eğitici formatörlüğün artıları ve eksileri nelerdir sizce?

Kodla Büyü

gökhankeven

Aktif Üye
herkes tartışıyor.birçok kişi eğitici formatörlükten yakınıyor.birçok kişi eğitici formatör olmak için gece gündüz ders çalıştı.peki görünenin ardındaki gerçek ne.eğiti formatörlük iyimi kötü.
artıları eksileri nelerdir.formatör olmak isteyenler veya formatörler düşüncelerimizi yazalım.yakında açılacak sınav sonuçarı ve belki burada bilmediğimiz hususları öğrenip vazgeçeceğiz yaa birdaha sınava daha çok çalışacağız.
artıları ve eksilere benden birkaç madde.
eksileri: 8-5 çalışıyorsunuz,yaz tatiliniz yok,diğer öğretmenlere tatil olurken siz işe gitmek zorundasınız,sürekli şube müdürlerinin eli altında göz önünde duruyorsunuz.(galiba birde denge tazminatı varmış ama konuya uzak olduğum için tam bilemiyorum)
artıları: derslere girmeden full ekders,verilen kurslarla kendini geliştirme imkanı,akşam verilen kurslarda ek ücret,öğrencilerle uğraşmak yerine bilgisayarlarla uğraşıyorsunuz(daha az gürültülü çalışma ortamı),statü olarak normal bir öğretmenden daha iyi bir konum,

gibi.bildiklerimizi yazalımda formatörlüğün ne olduğunu tam öğrenelim

Öğretmenden daha iyi bir statüde falan değilsiniz sende öğretmensin eğt. bilg. formatörüde öğretmen. Girin bakayım yasal zeminde tartışma vs. de göreyim yüksek konumunuzu. Hocam konuşmıyım diyorum ama burda birkaç arkadaş var habire bu işi övüp (ki alttan kendilerini övüyorlar) yok böyle bişi ben bütün kurslarına bilmemnelerine katılmış bi adam olarak o kurslara kimlerin katıldığını nelerin döndüğünü bilen biri olarak diyorum ki;
1-Eğer ek dersiniz çok az ise evli değilseniz veya sosyal hayatınızda yapmanız gereken işler az ise yani vaktiniz var ise. Yapın
2- Şube Müdüründen tut memuruna kadar ki (bazen gerçekten ihtiyaç duyuluyor) teknik servis elemanlığı yapmaktan zevk almıyorsanız. Yapmayın
3- Okul okul avare gibi gezmekten zevk almıyorsanız. Yapmayın.
4- Dersten korkan öğrencilerle uğraşmayı sevmeyen vicdansız bananeci görevlendirme esaslarında yazanların hiçbirini yapmayıp internette sağda solda atıp tutmayı seven biriyseniz yapın.
5- Görevde yükseleceğinizi sanıp ilerki zamanlarda şube müdürü falan olmayı hayal ediyorsanız. Sadece gülerim yapmayın. Grevde yüselmek istiyorsanız uğraşın didişin müdür yardımcısı olmaya çalışın bu işden bişi beklemeyin.
6- 536 tane Eğt. Bilg. Formatör Öğretmeni var bu sitede yazan (hava atan) 2 3 kişi nedenini düşünün yapmayın.
7- Kurslara gidip kendiniz geliştirme yalanını bi kenara bırakın. Hizmetiçi eğitimlere gelen bazı arkadaşların (BAZI) seviyelerini görünce ne demek istediğimi anlarsınız. Kışın ortasında yalova aksaray çayelinde 3 hafta sıkıntıdan kafayı sıyırmak istemiyorsanız. Yapmayın.
8- Daha uzatacak çok sey var ama sağda solda duyduklarınızdan değil bu işi yapan insanlarla konuşun.

ee yani yapalımmı yapmayalımmı. şimdi sen eğitici isen yazdıklarının hangisine istinaden yapıyorsu bu işi.

