ödetirler" diye akıllarınca sizi uyarırlar. O kadar yıl masa başında pineklemiş, bir arpa boyu yol gidememiş güzel yurdum memurları.
senin başına böyle bir iş gelse gideceğin yer avukat olur avukatta önce öde sonra yanıma gel dava açalım deyince sen aski kafasın diyeceksin oda sana ne diyecek tahmin et...
hayatında hukuk dersi aldın mı bilmiyorum yada hukukla uğraştın mı? onuda bilmiyorum. eskiden davayı kaybeden memurdan para alınmazdı ama son altı aydır. kaybettiğin her dava için 600 tl avukat parası ödersin. senin anlaşılan azdaha büyüyp o yurdumunun güzel memurlarına karışman lazım. eğer bu kişiye resmi olarak bu parayı talep etmişlerse onu mecbur ödemek zorundadır. kendisinin haklı olduğu ancak mahkeme düzeyinde belirli olur. ama burda ağzı olan konuşuyor

İlk iş sil sile ile ilçe milli eğitim müdürlüğüne yada teftiş kurulu başkanlığına yaptıkları gerizekalı uygulama ve beceri eksiklikleri yüzünden hem maddi hem manevi yıpranma ile ilgili açacağınız dava ile ilgili dilekçe yazın gönderin.
Yahudinin hikayesini bilirsin hocam,
adam ertesi gün borcunu ödeyecek ama para yok borcunu ödeyemeyecek uyku tutmuyor,
karısı neyin var demiş adam anlatmış,
kadından camdan karşı eve seslenmiş " AGOP kocamın parası yok borcunu ödeyemecek haberin olsun" deyip camı kapatmış,
adam "ne yaptın sen kadın" deyince,
Hadi şimdi yat uyu birazda o uykusuz kalsın demiş.

arkadaşlar vur deyince öldürüyorsunuz. Anladığım kadarıyla poet arkadaştan bu konuda ifade isteniyor baştan böylelikle ilk itirazını yukarıda belirtilen eğitici formatör öğretmen çalışma esaslarının olduğu yazı ile itirazını yaparsın. Sana bu kurstan yazıda üstüne basa basa ücret ödenir yazıyor. Dilekçe işini görecektir büyük olasılık aksi durumda sendikalıysan sendika avukatınla görüş yoksa dışarıdan bir avukatla görüş.

Memura sehven ödenen ücretler dahi 2 ay geçtikten sonra geri alınamaz diye biliyorum.

neden bu öğretmenler kanun yönetmelik okumaz bilmez ? arkadaşlar adamı yanlış yönlendiren arkadaşlar gidin yönetmelikleri ,kanunları bi okuyun hele yav. erkes ayrı ayrı atmış tutmuş hala da atıyo :)

bilmem ödenen para geri ödenmezmiş de yuh artık yuhh. komiklikte son noktasınız yav :)

sendika avukatı ile bu konu hakkında görüştüm. Arkadaş parayı yatırmasın eğer davalık bir durum olursa zorla tahsil etmeye gitsinler dedi. Yoksa bazen de bu durum 1-0 yenik maça başlamak oluyormuş. Geçenlerde başına gelmiş mahkeme parayı derhal ödeyen kişiyi haksız bulmuş temyize gidince kararı düzeltebilmişler. Parayı senden zorla tahsil yoluna gidilsin. %100 bu para hakkın. Bazı memurların keyfi ve kronikleşmiş olumsuz zihniyetin eseri böyle durumlar oluşuyor.

Geçen senelerde gittiğim bir merkezi seminerin yolluk yövmiyesini almak için evraklarımı il mem muhasebeye veriyordum. Şef olmaz alamazsını hemen yapıştırdı. Katiyen dinlemiyor. Bende konuşmadan elindeki kağıtları alıp ilk sayfasında ki yazıyı parmağımla gösterdim "Yolluk ve yevmiyeleri bağlı bulundukları milli eğitim müdürlüğünce ödenir.". Sustu birşey diyemedi. Yani ilk satırını bile okumadan itiraz eder bu zihniyet...

Geri