Eğitici Formatörlüğü Bıraktım Kalanlara Selam Olsun

Kodla Büyü

togius

Süper Üye
Süper Üye
Geçici görevlendirmelerin hizmet yılından sayılmamasından ötürü 3 senedir severek ve inanarak sürdürdüğüm eğitici formatör öğretmenlik görevimi bıraktım. Kalanlara selam olsun. Tolga ŞAHİN (Balıkesir)

gerçekten sayılmıyor mu arkadaşlar geçici görevlendirmeler???

benim ilçede valilik onayı ile ilsis sorumlusu olma ihtimalim var. hizmet yılımdan sayılmayacak mı??? bilgi verirmisiniz...
ne yapmam gerekiyor.

Hayırlı olsun hocam, bugün itibariyle benimde son 7 günüm. Kalanlara selam, vesselam...

muhalif33 hocam 121 puanla geçici görevlendirmelerin hizmet yılından sayılmamasından ötürü il içi tayin isteyemedim. Benim durumunda bulunan 3 eğitici arkadaşta balıkesirde görevini bıraktı. Hocam Yerdeğiştirme yönetmeliğinin 3.6 ve 3.7 maddelerine bakın.

Arkadaşlar bu uygulama eğitici formatörler içinmi geçerli yoksa tüm formatörler içinmi geçerli???
Yoksa ilerde bizleride zor günlermi bekliyor???

il dışında sorun yok il içinde sorun var. Hocam formatörlük denilen dava tamamen zarar bir yapı zaten. Okuluma dönüp okul formatörü olucam ama arkadaşlar şunu diyeyim her sene yeni bir darbe indiriyorlar formatörlüğe. Çok güvenmeyin.

togius' Alıntı:
muhalif33 hocam 121 puanla geçici görevlendirmelerin hizmet yılından sayılmamasından ötürü il içi tayin isteyemedim. Benim durumunda bulunan 3 eğitici arkadaşta balıkesirde görevini bıraktı. Hocam Yerdeğiştirme yönetmeliğinin 3.6 ve 3.7 maddelerine bakın.

hocam ben ildışı tayin için sormuştum. ildışı tayinde bulunduğun ildeki geçici görevlendirmeyle ilgili sorun olmuyor değil mi???

hocam bu sene sorun olmuyor. Gelecek sene 3 yıl şartı yine geliyor. O zaman sorun yaşamanız kuvvetle mutemel.

Klavuz ilk yayınlandığında il dışındada problem var gibiydi, sonra düzeltildi gerçi ama, yinede togius arkadaşımızın dediği gibi bu iş KABAK tadı verdi.

togius hocam 3 yıl şartı derken neyi kastettiniz? ilde 3 yıl çalışma şartımı yoksa, görevlendirilmeden önce 3 yıl çalışmak mı gerekiyor?

togius hocam 3 yıl şartı derken neyi kastettiniz? ilde 3 yıl çalışma şartımı yoksa, görevlendirilmeden önce 3 yıl çalışmak mı gerekiyor?

ildışı için ildeki görev yapma süresine baktıkları için sorun olmayacağını düşünüyorum. sonuçta aynı iliçinde farklı kurumda çalışmış oluyoruz...

rezaleet yaa! bu maddeler tüm görevlendirmeleri kapsıyor!!okul formatörlerini !!! çok moralim bozuldu yaaa hem zorunlu formatör yap hemde hizmetten sayma olacak iş değil :verymad: sinir oldum!!! cidden haksızlık!

3.6. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında geçici görevlendirilen öğretmenler ilevalilik/ kaymakamlılıklarca ihtiyaca binaen formatör öğretmenler dâhil eğitim kurumlarında görevlendirilmiş olanlar, görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları ve yer değiştirmeye ilişkin diğer şartları taşımaları kaydıyla yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

3.7. Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu ya da il dışında görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir.

İL DIŞI İÇİN YAZIYORUM;

3.6 daki Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında geçici görevlendirilen öğretmenler ilevalilik/ kaymakamlılıklarca ihtiyaca binaen formatör öğretmenler dâhil eğitim kurumlarında görevlendirilmiş olanlar, ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları ile

3.7 deki Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu görevlendirilen öğretmenlerin yer değişikliği isteğinde bulunabilmeleri için görevlendirildikleri tarihten önce bulundukları eğitim kurumunda ya da ilde çalışılması gereken süreyi tamamlamış olmaları gerekir.

bu 2 durum birbirine zıt şeyler. 3.6 da verilen İL DIŞI HAKKI 3.7 tekrar pasifize ediliyor. İL DIŞINDA sorun çıkar diyen arkadaşların dikkatine...

