hay ağzına sağlık tanes hocam şunu arkadaşlara analtamıyorum
Formatör = eğitici Formatör farkları yok sorunlar aynı, biri okulunda yaşıyor sorunun biri il de .
bazı arkadaşalr sanıyorlarki onlar okulda binbir zorluklarla uğraşırken eğiticiler yöneticilerle baş başa gülerek yeni hain planlar yapıyorlar
Oluşan ön yargıları kırmak bilgisayar öğretmenin, dersinin , formatörünün gerekliliğini anlatmak için biz burda çatlarken sanılıyorki keyif yapıyoruz .
Formatör öğretmen olmazsa eğitici olurmu birbirine bağlı bu işler .Sonra bu işler bitince benim döneceğim yer yine okulum ben ÖĞRETMENİM.
kaldı ki meb deki sabit fikirleri bırakın biz, bakanlıktaki arkadaşlar bile aşamıyor egitek deki arkadaşlarada acıyorum bazen , ankarada bilgisayarı daktilonun ekranlısı olarak gören hala bir çok idareci var.
bunlar ile uğraşılırken ne yazikki içten eleştrilmeyi içten parçalanmayı kabul edemiyor insan .
Bt öğretmenlerinin sıkıntısının ana kaynağıda fikrimce budur. genç nesil tecrübesiz nesil, ileriyi göremiyoruz.
formatörlük zorunlu oldu bir çoğumuzda düşünce 18 saat ekdersi kim alıyorki olsun zaten istiyorum.
bt dersinin notu kaldırıldı ses yok hatta bazı destek var ,
e baktılar ses yok bu sefer bt dersleri kaldırıldı ne oıldu yeni düşünce olsun zaten formatörüm.
mesailer 8-5 diye diretilmeye başlandı önemli değil idareci ile aram iyi beni idare eder.
bu gibi düşünceler yüzünden Bt öğretmenleri norm fazlası, dersi olamayan notu olmayan öğretmenler oldu.
işin acı tarafı formatörlük yüzünden de öğretmen den ziyade teknik personel durumuna düşürüldü.
dersler gidince norm fazlası duruma düşürüldü ki yakında okul okul gezmeler başlar formatörlük bitince .
8-5 yüzünden idareye dik duran, yanlızca işinin gereklerini yapmaya çalışan arkadaşlarım istenmeyen adam kötü adam durumuna düşüyor (ki bu arkadaşlar görevlerini layığı ile yerine getiriyorlar, )
ve biz bu arkadaşların işlerini yaptıklarını eksiklerini olmadıklarını bizi arayan idarecilerine anlatmakta zorlanıyoruz sebep iyide eski formatörüm şunuda yapıyodu bunuda yapıyodu . Adama anlatamıyoruz o iyi niyetinden yapıyodu mecbur değilllll.
Bu konu hakkında daha mesaj yazmayacağım ikili diyolağa girmek istemiyorum. ama bilinsinki tüm bt öğretmenlerinin sorunları da bir çözümleride bir ayrı gayrı yokdur.
Hepinize iyi günler dilerim