barışcanın çoğu sölediğine katıllıyorum...öle aman aman bir iş değil...Umarım eğitekdekiler bu kötü gidişin farkına varrırlar....bende barışcana birkaç madde ekliyim:
9-eğer denge tazminatının ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız yapın...Kesilince acı oluyor....
10-Bilgisayardan anlamayan ilçe şube müdürne şöle proje böle proje diye bahsedince size sölenen "Ben bilgisyardan daha iyi elle yazıyorum diyen bilgisayarı daktilo zanneden adamlarlauğraşacağınızı bilin ona göre yapın...
12-Sizi ilçede memur zanneden memur şef ilçemem be şube müdürlerine diyecek lafınız yoksa yapmayın....
Yani arkadaşlar bu iş ilçe milli eğitim müdürlüğünede veya il milli eğitim müdürlüünde çaşıan elemanların size ve yapmış olduğu işlere bakış acısıyla cok değişkenlik gösterir...
mesela aynı ilin bir ilçesinde EBİTEFO arkadaş şube müdürü muamlesi gçöürüken...Diğer ilçedeki EBİTEFO muamele görüyor...oan göre yasa-yönetmelik olmayınca samanlık seyran oluyor..herkestutuğunu şey tututrduğuna göre uyguluyor...neyse aşkınızı kırmıyım...Ama il/ilçenizde görev yapanların ağzını arayın..onlar size doğruyu söleyeceklerdir...emin olun....

dervisahmet' Alıntı:
Hocam onu bunu boşver ya , Erzurum 'un en kral okulundasın. Kampüsün içinde falan.
okul iyi kampüs içinde ama bilgisayarların durumu berbat.halen birinci fazdan gelenler var(acer).valla ilçenin köylerinde bilem daha iyi bilgisayarlar var.okulun çevresi konusunda diyeceğim yok.ama içi beni dışı sizi yakar onu diyeyim.

kısacası şanş meselesi gibi peki bariscan aile yaşamını gerçekten etkiliyormu.kurslara gidildiği doğru bir iki hatfa .kalan zamanda akşamları eve geç mi gidiliyor.
burda anlatılanlara bakılınca ebitefo yerine okul formatörlüğü daha iyi gibi duruyor sanki...

arkadaşlar okul formatörlüğü daha iyi deniliyor.peki 6 saat üzeri derse girilince idareciler gibi 18+ekders alınıyormu bilen varmı?

Arkadaşlar yönetmelik açık, formatör 10 saatin üzerinde derse girerse 10 saatten fazla girdiği ders kadar ilave ek ders alır. İl koordinatörleri bu durumu biliyor.

Ya acayip kararsız kaldık. İlköğretim mesleki yeterliliğimizi öldürüyor. Abuk sabuk işler ile uğraşıyoruz. Zaten kocaman okul 2600 öğrenci 2 bilgisayarcı biri formatör yetişmek mümkün değil. Osym sınav değerlendirmesi yapıyoruz :)

Eğitici formatörlük yapan arkadaşların bilgi vermesi gerek.

Mesleki açıdan bir katkısı olacak mı? Alacağımız hizmet içi kurslar bizi ne kadar geliştirecek? Önceki görevlendirmelerde askerde olduğum için hakkım yanmıştı. Şimdikinde ise kararsız kaldık. Mebdeki eğitici arkadaşlar gelmemizi istiyorlar ama öyle kaldık.

En kötü karar kararsızlıktan iyidir ama ???

arkadaşlar bence işin içine girip, birebir gözlemlemek gerek.
Neticede görevlendirme usulü yapılıyor bu iş,
baktınız umduğunuz gibi değil, bi dahaki görevlendirmede görev istemezsiniz,
olur biter. Sonradanda ah vah dememiş olursunuz.
En azından ben böyle yapacağım. :idea:

hocam bende senin düşünüyorumzaten ilk görevlendirme 3 aylık beğenmedik eyvallah der okulumuza döneriz

ilk görevlendirmenin üç ay olacağı nerde yazıyor. birde şöyl e bir madde var yerine birisi gelene kadar görevi bırakmak yasak. birde yaz tatili konusu tam olarak nedir? saygılar

ama ben dönemem
çünkü görevlendirme müdür yardımcısıyım
sizce müdür yardmıcılığınmı
ebifo mu?

Tatil var 10 yıllık memursan 30 gün daha az memursan 20 gün :)

şimdi 3 aylık görevlendirmeden sonra alınacagız tamamda benim zorunlu dogu hizmetim var ben haziranda dogu hizmetine gidicem.bide nisanda neden alıyorlar hemen ankarada kursamı tabi tutulacaz başlar bailamaz.

Okul formatörlüğü daha cazip tabi ki...6-10 derse gir... 18 saat ekders al...Bide halk eğitim diyosan +10..oh....Vallaha şu eğiticilik işinden iyi ce soğudum:)

Geri