Ben de göreve devam etmeyeceğim. Bunu İl Koordinatörümüze bildirdim. Benim tayin gibi bir derdim yok , bir çok sebep var ama yazmaya kalksam kırılanlar gücenenler olur gerek yok. Dün dünde kaldı cancağızım, yeni şeyler söylemek lazım diyerek okuluma dönüyorum. Kurslarda karşılaştığım çok değerli arkadaşlarıma selam ve saygılar. Kalanlara Allah sabır versin.

bende kendi okulumda formatördüm.çok şükür il içi tain istedim de çıktı meslek lisesine geçtim.Hakkaten önceden formatörlük cazip geliyodu. derslere az girilmesi sebebiyle fakat geleceği yok çok mantıksız.özellikle ilköğretimlerde bilgisayardan anlayan olmadığı için öğrencileri geç öğretmenlerle uğraşıyosun işini yapmıyosun bi kere ders anlatmak dışında tüm angarya işler bendeydi.Ama artık meslek lisesi öğretmeniyim.Daha iyi yerler sizin olsun...

GOKCEK HOCAM MESLEK LİSESİNE TAYİN İSTEYEBİLSEK DEDİKLERİN OLACAKTA, AMA BÖTECİLER MESLEK LİSESİ İSTEYEMİYOR Kİ :-(

Tolga Hocam Kararın hayırlı uğurlu olsun Senin gibi değerli bir EBİFETO yu kaybetmek ülke adına bir kayıp ancak başka bir yolda bırakmıyorlar. personel genel müdürlüğü her fırsatta formatörlere nasıl kazık atarım diye düşünüyor. Yıldırma politikası ile formatörlüğe son vermek istiyorlar herhalde. EĞİTEK te seyretsin. Formatörlere yaşadıkları sorunlarda insani ilişkilerinizi iyi tutun sorun yaşamayın diye akıl veren EĞİTEK kendisi niye insani ilişkilerini iyi tutup personel genel müdürlüğü ile anlaşamıyor acaba?????

Rufet abi yerdeğiştirme başvuruları alındığı dönem ankarada bir merkezi kurstaydım. O süre içerisinde arkadaşlar pgm de bizim ile ilgili bölümle görüştüler. 3.6 ve 3.7 ler direk formatörlüğe karşı olan maddeler. Bundan sonra iyiye gidişatın olacapını sanmıyorum. Verilen taahhütlerin hiç birisi yerine getirilmedi getirileceğini artık sanmıyorum. Bakanlıkta kullan at felsefesi var. Okuluma dönüp okul formatörü olacağım 1 sene sonrada inş. il içi tayin isteyebileceğim. Okul formatörlüğününde çok süreceğine inanmıyorum. Geçici görevlendirmelerin hepsi bundan sonra görevlendirilen kişiye ciddi anlamda sıkıntı yaratacak.

Tekrardan kurslarda tanıştığım tüm değerli eğitici formatör arkadaşlarıma selamlar. Sizleri tanıdığım için çok mutluyum.

togius' Alıntı:
bende isteyemedim aynı maddeden geçici görevlendirme olarak çalışmayın derim ben.

benim de eğitici formatörlükte son günüm 30 haziran. il içi için süreden sayılmaması, hizmet puanının düşmesi, kurs ücretlerinin geri alınması vs temel nedenler. ayrıntılar ise çok fazla....

formatörlüklerle ilgili bence yeni bir yapılanmaya kesinlikle gidilmeli... umarım hayırlısı olur.

bütün ülkede formatörlükler bırakılırsa o zaman ses getirir ve düzenleme yapılır.O zamana kadar "ne yapsak sesleri çıkmıyor bunların" diye hoyratça davranılacak.PGM formatörlerin çalışması emekliliğe de sayılmaz kararı çıkartacak yakında.Bir o kaldı.

Bırakan arkadaşlara hayırlı olsun. Bende bu ay itibari ile görevlendirmemin bitmesini beklemeden ayrıldım. Kalan arkadaşlara kolay gelsin. Bu işin artık pek yapılır yanı da kalmadı.

Tolga hayırlı olsun bencede en makul karar geç okuluna gittiği yere kadar rahat et zaten donanımlısın sıkıntı yaşamassın bende 1 yılda düz öğretmenliği çok özledim ama 12 saat ders var nabalım elımız mahkum erkan hoca ihl

Bilgisayar öğretmenlerini canlarından bezdirdiler, mesleklerinden soğuttular, tebrik ediyorum, ne diyim!

tolga hocam hayırlı olsun bende müdürün 16 saat ders seçerim daha fazla seçmem demesine rağmen okul formatörlüğüne başvurmadım...Bundan sonra başvurmayacağım il milli eğitime dilekçe verip başka okuldan ders isteyeceğim....Bu okul formatörlüğünün sonu da pek iyi görünmüyor..Şimdiden kolumuzu kurtarmak lazım yoksa başka yerlerimizi de isteyecekler...

Bende 1 temmuz itibari ile izmit ilçe milli eğitim müdürlüğündeki eğitici bilişim teknolojileri formatör öğretmenliği görevini 2 yıldan sonra bıraktım. bu süre boyunca tanıştığım tüm arkadaşlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

ayrıca bırakma sebebim hizmetten sayılmama durumu da değildi. her zamanki eğiticilik sorunları sebebiyle artık dayanamadığımı ve çok yıprandığımı düşünerek çok sevdiğim görevimi bıraktım. artık gerçekten kendi işimi yapacağım için mutluyum :D

herkesin hakkında hayırlısı olur inşallah

Geri